Nokia E6 i Nokia X7, prvi simbian Anna telefoni, u Srbiji će se naći u prodaji od sledeće nedelje

Beograd, 18 Jul, 2011 – Najnoviji Nokia telefoni, Nokia E6 and Nokia X7, će biti dostupni u prodaji u Srbiji  od naredne nedelje. Oba smart telefona su prvi modeli koji imaju najnoviju verziju operativnog sistema Simbijan, poznatijim kao Symbian Anna.

Poslovanje “van kutije” sa novom Nokia E6

Nokia E6, naslednik popularnog modela Nokia E72, je elegantan poslovni smart telefon sa potpunom QWERTY tastaturom i ekranom visoke rezolucije osetljivim na dodir. Dizajniran upotrebom vrhunskih materijala, kao što su staklo i nerđajući čelik, ovaj uređaj dolazi u kompaktnim dimenzijama što ga čini jednostavnim za korišćenje i sa jednom i sa dve ruke. Nokia E6 korisnicima nudi izuzetno dug vek trajanja baterije i najbolji način Microsoft slanja poruka na poslovnom smart telefonu, uključujući i pristup aplikacijama Microsoft Exchange, Microsoft Communicator Mobile i Microsoft SharePoint.

Nokia E6 je dizajniran za ljude koji žele da stvari budu završene – kako u poslovanju tako i u svom privatnom životu. Sa podržavanjem kreiranja do deset mailbox-ova, fantastičnim već inastaliranim aplikacijama, i svakodnevnim ažuriranjem sa popularnih društvenih mreža, Nokia E6 kontinuinirano “okreće točkove” i porodičnim ljudima i poslovnim profesionalcima podjednako.

Nokia E6 – ključne katakteristike:

  • Kombinacija QWERTY tastature i ekrana osetljivog na dodir nudi trenutni pristup e mail-u, web sajtovima, dokumentima, slikama i video snimcima
  • Brz pristup personalizovanom sadržaju direktno putem aplikacije na početnom ekranu
  • Bateriju sa dugim vekom trajanja, vremenskim periodom od mesec dana stand-by i vremenom dovoljnim da se odgleda video dužine trajanja četiri filma (9sati).
  • Izuzetno kvalitetan VGA displej, 8 Megapixela kamera

 

Za više informacija, molimo posetite:  http://press.nokia.com/products/494/nokia-e6/

Zabavni Nokia X7 smart telefon

Nokia X7 je smart telefon fokusiran na zabavu, sa velikim četvoroinčnim ekranom idealnim za igranje igrica, i kamerom od 8 megapiksela za slikanje i snimanje visokokvalitetnih HD video snimaka. Za razliku od drugih uređaja, Nokia X7 napravljena je od kombinacije nerđajućeg čelika i stakla – koji pružaju čvst i trajan osećaj u ruci.

Nokia X7 dolazi sa instaliranim popularnim igrama Asphalt 5 HD i Galaxy on Fire HD. Osim toga, korisnik može da uživa u širokom spektru drugih softverskih unapređenja sa operativnim sistemom Symbian Anna. Pretraživanje i preuzimanje sa web stranica je brže, a Ovi Mape uvećavaju mogućnosti pretraživanja, linija javnog prevoza i proveravanja različitih društvenih mreža. Pisanje poruka i e mail-ova je takođe mnogo lakše sa vertikalnom QWERTY tastaturom i vizuelno podeljenim ekranom koji Symbian Anna nudi.

Nokia X7- ključne katakteristike:

  • Visoko kvalitetni materijali: nerđajući čelik i staklo
  • 4.0 inčni AMOLED ekran sa 16M boja, 640*360 piksela, Gorilla stakleni ekran
  • Poboljšano iskustvo zabave sa velikim displejem
  • Kamera od 8 MP sa dual led blicem, HD video

 

Za više informacija, molimo posetite: http://press.nokia.com/products/493/nokia-x7/

http://www.youtube.com/user/nokia?blend=1&ob=5#p/u/1/jXIQSpxnHxI

Jaednostavan i brz kao i dosad: Symbian Anna Najnoviji unapređeni Symbian operativni sistem nudi nekoliko desetina promena korisnicima Nokia telefona. Ne samo da je izgled ikona redefinisan nego je i ukupan korisnički doživljaj poboljšan. Takozvani Split View tokom unošenja teksta omogućava korisniku da vidi aplikacije koje su smeštene pored tastature. Na ovaj način kontakti su optimalno vidljivi i ne preklapaju pozadinu ekrana. Dnevni pregled u okviru finkcija kalendara je redizajniran i postavljenja se mogu direktno distribuirati iz kalendara. Nokijin Symbian Anna nudi i QWERTY tastaturu dostupnu u portret modu. Brži pretraživač omogućava još više pogodnosti za surfovanje netom – web sajtovi se brže otvaraju i web adresa ostaje vidljiva u polju za adrese. Korisnici nove verzije Symbian-a će biti u mogućnosti da šalju linkove putem SMS-a i e mail-a. Još jedan dodatak softveru, namenjen poslovnim korisnicima čine karakteristike među kojima su sigurnosna rešenja i hardverska podrška za šifrovanje podataka.

About Nokia

U kompaniji Nokia, posvećeni smo povezivanju ljudi. Kombinujemo naprednu tehnologiju sa personalizovanim servisima koji ljudima omogućuju da budu blizu sadržaja koji su im važni. Svakodnevno, preko 1,5 milijardi ljudi se povezuje pomoću Nokia uređaja, bilo da je to mobilni telefon, napredni smart telefon ili mobilni računar visokih performansi. Danas, Nokia povezuje svoje uređaje sa inovativnim servisima putem Ovi-ja (www.ovi.com), uključujući muziku, mape, aplikacije, elektronsku poštu itd. Kompanija NAVTEQ, u vlasništvu kompanije Nokia, lider je u izradi sveobuhvatnih mapa i servisa za navigaciju, dok kompanija Nokia Siemens Networks obezbeđuje opremu, servise i rešenja za globalne komunikacijske mreže

 

newsmaster