U 2013. godini 200 miliona LTE pretplatnika

ericsson_logoPrema novim podacima, iz Mobility Report studije kompanije Ericsson, broj mobilnih pretplatničkih ugovora iznosi 6,7 milijardi. Ova analiza pokazala je i da se broj pretplatničkih ugovora za mobilni broadband povećao na 2,1 milijardu, što je porast za 40 odsto u odnosu na 2012. Takođe, u četvrtom kvartalu 2013. godine zabeležen je porast i u domenu LTE pretplate, tako da je na kraju prošle godine zabeleženo 200 miliona LTE pretplatničkih ugovora.

Globalni mobilni broadband saobraćaj poslednjih godinu dana porastao je za 70 odsto i dostigao dva petabajta, dok je govorni saobraćaj ostao na istom nivou. U 2013. godini prodato je oko milijardu pametnih telefona, a samo u četvrtom kvartalu smart aparati predstavljali su 60 odsto od svih prodatih mobilnih telefona u tom periodu.

Mi obezbeđujemo servise, softver i infrastrukturu u IKT sektoru za mobilne operatore i druge industrije. Danas se više od 40% svetskog protoka mobilnih podataka obavlja putem Ericssonovih mreža i mi pružamo podršku operatorima koje imaju više od dve i po milijarde pretplatnika.

Poslujemo u 180 zemalja i zapošljavamo više od 110.000 ljudi. Kompanija je osnovana 1876. godine sa sedištem u Stokholmu u Švedskoj i registrovana je na berzama NASDAQ OMX Stockholm i NASDAQ New York. Prihod u 2013. godini je bio 227,4 milijarde SEK (34.9 milijardi dolara).

www.ericsson.com
www.twitter.com/ericssonpress
www.facebook.com/technologyforgood
www.youtube.com/ericsson

newsmaster