Novi Lenovo ThinkPad laptopovi namenjeni učenicima i školama

RESEARCH TRIANGLE PARK, NC – 7. decembar 2011: Kompanija Lenovo predstavila je danas ThinkPad X130e laptopove, specijalno namenjene za upotrebu u obrazovne svrhe i sa karakteristikama namenjenim učenicima osnovnih i srednjih škola. Opremljen naprednim tehnologijama, ThinkPad X130e dolazi u kombinaciji najnovijih Intel ili AMD procesora i brze intergisane grafike, kao i bežičnim povezivanjem i multimedijalnim alatima namenjenim aktuelnom digitalnom obrazovanju. Dizajniran za decu, ThinkPad X130e poseduje ojačan i izdržljiv poklopac, tastaturu i ivice.

 

„Na konferenciji Lenovo ThinkTank 2011 okupili smo stotine cenjenih stručnjaka iz oblasti obrazovanja, a menadžeri koji se bave karakteristikama laptopova rekli su nam da na listi najpoželjnijih karakteristika prednjači izdržljivost” rekao je Dilip Bhatia, potpredsednik ThinkPad Business Unit, Lenovo. „Dok smo godinama unazad radili na razvoju izdržljivih proizvoda koji su prošli mnoge vojne testove, sa ThinkPad X130e, napravili smo određena unapređenja neophodna da bi laptop uspešno funkcionisao u obrazovnom okruženju.”

Laptopovi sa kvalitetnim sadržajem  

ThinkPad X130e laptop pomaže učenicima da na najbolji način iskoriste svoj dan. Sa ekranom od 11,6-inča, ovaj laki ultra prenosivi računar poseduje performanse potrebne učenicima kada rade na više zadataka istovremeno. Na raspolaganju su im procesori AMD Fusion E-300 i E-450 ili druga generacija Intel Core i3-2367M ULV procesora. Za multimedijalni sadržaj, na raspolaganju su AMD Radeon ili Intel HD grafika.

 

„Posedovanje uređaja određene namene, dizajniranih da unaprede učenje temelj je za transformaciju obrazovanja,” izjavio je Peidž Džonson, menadžer obrazovne strategije u kompaniji Intel.  „Lenovo ThinkPad X130e laptop koji pokreće Intel Core i3 procesor obezbeđuje funkcije i znanja potrebna učenicima za obrazovanje 21. veka.”

 

Računar je lakši od 1,78 kg i učenici ga mogu lako nositi l iz učionice u učionicu bez dopunjavanja baterije koja može da traje ceo dan, oko 8,5 sati. Da bi laptopovi bili što izdržljiviji, X130e poseduje nekoliko sigurnosnih karakteristika uključujući:

 

  • Gumenu zaštitu poklopca laptopa koja apsorbuje udarce
  • 33 odsto jače uglove koji umanjuju mogućnost nastanka oštećenja u slučaju da laptop padne pod uglom
  • Jače šarke koje odolevaju stalnoj upotrebi korisnika, do 30 000 otvaranja i zatvaranja poklopca
  • Ojačani i ulegnuti portovi
  • Jači okvir sa 1,2 mm debelom plastikom za zaštitu LED ekrana

 

Učenici i škole postaju efikasniji

Lenovo je razvio brzo butujuće kompjutere, kao što je X130e, kojima je potrebno manje od 20 sekundi za pokretanje sistema, uz pomoć Lenovo RapidBoot tehnologije. Ugrađene alatke, poput „Rescue and Recovery“ i „Access Connections“ omogućuju učenicima da povrate oštećene dokumente i da se lakše povežu na različite WiFi mreže.

Cene i dostupnost

ThinkPad X130e biće dostupan od 20. decembra preko poslovnih partnera i preko adrese www.lenovo.com. Početna cena je 469 dolara.

Za najnovije Lenovo vesti, pratite Lenovo RSS feeds ili Lenovo Twitter i Facebook.

O kompaniji Lenovo

Lenovo (HKSE: 992)(ADR: LNVGY) je 21 milijardu američkih dolara vredna tehnološka kompanija prisutna u 160 zemalja i drugi najveći proizvođač računara na svetu. Posvećena kreiranju najinovativnijih personalnih računara i uređaja za pristup mobilnom Internetu, kompanija zasniva svoj model poslovanja na inovacijama, izvrsnoj operativnosti, zadovoljstvu kupaca, kao i fokusiranju na investiranje na nova tržišta. Nastala akvizicijom bivše IBM-ove PC divizije od strane kompanije Lenovo Group, kompanija razvija, proizvodi i nudi pouzdane, sigurne, visokokvalitetne i funkcionalne tehnologije, proizvode i usluge. Lenovo linija proizvoda uključuje legendarnu seriju Think i seriju računarskih proizvoda Idea, kao i servere, radne stanice i uređaje za pristup mobilnom internetu uključujući tablete i smart telefone. Lenovo ima velike istraživačke centre u Jamatu (Japan), Pekingu, Šangaju, Shenzhenu (Kina) i Raleighu (SAD). Više informacija potražite na www.lenovo.com.

newsmaster