Epson Digigrafija čuva umetničko nasleđe inspirisano Muminima

Nenadmašiv kvalitet štampe Epsonovih uređaja kultna umetnička dela približava novoj publici

15. Jul 2011. – Tampere Art Muzej, Finska, sedište je originalnih umetničkih dela Tuve Jansona inspirisanih kultnom dečjom crtanom serijom Mumini, predstaviće ograničenu seriju digitalni otisaka ove kolekcije dobijenih uz pomoć Epsonove tehnologije Digigrafija namenjene lepim umetnostima.

Epson Digigrafija proizvodi precizne digitalne replike originalnih umetničkih dela. Neprevaziđeni kvalitet ove tehnologije za Tampere Art Muzej znači da može pozajmljivati reprodukovana dela drugim galerijama, uz apsolutno poverenje u kvalitet, dok originale čuva u stoprocentno kontrolisanim uslovima. Kao takva, odgovarajući na sve veću potražnju galerija za umetničkim delima inspirisanim Muminima, Digigrafija nudi rešenje koje eliminiše rizik od oštećenja originala prilikom transporta ili usled promene vlažnosti vazduha. Štaviše, ograničen broj replika dozvoljava simultano održavanje nekoliko izložbi širom sveta.

Elina Bonelius, portparol Tampere Art Muzeja izjavila je, “Zapanjio nas je kvalitet i popularnost Epsonove Digigrafije namenjene lepim umetnostima i veoma nam je drago što ćemo imati priliku da uz pomoć ove tehnologije podelimo originalne kreacije Tuve Jansona sa globalnom publikom, dok ih istovremeno čuvamo za buduće generacije.”

Frans Krandijk iz kompanije Epson Europe je izjavio, “Oduševljeni smo što je još jedna velika kolekcija otkrila blagodeti Digigrafije. Od 2003. sve više i više umetnika i galerija koristi prednost ove izvanredne inkdžet tehnologije.”

Prva Mumin izložba bazirana na tehnologiji Digigrafija održaće se u Japanu, u prefektoralnom muzeju umetnosti Jamanaši na kojoj će biti izloženo 120 umetničkih dela izrađenih uz pomoć Digigrafija tehnologije. Izložba će trajati od 9. jula do 28. avgusta 2011.

Epson Digigrafija je međunarodno prihvaćena tehnologija koja poseduje pečat kvaliteta za reprodukciju umetničkih dela. Svako reprodukovano delo je numerisano, obeleženo i potpisano od strane umetnika kao dokaz autentičnosti.

www.digigraphie.com

-kraj-

O kompaniji Epson

Kompanija Epson je globalni lider u inovacijama i proizvodnji uređaja za prikaz slike, posvećena proširivanju vizije korisnicima širom sveta kroz kompaktne, energetski efikasne i precizne tehnologije, sa paletom proizvoda od štampača i 3LCD projektora za poslovnu i kućnu upotrebu do elektronskih i uređaja sa kristalnim oscilatorima.

Epson Grupu, na čelu sa Seiko Epson Korporacijom baziranom u Japanu, čini više od 75.000 zaposlenih u 100 kompanija širom sveta. Epson želi da proširi očekivanja i vizije svojih korisnika sa proizvodima i uslugama koji omogućavaju kreiranje vedrijeg i bogatijeg životnog stila.

http://global.epson.com

O kompaniji Epson Europe

Kompanija Epson Europe B.V., bazirana u Amsterdamu je regionalna centrala kompanije za Evropu, Bliski Istok, Rusiju i Afriku. Sa 2.400 zaposlenih kompanija Epson Europe je ostvarila u fiskalnoj 2009. godini prihode od 1.875 miliona evra.

http://www.epson-europe.com/

Environmental Vision 2050

http://eco.epson.com/

 

newsmaster