Samsung Galaxy Tab 7.7

Samsung Galaxy Tab 7.7, prvi mobilni tablet na svetu sa

Super AMOLED Plus displejom, predstavljen na sajmu IFA 2011

Pionir u oblasti mobilnih tablet računara od 7 inča predstavlja novu generaciju iz serije Galaxy Tab, koja nudi vrhunski doživljaj u pogledu kvaliteta slike i prenosivosti

BERLIN – septembar 2011– Kompanija Samsung Electronics, vodeći provajder i inovator u oblasti nagrađivanih potrošačkih elektronskih uređaja, predstavila je model Samsung Galaxy Tab 7.7, prvi mobilni tablet računar na svetu sa fantastičnim Super AMOLED Plus displejom. Moćni Galaxy Tab 7.7 sa dual core procesorom od 1.4GHz ima samo 7.89 milimetara u debljini i teži samo 335 grama (12 unci), što čini ovaj tablet računar jednim od najlakše prenosivih na tržištu.

„Novi Galaxy Tab 7.7 demonstrira Samsungovu rešenost da potrošačima ponudi najbolji izbor na tržištu mobilnih tablet uređaja“, istakao je Dž.K. Šin, predsednik i direktor Samsungove poslovne jedinice za mobilne komunikacije. „Ultra tanak dizajn modela Galaxy Tab 7.7 i WXGA Super AMOLED Plus displej predstavljaju impresivne odlike na tržištu tablet uređaja i čine oslonac za naš krajnji cilj – ispunjavanje najrazličitijih potreba naših potrošača.“



Fantastični Super AMOLED Plus displej

Galaxy Tab 7.7 jeste prvi tablet uređaj koji ima Samsungovu displej tehnologiju Super AMOLED Plus, a koji daje fantastične boje u visokom kontrastu i divnu, kristalno čistu sliku. Super AMOLED Plus displej ima širu paletu boja i veću razliku između svetlih i tamnih objekata što slike čini neverovatno živopisnim.

Elegantan dizajn i vrhunska prenosivost

Galaxy Tab 7.7 nudi vrhunsku prenosivost i vrhunski kvalitet slike u okviru palete Galaxy Tab proizvoda, jer ima osvetljeniji displej uz tanji i lakši dizajn zbog čega ovaj uređaj možete lako da smestite u džep na jakni ili u tašnicu. Prefinjenom linearnom dizajnu doprinosi i elegantno metalno kućište zaobljenih ivica koje mu daju elegantan izgled, a ujedno ga čine pogodnim za nošenje dok sedite ili hodate.

Impresivna brzina, snaga i trajanje baterije

Galaxy Tab 7.7 ima mrežu HSPA+ 21 Mbps za brže učitavanje i preuzimanje sadržaja. Poseduje i opciju Wi-Fi Channel Bonding, koja spaja dva bežična kanala u jedan čime se dobija bolja mrežna konekcija i dvostruko brži prenos podataka. Ovaj uređaj poseduje dual core procesor aplikacija od 1.4 GHz koji omogućava brzo učitavanje stranica na internetu, besprekorno izvršavanje više istovremenih zadataka i vrhunsko emitovanje multimedijalnih sadržaja. Zahvaljujući bateriji od 5100 mAh koja omogućava do 10 sati emitovanja video sadržaja[1], trajanje baterije modela Galaxy Tab 7.7 nije ugroženo njegovim ultra tankim dizajnom.

Najnoviji operativni sistem 3.2 Honeycomb OS sa Samsungovim „TouchWiz UX“

Galaxy Tab 7.7 ima Android™ 3.2 Honeycomb, operativni sistem koji je posebno prilagođen za ovaj tablet računar od 7 inča sa novim načinom rada za kompatibilno zumiranje. Ova opcija optimizuje aplikacije koje nisu predviđene za veće ekrane, tako da stanu na čitav ekran bez kvarenja kvaliteta slike. Uz to, ovaj tablet tačunar podržava MicroSD memorijske kartice do 32 GB za direktno prebacivanje datoteka sa multimedijalnim sadržajima.

Samsungovo TouchWiz korisničko iskustvo obogaćeno je menijem Live Panel pomoću kog se izgled osnovnog ekrana na modelu Galaxy Tab 7.7 prilagođava pomoću digitalnih slika, omiljenih veb stranica i informacija sa društvenih mreža.

Uz to, TouchWiz UX uključuje i meni Mini Apps koji sačinjavaju često korišćene funkcije kao što su Task manager, kalendar i muzički plejer koje se mogu pokrenuti istovremeno sa drugim velikim aplikacijama koje su već u funkciji. Opcija clipboard dopušta korisnicima da kopiraju i lepe tekstove i slike.

Moćna multimedijalna podrška

Galaxy Tab 7.7 vam omogućava da uživate u video klipovima bez ograničenja jer poseduje plejbek potpune visoke definicije od 1080p, DivX uz višestruke kodeke i Micro SD. Ovaj uređaj ima i funkciju univerzalnog daljinskog upravljača, koji vam omogućava da preko jednog uređaja upravljate čitavim sistemom kućne zabave – televizorom, dekoderom, DVD plejerom, Blu-rej plejerom, AV audio sistemom.

Servisi Samsung Hub

Servisi Samsung Hub nude jednostavan pristup različitim sadržajima koji obuhvataju igrice, elektronske knjige, muziku i još mnogo toga. Galaxy Tab 7.7 je prvi mobilni tablet računar koji ima instaliran priključak za igrice Game Hub, gde se mogu naći lake društvene igrice koje sve imaju neverovatno brzu grafiku. Galaxy Tab 7.7 nudi i pristup Samsungovom muzičkom servisu Music Hub koji u ponudi ima 15 miliona pesama koje možete pregledati, preuzeti i puštati na uređaju. Čitalački servis Readers Hub poseduje ogromnu biblioteku koja ima preko 2.3 miliona knjiga, 2000 dnevnih listova i 3000 časopisa na 49 jezika, dok Samsungov društveni servis Social Hub preko jednog interfejsa na jednom mestu okuplja elektronsku poštu, kontakte, kalendar i kontakte sa društvenih mreža.

Glasovna i video podrška za bolju komunikaciju

Galaxy Tab 7.7 nudi glasovne i video pozive za bolju komunikaciju. Za glasovne pozive nije potrebno da imate slušalice niti BT slušalicu. Uz to, možete da ostvarite privatne pozive sa javnih mesta koristeći način rada Receiver Mode.

Servisi Google™ za mobilne telefone

Galaxy Tab 7.7 ima instaliranu kompletnu paletu aplikacija servisa za mobilne telefone koje nudi Google što uključuje pristup mnoštvu od preko 250.000 aplikacija na servisima Android Market™, Gmail™, Google Search™, Google Maps™ 5.7 sa 3D mapama i Google Talk™ sa video i glasovnim četom.
Specifikacije proizvoda:
Displej 7.7” [2] 1280×800 (WXGA) Super AMOLED Plus
Procesor 1.4GHz Dual Core procesor aplikacija
Mreža HSPA+ 21Mbps 850/900/1900/2100

EDGE/GPRS 850/900/1800/1900
Memorija 8Gb LPDDR2 (RAM),

16/32/64GB movi NAND + microSD (do 32GB)
Kamera / blic 3MP AF LED (Main) + 2MP FF (Front)
Bežično povezivanje WiFi 802.11 a/b/g/n (2.4GHz & 5GHz), 802.11n WiFi Ch. Bonding, WiFi Direct,

BT v3.0, USB 2.0 Host
Audio MP3, AAC, AAC+, eAAC+, WMA
Video MPEG4, H.263, H.264, WMV, DivX, Xvid (1080p FullHD video @ 30fps)
GPS A-GPS
Dimenzije, težina 196.7x 133 x 7.89mm, 335g
Kapacitet baterije 5,100 mAh
OS Android Honeycomb 3.2v
Poruke i SNS Social Hub (integrisani imenik, SNS, IM, E-mail)
LBS – lociranje Google Maps (Turn-by-turn Navi.)
Poslovna rešenja EAS IT Policy, MDM (Sybase Afaria), VPN (Cisco/F5), ODE (On device encryption), Cisco WebEx
Drugi servisi i aplikacije Android Market/ Samsung Apps

Readers/Music/Game/Social Hub (raspoloživost zavisi od regiona)

Universal Remote Control
PC aplikacije Samsung Kies, Kies Air

* Svaka funkcija, osobine, specifikacije i drugi podaci o proizvodu koji se nalaze u ovom dokumentu, uključujući i dizajn, cenu, komponente, preformanse, dostupnost i mogućnosti, podležu promenama bez prethodnog obaveštenja ili obaveze.

[1] Potrošnja baterija zavisi od više faktora kao što su konfiguracija mreže, jačina signala, operativna temperatura, odabrane funkcije, način rada sa vibriranjem, podešavanja pozadinskog osvetljenja, upotreba pretraživača, frekventnost podataka i obrasci korišćenja drugih aplikacija.

[2] 7.67” u stvarnim merama.

O Samsung Electronics

Samsung Electronics je globalni lider na polju poluprovodnika, telekomunikacija, digitalnih medija i tehnologija digitalne konvergencije sa prihodom od 135.8 milijardi dolara u 2010. godini. Zapošljava približno 190,500 ljudi u 206 filijala, širom 68 država. Kompanija se sastoji od osam glavnih nezavisnih poslovnih jedinica: kompanija za vizuelni displej, kompanija za mobilne komunikacije, kompanija za telekomunikacione sisteme, kompanija za digitalne aplikacije, kompanija za informacione tehnologije, kompanija za digitalni Imaging, kompanija za poluprovodnike i kompanija za LCD ekrane. Prepoznat kao jedan od globalnih brendova sa najbržim rastom, Samsung Electronics je vodeći proizvođač digitalnih TV aparata, memorijskih čipova, mobilnih telefona i TFT-LCD-a. Za više informacija posetite www.samsung.com.

Android, Google, Android Market, Gmail, Google Search, Google Maps i Google Talk su zaštićene marke kompanije Google, Inc.

# # #

newsmaster