Toshiba predstavlja svoj prvi all-in-one stoni računar – Qosmio DX730

Qosmio DX730 kombinuje Toshibino savršeno znanje u oblasti računara i televizora i nudi neprevaziđene audio, video i kompjuterske performanse

Nojs, Nemačka, 1. septembar, 2011 – Toshiba Evropa GmbH je danas na sajmu IFA 2011 predstavila Qosmio DX730, Toshibin prvi all-in-one stoni računar za evropsko tržište. Qosmio DX730, koji ima veliki touchscreen displej od 58,4cm (23 inča), predstavlja sveobuhvatan uređaj koji nudi vrhunske audio, video i kompjuterske performanse, kao i mogućnosti upravljanja i kreiranja saržaja vrhunskog kvaliteta. Ovaj uređaj nudi doživljaj ,sedenja u prvom redu’ za uživanje u TV programu, gledanju DVD filmova i slajdova i igranje igara. Toshiba Qosmio DX730 će u Evropi biti dostupan u četvrtom kvartalu 2011 godine.

Dizajn sličan televizoru koji štedi prostor

Qosmio DX730 ima živopisan touchscreen displej od 58,4cm (23 inča) sa podrškom kontrole pomoću dva prsta koja podržava Full HD (1080p) sadržaj i nalazi se na moderno dizajniranom postolju. Jednostavno se pomera pod određenim uglom radi što boljeg doživljaja gledanja i kontrolisanja dodirom. Ovaj elegantni uređaj koji štedi prostor ima završni sloj u sjajno crnoj boji, čime se savršeno uklapa u svaki enterijer, kao što je dnevna soba, kuhinja ili spavaća soba. Qosmio DX730 ID je inspirisan Toshibinim dizajnom televizora i, sa integrisanim DVB-T/analog hibridnim TV tjunerom, predstavlja most između kompjutera i televizora.

Impresivne zvučne i video performanse

Ovaj all-in-one uređaj može da služi i kao kompletan uređaj za kućnu zabavu i odlikuje se bogatim kapacitetom za čuvanje fotografija, video materijala i muzike i širokim izborom opcija za konekciju. Preko HDMI®-In porta, korisnici takođe mogu da se povežu na konzolu za igre i uživaju u najnovijim igrama na kristalno jasnom i reaktivnom displeju računara. Onkyo® zvučna mašina sa Dolby® Advanced Audio™ stereo zvučnicima i sabvuferom daje savršeno čist zvuk i eliminiše potrebu za eksternim zvučnicima. Sleep-and-Music funkcija omogućava da se muzika sluša sa povezanog MP3 plejera bez potrebe za uključivanjem računara tako da ovaj uređaj funkcioniše kao hi-fi sistem.

Povezivanje sa drugim uređajima i internetom

Qosmio DX730 nudi širok izbor opcija za konekciju, što je od suštinske važnosti kod najsavremenijih uređaja za zabavu. Internet pristup može da se podesi preko WLAN-a ili Gigabit Etherneta. Za povezivanje sa ostalim uređajima kao što su štampači, skeneri, eksterni uređaji za skladištenje podataka i konzole za igre, Toshibin all-in-one računar ima sve potrebne portove i interfejsove, uključujući dva USB 3.0 i četiri USB 2.0 porta. Miš i tastatura takođe mogu da se povežu bežično, što korisnicima omogućava da se udobno zavale na sofi dok rade na ovom računaru.

Zadivljujuće kompjuterske performanse

Sa najnovijim procesorom iz Intel® porodice, Qosmio DX730 nudi performanse neophodne za upravljanje sadržajem, editovanje filmova i muzike i korišćenje aplikacije za poboljšanje slike Resolution+. Toshibina tehnologija za video konverziju proširuje mogućnosti video uređaja standardne definicije zahvaljujući savršenom prilagođavanju boje, jasnoće i kontrasta u realnom vremenu i daje im kvalitet sličan visokoj definiciji.

O Toshibi
Toshiba je svetski lider i inovator u proboju visokih tehnologija, raznovrsan proizvođač i prodavac napredne elektronike i elektronskih proizvoda koji obuhvataju digitalne konzumerske proizvode; elektronske uređaje i komponenete; sisteme za napajanje, uključujući nuklearnu energiju; industrijske i društvene infrastrukturne sisteme; i kućne uređaje.

Toshiba je osnovana 1875, i danas upravlja globalnom mrežom od više od 490 kompanija, sa 203.000 zaposlenih širom sveta i godišnjim prodajama koje premašuju 6,3 triliona jena (77 milijardi dolara). Posetite Toshiba web sajt na www.toshiba.co.jp/index.htm.

Toshiba Europe GmbH, sa sedištem u Nojsu, Nemačka, je podružnica Toshiba Corporation, Tokio u potpunom vlasništvu.

Dodatni press materijali i informacije
Za dodatne press materijale i slike proizvoda, molimo vas da posetite Toshiba Press Lounge na www.toshiba.eu/presslounge.

Toshiba na IFA
Toshibin štand na sajmu IFA se nalazi u hali 21A.

newsmaster