Samsung prvi lansirao YouTube™ 3D sadržaj za Smart TV na sajmu IFA 2011

Samsung Smart TV zona ekskluzivno prikazuje inovativni YouTube na TV aplikaciji koja sadrži YouTube 3D sadržaj za posetioce Samsungovog štanda na sajmu IFA 2011

Berlin, Nemačka – septembar 2011. – Kompanija Samsung Electronics, globalni lider u oblasti digitalnih medija i tehnologija digitalne konvergencije, najavila je na sajmu IFA 2011, partnerstvo sa YouTube™ čime će postati prva kompanija koja će emitovati YouTube 3D sadržaj u okviru novog i poboljšanog sajta YouTube u okviru TV aplikacije za Smart televizore u „Samsungovoj Smart TV zoni“ na sajamskom štandu kompanije. YouTube 3D sadržaj koji ekskluzivno donosi Samsungova Smart TV platforma na sajmu IFA, nudi korisnicima zabavno i intuitivno društveno i vizuelno iskustvo u kućnoj zabavi kakvog ranije nije bilo.

Industriji 3D uređaja dugo je nedostajao izvor sadržaja, što se sada promenilo sa novom aplikacijom „YouTube na televiziji“, gde će svako moći da gleda 3D sadržaje na Smart elevizorima. Potrošaći će sada moći da uživaju u hiljadama 3D video snimaka, što će omogućiti porodici i prijateljima da pokazuju svoje zanimljive trenutke i uživaju u njima preko sajta YouTube i Samsung Smart TV-a. YouTube koristi standardizovane video formate kako bi omogućio objavljivanje 3D sadržaja u video kvalitetu od 720p HD putem široke palete uređaja koja obuhvata Smart televizore, Blu-rej plejere, dekodere, mobilne telefone i konzole za igrice.

„Kompanija Samsung se raduje što kao partner prvi put u televizore dovodi YouTube 3D doživljaje na sajmu IFA 2011“, izjavio je Kjungsik Kevin Li, potpredsednik poslovne jedinice za vizuelni displej u kompaniji Samsung Electronics. „Samsung Smart TV je idealna platforma za to da YouTube prenese neverovatan vizuelni korisnički interfejs i 3D doživljaj koji će korisnici sada imati nadohvat ruke, da ga gledaju i dele sa drugima širom sveta. Ovo partnerstvo će doprineti nastavku razvoja 3D i Smart TV industrije.“

Koristeći poboljšan i intuitivan korisnički interfejs koji je specijalno prilagođen za velike ekrane i Smart televizore, YouTube na televiziji ima pojednostavljen način pristupa i funkciju pretraživanja ekrana što dopušta korisnicima da mnogo lakše pretražuju, pregledaju, čuvaju i ocenjuju omiljene sadržaje. Ovaj servis sada ima i personalizovan profil koji daje korisnicima preporuke koje su prilagođene njihovim ličnim interesovanjima i prethodno traženim terminima. Servis YouTube na televiziji za Smart TV daje potrošačima bolji doživljaj kućne zabave koja je sada potpuno prilagodljiva, interaktivna, sveobuhvatna i u kojoj može da se uživa u udobnosti doma.

„Lansiranje servisa YouTube na televiziji podvlači jednu od glavnih misija platforme YouTube: praviti kvalitetne video snimke koji su dostupni svuda i na svakom uređaju“, istakao je Fransisko Varela, direktor poslovne jedinice za partnerstva u kompaniji YouTube. „Uz naše napore u oblasti intreneta i mobilnih telefona, 3D video snimci na sajtu YouTube se sada mogu deliti i u njima se može uživati na visoko kvalitetnim velikim ekranima Smart televizora.”

Kao vodeća tehnologija na tržištu, Samsung Smart TV potrošačima nudi savršenu kombinaciju bogatih sadržaja, doživljaja i lakoće korišćenja. Samsung Smart TV je mnogo više od televizora koji je povezan sa internetom jer stvara potpuno nov način gledanja televizije putem aplikacija kao što su Smart Hub, Smart Design i Smart 3D funkcija. Ovo je dodatno usklađeno pomoću intuitivih korisničkih doživljaja i sadržaja koji obezbeđuju aplikacije i servisi koji su specijalno osmišljeni za televizore. Spajanjem ovih inteligentnih svojstava, Samsung Smart TV služi kao kućni servis za zabavu ne samo zato što se povezuje sa internetom, već i zato što se umrežava sa mnogim drugim kućnim uređajima. Baš kao što su sadržaji koje stvaraju korisnici pomogli razvoj tržišta Smart telefona, servis YouTube 3D sadržaj za Smart TV jeste svojevrsno priznanje Smart TV industriji koja već cveta. Posetioci sajma IFA 2011. Mogli su direktno da dožive Samsung Smart TV na štandu br.101 u Samsungovoj Smart TV zoni.

Nova aplikacija YouTube na televiziji sa 3D opcijom biće dostupna na modelima Samsungovih Smart televizora i Blu-rej plejera u drugoj polovini 2011. godine.

Samsungova YouTube izložba na sajmu IFA

YouTube 3D sadržaj je ekskluzivno izložen na Samsungovom modelu D8000 3D LED TV od 55 inča, unutar Samsungove Smart TV zone, štand br. 101 na sajmu IFA (2-7. septembra 2011). Nova aplikacija YouTube televizije sa 3D biće dostupna na modelima Samsungovih Smart televizora i Blu-rej plejera u drugoj polovini 2011. godine.

O Samsung Electronics

Samsung Electronics je globalni lider na polju poluprovodnika, telekomunikacija, digitalnih medija i tehnologija digitalne konvergencije sa prihodom od 135.8 milijardi dolara u 2010. godini. Zapošljava približno 190,500 ljudi u 206 filijala, širom 68 država. Kompanija se sastoji od osam glavnih nezavisnih poslovnih jedinica: kompanija za vizuelni displej, kompanija za mobilne komunikacije, kompanija za telekomunikacione sisteme, kompanija za digitalne aplikacije, kompanija za informacione tehnologije, kompanija za digitalni Imaging, kompanija za poluprovodnike i kompanija za LCD ekrane. Prepoznat kao jedan od globalnih brendova sa najbržim rastom, Samsung Electronics je vodeći proizvođač digitalnih TV aparata, memorijskih čipova, mobilnih telefona i TFT-LCD-a. Za više informacija posetite www.samsung.com.

newsmaster