MCAFEE MENJA INDUSTRIJU INOVACIJAMA IZ OBLASTI BEZBEDNOSNIH TEHNOLOGIJA

U saradnji sa Intel-om, kompanija razvija prvi sistem zaštite u cilju eliminisanja pretnji unutar operativnog sistema

Intel Developer Forum, San Francisko, 13. septembar 2011. Opasnosti po operativni sistem se konstantno menjaju i poprimaju oblik skrivenih napada. Da bi se zadržala prednost u odnosu na internet kriminal, potreban je novi pristup zaštiti. Danas je McAfee predstavio McAfee DeepSAFE. Novu tehnologiju, koja će pomoći da se temeljno izmeni i usavrši tehnologija zaštite, prikazao je McAfee na Intel Developer Forumu (IDF) tokom glavnog obraćanja predsednika i izvršnog direktora kompanije Intel, Pola Otelinija. Otelini je izložio mogućnosti i izazove sa kojima se suočava industrija s obzirom na povećanje broja pametnih uređaja.

McAfee i Intel prepoznaju da je suštinski važno da se uređaji zaštite od narušavanja sigurnosti i zlonamernih programa, na znatno efikasnije načine od onih koji su danas dostupni, sve u cilju aktivnijeg i produktivnijeg računarskog iskustva korisnika. Svaki tip uređaja je osetljiv, i upravo je prepoznavanje ove činjenice, zajedno sa željom da se omogući sveobuhvatan pristup zaštiti računara, dovelo do Intel i McAfee saradnje.

Uz najavu nove DeepSAFE tehnologije, McAfee i Intel rade na promeni načina izrade, kombinujući snagu hardvera i softvera za stvaranje sofisticiranijih načina za spečavanje napada. Internet kriminalci znaju kako da izbegnu aktuelne operativne sisteme zaštite, tražeći novu paradigmu – sigurnost izvan okvira operativnog sistema.

„Ovo je veliki pomak za McAfee i jedna od najvećih inovacija u istoriji razvoja sistema zaštite”, izjavio je Tod Gebart, kopredsedavajući kompanije McAfee. „McAfee DeepSAFE koristi hardverske dodatke koji se već nalaze na Intel procesorima kako bi se obezbedila sigurnost izvan OS. Sa ove jedinstvene tačke gledišta, DeepSAFE može primeniti nove tehnike i omogućiti novu generaciju zaštite u realnom vremenu kako bi se sprečile maliciozne aktivnosti, a ne samo otkrile zaraze.”

McAfee DeepSAFE, razvijen u saradnji sa Intel-om, tehnologija je koja omogućava McAfee-u da razvije hardverski sistem zaštite i iskoristi veću mogućnost sigurnosti. Tehnologija se nalazi iznad operativnog sistema i pruža izgled koji pomaže da se sistem zaštite temeljno izmeni. McAfee DeepSAFE omogućava inovativne tehnologije zaštite, koje obuhvataju proaktivno detektovanje i sprečavanje APT i štetne programe. Mnogi APTS podrazumevaju tehnike, kao što su rutkit koji i se integrišu duboko u Operativni sistem kako bi izbegli aktuelna sigurnosna rešenja.

Danas je na demonstriran jedan od načina da se ovaj novi metod primeni u prevenciji rutkita. Prema nalazima McAfee Labs, više od 1.200 novih rutkitova dnevno se otkrije – što je jednako 50 na sat svakog dana. Sistem koji radi uz pomoć DeepSAFE tehnologije je uspeo da otkrije i zaustavi Agony rutkit i spreči ga da zarazi sistem u realnom vremenu. Očekuje se da će ova tehnologija biti lansirana u proizvodima kasnije u toku 2011. god.

„Intel i McAfee rade na zajedničkim tehnologijama kako bi se bolje zaštitio svaki segment računarskog sistema od računara do manjih uređaja”, rekao je Rene Džejms, viši potpredsednik i generalni direktor Softver i usluge Grupe u kompaniji Intel i predsednik kompanije McAfee. „Kombinovanjem važnih postojećih Intel hardvera i inovacija u sigurnosnom softveru, Intel i McAfee su nosiloci inovacija u proizvodnji sigurnosne opreme i pružaju nov način zaštite računarskih komponenti. Mi smo zaista uzbuđeni prilikom predstavljanja ove tehnologije i novih rešenja.”

„U McAfee naši klijenti i partneri nam veruju kako bi ostali u prednosti u odnosu na Internet kriminalce i zaštitili svoje poslovanje.”, rekao je Majkl De Cezare, kopredsednik kompanije McAfee. “Ova tehnologija i naša zajednička saradnja s kompanijom Intel je sledeća evolucija u oblasti zaštite i omogućiće McAfee-u da i dalje bude pouzdan pružalac usluga za naše najveće i najzahtevnijim kupcima.”

Za više informacija o McAfee DeepSAFE posetite www.mcafee.com/deepSAFE.

O kompaniji McAfee
McAfee, ćerka kompanije Intel Corporation (NASDAQ: INTC), je najveća svetska kompanija orijentisana na sigurnosne tehnologije. McAfee pruža proaktivna i proverena rešenja i usluge koje pomažu u osiguravanju sistema, mreža i mobilnih uređaja širom sveta, omogućujući korisnicima da se sigurno povezuju, pretražuju i kupuju na Internetu. Podržan od strane Global Threat Intelligence, McAfee stvara inovativne proizvode koje podržavaju korisnike, firme, javni sektor i pružaoce usluga i omogućava im da se usklade sa propisima, zaštite podatke, spreče smetnje, identifikuju osetljiva mesta, i kontinuirano prate i poboljšavaju njihovu zaštitu . McAfee je konstantno usmeren na pronalaženje novih rešenja kako bi klijenti bili bezbedni. http://www.mcafee.com

newsmaster