Samsungov MultiView MV800

Inovativni Samsungov MultiView fotoaparat nudi odličnu fotografiju

iz svakog ugla

Fotoaparat poseduje Flip-out displej osetljiv na dodir od 3.0” zbog čega korisnici mogu da fotografišu, snimaju i pregledaju materijal iz bilo kog ugla

 

IFA – BERLIN, Nemačka – Kompanija Samsung Electronics Ltd, globalni lider u oblasti digitalnih medija i tehnologija digitalne konvergencije svečano predstavila je model Samsung MultiView MV800, sa Flip-out displejom širokim 3.0”. Lansiranjem ovog proizvoda kompanija po prvi put predstavlja jedinstvenu i novu MultiView kategoriju koja savremenim korisnicima fotoaparata sa velikim zahtevima omogućava da naprave savršenu fotografiju iz bilo kog ugla.

 

Ultra tanak i elegantan uređaj može da se pohvali poboljšanim kvalitetom slike, tehnologijom ekrana osetljivog na dodir, kao i mnogim drugim inovativnim funkcijama jednostavnim za upotrebu što znači da svi korisnici mogu da se opuste i uživaju u fotografisanju, sigurni da će uspešno obaviti i najizazovnije fotografske zadatke, bilo da se nalaze ispred ili iza objektiva.

 

Model Samsung MultiView MV800 zasniva se na uspehu Samsungove tehnologije 2View. To je prvi vrhunski kompaktan model koji poseduje Flip-out MultiView displej osetljiv na dodir širok 3.0”. Samsung je dizajnirao ovaj uređaj na osnovu želja korisnika, odnosno kao odgovor na sve veće zahteve korisnika za maksimalnom prilagodljivošću, uživanjem i kreativnošću u tom segmentu.

 

Flip-out displej od 3.0” otvara čitav jedan novi svet umetničkih mogućnosti, bilo da želite da napravite savršen autoportret i ulepšate svoj profil na društvenoj mreži, ili da želite da fotografišete iz veoma niskih i visokih uglova kako biste pokazali svoje fotografsko umeće. Ovaj jedinstveni ekran kreće se gore-dole što znači da možete da fotografišete i jednostavno pregledate uslikani materijal iz bilo koje perspektive.

 

Ultra-tanki dizajn ovog uređaja i savremeni metalizirani finiš kućišta sigurno će ostaviti jak utisak na potrošače koji mnogo polažu na izgled i traže sofisticirani i minimalistički stajling.

 

Samsungov fotoaparat MultiView nudi impresivnu rezoluciju od 16.1 megapiksela za vrhunski kvalitet slike, zajedno sa objektivom sa optičkim zumom (5x) kojim se može uhvatiti svaki detalj izbliza, dok se širokougaonim objektivom od 26mm u visokoj rezoluciji mogu ovekovečiti veća okupljanja. Budući da je ova tehnologija zapakovana u vrlo elegantan i tanak uređaj, Samsung MultiView predstavlja idealan fotoaparat za vrhunsko fotografisanje u pokretu.

 

Inovativna funkcija „Panorama uživo“ (Live Panorama), sa druge strane, omogućava jednostavno fotografisanje velikih grupa jednostavnim pritiskanjem dugmeta za blendu i pregledanjem fotografisanog prizora na LCD ekranu. Pored toga, jednostavnim povezivanjem aparata Samsung MultiView sa 3D HDTV, mogu se odmah pregledati fotografije i panoramski snimci u 3D kvalitetu.

 

Dok Flip-out MultiView displej znači da možete da fotografišete iz svakog ugla bez potrebe da se okrećete, jedinstveni Smart Touch 3.0 sa korisničkim interfejsom omogućava vrlo spontano upravljanje, bez zamaranja prstiju! Ovaj interfejs vam dopušta da jednostavno listate i pregledate opcije iz menija kako biste lansirali traženu funkciju samo jednim dodirom. Smart Touch 3.0 je i vrlo zabavan interfejs jer korisnicima dopušta da sami izaberu sliku za pozadinu.

 

Gospodin Mjong Sup Han, potpredsednik i direktor Odseka za digitalni Imaging u kompaniji Samsung Electronics, izjavio je: „Naš je cilj da stalno budemo na čelu inovacija u oblasti digitalnih kompaktnih fotoaparata a napredak koji nudi MultiView opcija kod modela Samsung MultiView jeste otelotvorenje tog cilja. Jedinstvena sposobnost modela Samsung MultiView da fotografiše iz bilo kog ugla, uz veoma elegantan i ultra-tanki dizajn demonstrira dosad neviđenu Samsungovu inovaciju za koju smo uvereni da će se dopasti svakom fotografu, kao što verujemo da će uspostaviti nove standarde u toj industriji.“

 

Budite kreativni uz Magic Frame i fotografisanje „slikom u slici“

Samsung MultiView predstavlja mnogo više od običnog fotoaparata – to je kreativno oruđe za korisnike koji žele da izvuku maksimalno uživanje iz svih fotografskih prilika. Funkcija Magic Frame uključuje 12 zabavnih uzoraka za pozadinu, a korisnici mogu da prilagode i kreiraju svoje pozadine. Aparat ima i funkciju „slika u slici“ koja vam, sa druge strane, pruža mogućnost da ubacite jednu fotografiju u drugu. Možete čak da upotrebite Flip-out displej da napravite svoj autoportret i ubacite svoju sliku!

 

Veće uživanje uz Smart Filter i funkciju Funny Face

Smart Filter dopušta korisnicima da iskažu svoju kreativnost preko menija od 14 umetničkih efekata koji uključuju i novu opciju Water Paint za stilizovani akvarel-finiš ili Cartoon opciju koja svaku fotografiju transformiše u zabavni animirani filmski format. Ali, zabava se tu ne završava – opcija Funny Face vam dopušta da savijate, istežete i manipulišete portretima vaših voljenih tako da značajno izmenite karakteristike lica pri čemu dobijate fotografije u kojima odmah možete da uživate i koje odmah možete da deliti sa drugima.

 

Lako do savršenih portreta

Ugrađena funkcija Pose Guide savetuje korisnicima kako da najbolje zauzmu poziciju preko iscrtanih linija na LCD ekranu zboga čega ćete moći da pravite optimalne fotografije iz svakog ugla. Ovaj uređaj takođe daje savršenu sliku u realnom vremenu uz funkciju Photo Editor kojom se lako upravlja, a koja vam dopušta da menjate i rotirate slike u pokretu. Vaši najmiliji i prijatelji će takođe ceniti opciju Beauty Shot koja vam omogućava da uklonite sve nesavršenosti i da kao rezultat dobijete besprekornu fotografiju kojoj zauvek možete da se divite i da je pokazujete.

 

Napravite svoju priču

Samsung MultiView vam putem inovativne opcije Storyboard Maker zapravo dopušta da postanete kreativni režiser svog sopstvenog života. Korisnici mogu da pripreme filmski nacrt priče sastavljen od sopstvenih fotografija jednostavnim izborom šeme i postavljanjem fotografija u željenom redosledu. Bilo da pravite film o noćnom izlasku sa prijateljima ili o fenomenalnom godišnjem odmoru, moći ćete da te događaje vidite jednako jasno kao u sećanju.

 

Kreativna inteligencija nadohvat ruke

Kako biste napravili najbolju moguću fotografiju u kojoj možete da uživate, pokazujete je drugima i impresionirate ih, jednostavno napravite širokougaonu fotografiju prijatelja a Samsung MultiView će automatski potražiti i slikati još dve odlične fotografije sa različitim koeficijentom uvećanja čime ćete dobiti tri vrhunske fotografije sa samo jednim pritiskom na dugme! Vi naravno odlučujete o tome koju ćete od tri fotografije izabrati, a možete da zadržite i sve tri.

 

Sposobnost za stvaranje HD snimaka na vašem dlanu

Samsung MultiView može da se pohvali i sposobnošću za pravljenje HD snimaka koja je smeštena u kompaktno telo koje staje na vaš dlan. Uživajte u uvek kristalno jasnim video snimcima sa tehnologijom koja vam dopušta da ovekovečite trenutke za pamćenje sa vremenom snimanja koje je dvostruko duže nego običan MPEG4. Inovativna tehnologija smanjivanja šuma kod zumiranja će se pobrinuti da snimite samo smeh i razgovor vaših najmilijih, a ne i zujanje koje zum proizvodi.

 

Kombinacija vodećih inovacija u industriji, prefinjen dizajn i vrhunske funkcije jednostavne za upotrebu koje poseduje Samsung MultiView MV800 će vam omogućiti potpunu mobilnost, fotografije vrhunskog kvaliteta i najveće moguće uživanje. Samsung MultiView nije samo savršena alatka za fotografisanje, već i odličan način da ispričate zabavnu i maštovitu priču u pokretu.

www.samsung.com/multiview

 

 

O Samsung Electronics

Samsung Electronics je globalni lider na polju poluprovodnika, telekomunikacija, digitalnih medija i tehnologija digitalne konvergencije sa prihodom od 135.8 milijardi dolara u 2010. godini. Zapošljava približno 190,500 ljudi u 206 filijala, širom 68 država. Kompanija se sastoji od osam glavnih nezavisnih poslovnih jedižnica: kompanija za vizuelni displej, kompanija za mobilne komunikacije, kompanija za telekomunikacione sisteme, kompanija za digitalne aplikacije, kompanija za informacione tehnologije, kompanija za digitalni Imaging, kompanija za poluprovodnike i kompanija za LCD ekrane.  Prepoznat kao jedan od globalnih brendova sa najbržim rastom, Samsung Electronics je vodeći proizvođač digitalnih TV aparata, memorijskih čipova, mobilnih telefona i TFT-LCD-a. Za više informacija posetite www.samsung.com.

 

 

Samsung MultiView – specifikacije proizvoda:
Senzor slike Tip CCD
Veličina 1/2.3″
Efektivno piksela Oko 16.2 megapiksela
Ukupno piksela Oko 16.4 megapiksela
Objektiv Brend Schneider-KREUZNACH
Koeficijent optičkog zuma Optical 5x
Koeficijent digitalnog zuma 5x (ukupno: 25x)
Dužina fokusa (f) 4.7~23.5mm
Dužina fokusa-35mm konverzija 26~130 mm
F No. F3.3(W)~F5.9(T)
Stabilizator slike Dual IS (OIS + DIS)
* OIS (Stabilizacija optičke slike), DIS (Stabilizacija digitalne slike)
Displej Tip uređaja TFT LCD
Veličina 3.0″W (7.62cm)
Podešavanje osvetljenosti Da
Osetljivost na dodir Da
Viewfinder N/A
Fokusiranje Tip TTL auto fokus
Domet Normalno: 80cm ~ beskonačno (Wide), 150cm ~ beskonačno (Tele)
Makro :5cm ~ 80cm (Wide), 100cm ~ 150cm (Tele)
Auto makro : 5cm ~ beskonačno (Wide), 100cm ~ beskonačno (Tele)
Multi AF Da
Centar AF Da
Detektovanje lica AF Da
Praćenje objekata AF Da
Pametno prepoznavanje lica AF Da
Slikanje jednim dodirom AF Da
Brzina blende Program : 1 ~ 1/2,000 sekundi
Noć : 8 ~ 1/2,000 sec (AEB, kontinuitet : 1/4 ~ 1/2,000 sekundi),
Smart Auto: 1/8~ 1/2000 sekundi
Ekspozicija Kontrola Program AE
Merenje Multi
Spot
Center Weighted
Face Detection AE
Kompenzacija ±2EV (1/3EV steps)
ISO ekvivalent Auto, 80, 100, 200, 400, 800, 1600, 3200
Blic Načini rada Auto
Auto & Red-eye reduction
Fill-in flash
Slow sync
Flash Off
Red-eye fix
Domet Wide: 0.2 m~3.2 m (Auto ISO)
Tele: 0.5 m~1.8 m (Auto ISO) – TBD
Vreme punjenja Oko 4 sekunde
Izoštravanje Soft+, Soft, Normal, Vivid, Vivid+
Balansiranje beline Auto
Daylight
Cloudy
Fluorescent_H
Fluorescent_L
Tungsten
Custom
Način rada 1.Smart Auto
2. Program
3. Movie
4. 3D (3D Still) – App
5. Live Panorama (2D, 3D)-App
6. Scene
7. Smart Movie8.Self Shot

9.Picture in Picture

Fotografisanje Prizor Magic Frame -App
Beauty-Shot – App
Object Highlight -App
Night – App
Landscape
Text
Sunset
Dawn
Backlight
Beach&SnowPose guide

Funny face

Intelligent portrait
* Drajver: Single, Continuous, AEB, Motion Capture

Veličina 16M : 4608×3456          14M P : 4680×3040,
10M : 3648×2736,         12M W : 4608×2592,
5M : 2592×1944,           3M : 1984×1488,
2MW : 1920×1080,        1M : 1024×768
Formati JPEG, MPO
DCF, EXIF 2.21, DPOF 1.1, PictBridge 1.0
Smart Auto Portrait
Night Portrait
Backlight Portrait
Night
Backlight
Landscape
White
NaturalGreen
BlueSky
Sunset
Macro
Macro Text(Smart Grid)
Macro Color
Tripod
Action
Fireworks
Drajver Single, Continuous, AEB, Motion Capture
Tajmer Off, 2 sec., 10 sec., Double
Smart Filter (Capture) Miniature
Vignetting
Soft Focus
Old film 1
Half Tone Dot
Sketch
Fish Eye
Classic
Retro
Oil-paint
Water-paint
Cartoon
Cross-filter
Zooming Shot
Podešavanje slike (Capture) Oštrina
Kontrast
Zasićenost (5 koraka)
Prikazivanje slika Način rada Single imageThumbnails

Advanced Slide show


Movie Clip

Smart Album

PB ZOOM 1.0X~12.5X (zavisi od veličine slike)
Slide show Slide show, efekti i muzika
Smart Filter (Play back) Miniature
Vignetting
Soft Focus
Old film
Half Tone Dot
Sketch
Fish Eye
Classic
Retro
Oil-paint
Water-paint
Cartoon
Cross-filter
Zooming Shot
Image Adjust (Play back) Face Retouch
Brightness
Contrast
Saturation
Red Eye Fix
Add Noise
Image Edit Resize
Rotate
Trimming
Photo Editor 2.0 – Rotate, Trimming, Effect (App)
Storyboard Maker (App)
Kategorije Smart Albuma Tip
Datum
sedmica
lik
Upisivanje datuma Isključeno
Datum
Datum i vreme
Glas Format N/A
Voice Memo N/A
Video snimanje Funkcije * 5X Optical Zoom enable (Max Recording time : 20min)
* Due to the noise while optical zooming, user can select to record sound or not.
(Voice recording selectable : Sound Alive On/ Sound Alive Off/ Mute)
Format MP4(Video: MPEG-4/H.264, Audio:AAC)
Smart film Landscape
Blue Sky
Natural Green
Sunset
Veličina 1280×720 (30fps, 15fps)
640×480 (30fps, 15fps)
320×240 (30fps, 15fps)
Smart Filter Palette Effect 1
Palette Effect 2
Palette Effect 3
Palette Effect 4
Miniature
Vignetting
Half Tone Dot
Sketch
Fish Eye
Classic
Retro
Editovanje
(Plejbek)
Pause during Recording and Playing, Still Image Capture, Time Trimming
Memorija Interna Oko 10MB
* Kapacitet interne memorije ne mora da odgovara ovim specifikacijama.
Eksterna Mikro SD kartica (do 2GB)
Mikro SDHC (do 32GB)
Interfejs Konektor za digitalni izlaz USB 2.0
Audio Microfon : Mono
Interni zvučnik: Mono
Video izlaz AV : NTSC, PAL (prema izboru korisnika)
HDMI 1.3 : NTSC, PAL (prema izboru korisnika)
HDMI Type D
DC ulaz za napajanje 5.0V
Napajanje Izvor napajanja Baterija na punjenje: BP70 (Tip 740mAh/ Min. 700mAh)
punjač: SAC-48 (AC adapter)
tip konektora: Mikro USB (5Pin)
* Ovi proizvodi mogu da variraju u zavisnosti od regije.
Fizičke specifikacije Dimenzije (Širina×visina×dužina) 92 x 56.2 x 18.3 mm
Težina 121 g (bez baterije i memorijske kartice)
Operativna temperatura 0~40 °C
Operativna vlažnost vazduha 5~85%
Softver Dravej kamere N/A
Aplikacija Intelli-studio (ugrađen)
Specijalne funkcije 16MPiksela
26mm 5X zumiranje
Flip-out LCD 3.0” osetljiv na dodir (WQVGA)HD snimak sa ZNR
720@ 30fps snimanje / H.264 Format + HDMI (D tip)
Dual IS

Live panorama (2D, 3D), 3D fotografija
Funny Face
Storyboard Maker
Magic Frame
Intelligent Portrait
Smart Filter 3.0
Photo Editor
Self Pose Shot
Intelli-Studio Built-in

 

newsmaster