Samsung predstavlja tanki i elegantni ST96 za fotografisanje sa visokim performansama

Samsungov inovativni senzor od 14 MP i tehnologija dvostrukog fotografisanja svakome omogućava savršene fotografije

SEUL, Koreja – Kompanija Samsung Electronics Ltd, globalni lider u oblasti digitalnih medija i tehnologija digitalne konvergencije, danas je najavila lansiranje modela ST96, uglađenog, tankog i elegantnog kompaktnog fotoaparata sa visokim performansama i zabavnim funkcijama kako bi svako mogao da pravi maštovite i živopisne fotografije svog okruženja, čak i u uslovima loše osvetljenosti. Baziran na uspehu postojećih Samsungovih modela iz serije ST, ST96 sa svojih 14 megapiksela, BSI (Back Side Illuminated), CMOS senzorom i funkcijom Dual Capture (dvostruko fotografisanje), pomaže fotografima svih nivoa da naprave izuzetne slike koje će čuvati i pokazivati drugima, a koje se u punom sjaju mogu videti na TFT LCD ekranu fotoaparata od 2.7 inča.

Savršen izbor za korisnika koji se razume u dobar stil, uglađen, elegantan i zaobljen dizajn čini model ST96 veoma udobnim tokom držanja i rukovanja. Ipak, ne dozvolite da vas izgled zavara jer ST96 dolazi u paketu sa vrhunskim funkcijama koje pružaju izvanredne rezultate i pružaju visoke performanse.


Zahvaljujući snažnom senzoru koji ovaj fotoaparat poseduje, korisnici modela ST96 mogu da prave verne i jasne fotografije čak kada se nalaze unutra ili uveče, čak i bez upotrebe blica. Drastično smanjujući sneg na slikama, CMOS senzor povećava potencijal fotografisanja tako da predivne fotografije i snimci pod prigušenim svetlima sada postaju stvarnost jednim pritiskom na dugme.

ST96 se takođe pobrinuo za to da korisnici dobiju najbolje putem inovativne opcije Dual Capture. Korisnici mogu da istovremeno prave fotografije od 10 megapiksela u sklopu video sadržaja koji trenutno snimaju tako da uz mogućnost slikanja šest fotografija po video zapisu, nikada više nećete propustiti priliku da napravite odlične fotografije. Model ST96 poseduje objektiv širok 26mm i ima fotografske funkcije Live, 3D i Action Panorama koje mogu da savršeno i detaljno pokriju svako novo okruženje ili nezaboravnu zabavu. Kada je važno brzo reagovati, velika brzina aparata nudi izuzetan kvalitet u realnom vremenu i priliku da ovekovečite brz razvoj događaja kako putem snimka, tako i putem fotografije, jer ovaj aparat slika osam puta na svakih tri, pet ili deset kadrova u sekundi. Na taj način možete da slikate mete u pokretu, poput zamaha profesionalnog igrača golfa i da uživate gledajući udarac u usporenom snimku.

Uz to, model ST96 može da se pohvali video snimanjem u potpuno visokoj rezoluciji, sa neverovatnom dubinom boja, pri čemu snimci čuvaju intenzivan kvalitet slike kada se puštaju na HD televizorima i monitorima, tako da korisnici mogu da podele sve te fantastične detalje svojih kratkih filmova sa porodicom i prijateljima.

Sa modelom ST96, Samsung se postarao za to da zabava i kreativnost idu ruku pod ruku. Funkcija Creative Movie Maker postavlja korisnike u režisersku stolicu, jer je uz nju mnogo lakše da se ispričaju priče na dinamičniji i maštovitiji način. Umesto da prebacite fotografije na računar, možete da u četiri jednostavna koraka napravite prilagođeni slajd šou propraćen specijalnim efektima i muzikom. Uz fotoaparat ST96, vrlo je jednostavno ispričati sopstvenu priču.

Gospodin Mjong Sup Han, potpredsednik i direktor Odseka za digitalni imaging u kompaniji Samsung Electronics, ovim povodom je izjavio: „Mi shvatamo da današnji potrošači sve više žele visoke performanse u okviru jednog kompaktnog i elegantnog uređaja. Jedinstvene osobine modela ST96 pobrinuće se za to da naši korisnici imaju garantovano visoko kvalitetne fotografije u svakom okruženju, uključujući i okruženja sa lošim osvetljenjem, čime im se fotografisanje i pravljenje fenomenalnih video snimaka u potpuno visokoj definiciji stavlja nadohvat ruke. Naš cilj je da za naše potrošače otvorimo čitav jedan novi svet kreativnih mogućnosti, a model ST96 dopušta korisnicima da beleže svoj život jasno i u visokoj definiciji.“

Udahnite život fotografijama

Sa opcijom fotografisanja Action Panorama, ST96 daje fotografijama osećaj dinamičnosti. Bilo da slikate vertikalno ili horizontalno, 2D ili 3D, predivan krajolik ili nezaboravan trenutak na odmoru sa prijateljima, tu se nalazi mnoštvo opcija koje će garantovano ispuniti sve vaše fotografske potrebe. Action Panorama, na primer, prati osobu ili predmet u pokretu sa statičnom pozadinom kako bi pokret bio zabeležen u jednoj nepomičnoj fotografiji, dok funkcija Live Panorama omogućava da lako fotografišete velike grupe jednostavnim zadržavanjem tastera za blendu i pomeranjem kamere preko čitavog prizora, a ujedno vam dopušta da pregledate čitavu scenu koju ste fotografisali preko LCD ekrana. Funkcija 3D Panorama s druge strane utiče na to da vaše fotografije budu još življe, pri čemu koristi jedan objektiv i jedan senzor kako bi stvorila 3D fotografiju, koju možete da pokažete porodici i prijateljima na 3D televizoru kako bi zaista iskusili sve vaše neverovatne doživljaje.

Unesite zabavu u fotografije

Prilagođavanje fotografija na kreativan način postaje lako sa modelom ST96 i njegovom originalnom opcijom Smart Filter 3.0. Upotrebom široke palete boja i efekata korisnici mogu da stvore posebne fotografije koje će sigurno biti zapažene. Novi specijalni efekti obuhvataju: Cartoonize koji portretima dodaje komične efekte, Oil Paint i Water color za umetničku nijansu, i Cross Filter koji daje sjaj i svetlucanje vašim fotografijama. Što se tiče ful HD snimaka, opcija Color Palette dodaje živopisnu notu koja će vašu maštovitost dovesti do maksimuma.

Oštrina bez premca

Pravljenje fotografija koje nisu mutne nikad nije bilo lakše nego uz opciju Dual Image Stabilization koju poseduje Samsungov ST96. Ova inovativna opcija čini da stvaranje profesionalnih fotografija bude jednostavno i to tako što se eliminiše zamućenje slike koje je izazvano podrhtavanjem što znači da će korisnici uvek praviti kristalno jasne fotografije čak i u uslovima lošeg osvetljenja.

Nepromenljiv kvalitet nadohvat ruke

HDR (High Dynamic Range) nudi mnoštvo boja koje daju izuzetno bogatstvo fotografijama na modelu ST96, otvarajući spektar boja za najživopisnije rezultate. Smart Auto 2.0 sa opcijom Smart Flash identifikuje i automatski bira najpodesniji od 16 fotografskih i 4 snimateljska načina rada, čime doprinosi postizanju najboljih mogućih rezultata. Na taj način, čak i kada se korisnici nađu u neočekivanoj situaciji, fotoaparat ST96 će se pobrinuti za to da svaki poseban trenutak na njihovom putovanju bude ovekovečen.

Specifikacije proizvoda:
ST96
Senzor slike Tip High Speed CMOS
Megapiksel oko 14.6 megapiksela
Optical Zoom ratio Optical 5x
Stabilizator slike Dual IS (OIS + DIS)
* OIS (optička stabilizacija slike), DIS (digitalna stabilizacija slike)
Displej TFT LCD, 2.7″, QVGA 230K
Načini rada 1.Smart Auto, 2.Program, 3.Scene, 4.Dual IS, 5.3D Photo, 6.Panorama (3D/Live/Action), 7.Movie
Smart Auto Portrait, Night Portrait, Backlight Portrait, Night, Backlight, Landscape, White, Natural, Green, BlueSky, Sunset, Macro, Macro Text(Smart Grid), Macro Color, Tripod, Action, Fireworks
Smart Filter (slikanje) Miniature, Vignetting, Soft Focus, Old film, Half Tone Dot, Sketch, Fish Eye, Classic, Retro, Oil Paint, Cartoonize, Water Color, Cross Filter
Podešavanje slike (slikanje) oštrina / kontrast / zasićenost (5 nivoa)
Slajd šou slajd šou, efekti i muzika
Video snimci Funkcije – 5X Optical Zoom (maksimalna dužina snimanja: 20min)
*(Izbor snimanja zvuka: Sound Alive On/ Sound Alive Off/ Mute)
Smart Movie Landscape, Blue Sky, Natural Green, Sunset
Edit
(Plejbek) Creative Movie Maker, Pause during Recording and Playing, Still Image Capture, Time Trimming
Interfejs Digitalni izlaz – konektor USB 2.0
Video output 1920X1080
Fizičke specifikacije Dimenzije (Š×V×D) 90x55x18.7mm
Posebne funkcije – 14M BSI CMOS
– 26mm 5X Zoom
– 2.7” TFT LCD (QVGA)
– 1080@ 30fps Movie recording / H.264 Format + HDMI 1.4 (D Tip)
– Dual IS
– Dual Capture (1080p + 10M Photo)
– Creative Movie Maker Effect
– 3D/Live/Action Panorama, 3D Photo
– Sound Alive
– HDR
– FD+FR+FT (Face Tracking)
– Smart Auto 2.0 with Smart Flash
– Smart Filter 3.0, Magic Frame 외
Ÿ – Built in PC S/W (intelli studio)

Svaka funkcija, osobine, specifikacije i drugi podaci o proizvodu koji se nalaze u ovom dokumentu, uključujući i dizajn, cenu, komponente, preformanse, dostupnost i mogućnosti podležu promenama bez prethodnog obaveštenja ili obaveze.

O Samsung Electronics

Samsung Electronics je globalni lider na polju poluprovodnika, telekomunikacija, digitalnih medija i tehnologija digitalne konvergencije sa prihodom od 135.8 milijardi dolara u 2010. godini. Zapošljava približno 190,500 ljudi u 206 filijala, širom 68 država. Kompanija se sastoji od osam glavnih nezavisnih poslovnih jedinica: kompanija za vizuelni displej, kompanija za mobilne komunikacije, kompanija za telekomunikacione sisteme, kompanija za digitalne aplikacije, kompanija za informacione tehnologije, kompanija za digitalni Imaging, kompanija za poluprovodnike i kompanija za LCD ekrane. Prepoznat kao jedan od globalnih brendova sa najbržim rastom, Samsung Electronics je vodeći proizvođač digitalnih TV aparata, memorijskih čipova, mobilnih telefona i TFT-LCD-a. Za više informacija posetite www.samsung.com.

newsmaster