CISCO CIUS predstavljen u Srbiji

 

CISCO CIUS, tablet uređaj koji podržava vaše poslovanje, predstavljen u Srbiji

Zajedno sa AppHQ – ekosistemom aplikacija, ovaj tablet uređaj pretvara se u moćnu platformu za mobilno poslovanje

Beograd, 6. decembar 2011. – Kompanija Cisco predstavila je Cisco Cius tablet koji je od danas dostupan na srpskom tržištu. Cisco Cius je jedinstven poslovni tablet koji poseduje čitavu paletu aplikacija za kolaboraciju i komunikaciju razvijenih od strane kompanije Cisco namenjenih poslovnom svetu koji želi potpunu mobilnost, bilo gde, bilo kada, bez ograničenja.

Cisco Cius je lagan, ultra-portabilan uređaj koji proširuje benefite produktivnosti Cisco aplikacija za kolaboraciju do vrlo sigurne mobilne platforme. Pored potpune telepresence interoperabilnosti, Cisco Cius nudi reprodukciju HD videa, konferencijske pozive sa više učesnika, e-mail, slanje poruka, pretraživanje interneta i mogućnost kreiranja, izmene i deljenja sadržaja koji se čuva lokalno ili centralno u računarskom oblaku.

Sa ciljem da u postunosti osposobi svoj ​​Cius uređaj i pruži podršku korisnicima, kompanija Cisco je predstavila AppHQ – ekosistem aplikacija koji pruža nove načine za stvaranje, korišćenje i uvođenje aplikacija za tablet računare unutar kompanija. AppHQ osigurava programerima alate i resurse da razviju, testiraju i pozicioniraju programe za Cisco Cius i dopušta IT menadžerima da kontrolišu koje se aplikacije mogu koristiti na uređaju. Štaviše, kompanije mogu da kreiraju privatne, brendirane aplikacije za svoje organizacije, gde zaposleni mogu da pronađu, objave i preuzmu aplikacije koje upotpunjuju njihova poslovna okruženja.

Kako bi omogućio zaposlenima da neometano obavljaju svoje dnevne zadatke, bilo da su unutar ili van kancelarije, Cisco je ponudio CIUS poslovni tablet, koji donosi potpunu mobilnost i bezbednost, komunikaciju putem HD videa i proverene poslovne aplikacije” izjavio je Goran Obradović, generalni direktor kompanije Cisco Srbija. Cisco CIUS se savršeno uklapa u poslovna okruženja koja koriste prednosti kolaboracije i virtuelizacije u cilju veće efikasnosti i boljeg poslovanja”

Baziran na Android operativnom sistemu, Cisco Cius predstavlja otvorenu platformu za komunikaciju i kolaboraciju čiji su izgled i aplikacije dizajnirane sa ciljem da u svakom trenutku sigurnije povežu zaposlene u pokretu sa svojim saradnicima i omoguće zaposlenima da pristupe i podele sadržaj koji im je potreban sa bilo koje lokacije u mreži.

Mobilnost je neophodna

Prema međunarodonom istraživanju koje je organizovao Cisco 2010. godine, 60 posto ispitanih je izjavilo da se ne moraju nalaziti u kancelariji kako bi bili produktivni. Ulaskom na poslovno tržište generacije koja je odrasla koristeći internet, mobilnost je postala još neophodnija. Nedavno objavljeni Cisco Connected svetski tehnološki izveštaj govori da dve trećine studenata (66%) i više od jedne polovine mladih među zaposlenima (58%) navode mobilne uređaje (laptop, smartphone, tablet) kao “najvažnije tehnologije u njihovim životima”.

Podaci koje navodi Forrester Research potvrđuju značaj mobilnosti: oni procenjuju da će do 2012. godine 73% zaposlenih na neki način biti mobilno. Prema Deloitte-u, kompanije će kupovati više od 25 posto svih tablet računara ove godine, dok će ta cifra značajno porasti u 2012. godini. U isto vreme, Forrester Research procenjuje da se otprilike polovina uređaja koje korisnici kupuju koristi za posao, dok 46% organizacija podržava korišćenje ličnih mobilnih uređaja. Sve to stavlja veliki fokus na sigurnost IT-a.

Osnovne informacije:

CISCO CIUS
Karakteristike proizvoda

 • Cisco Cius je lagani, portabilni poslovni tablet računar (0.52kg) koji dolazi sa dodatnom HD audio stanicom koja sadrži telefonsku slušalicu, HD DisplayPort i USB priključke.
 • Cisco Cius tablet sa prednje strane poseduje HD kameru u rezoluciji 720p koja radi na 30 slika u sekundi; super VGA ekran visoke rezolucije osetljiv na dodir dijagonale 7 inča za video prikaz u relanom vremenu kao i za video streaming, dugme za TelePresence interoperabilnost koje se može koristiti kada je tablet na bazi ili daljinski putem Wi-Fi mreže.
 • Ovaj tablet sa zadnje strane poseduje kameru od 5 megapiksela koja može preneti video sadržaj VGA kvaliteta i da slika statične slike, kao i dvojni mikrofon koji eliminiše buku kod audio konferencije.
 • Cisco Cius je baziran na iskustvu korisnika koji komuniciraju sa puno kontakata, napravljen je tako da omogući korisnicima da brzo dođu do svojih bitnih kontakata.
 • Cisco Cius podržava 802.11 a / ​​b / g / n Wi-Fi konekciju za mobilnost unutar kompanije i 3G mobilne servise kada se nalazi izvan kompanije. 4G usluge će biti dostupne nešto kasnije.
 • Baterija se može izvaditi i servisirati, a omogućuje do osam sati normalnog rada.

Integracija sa poslovnim aplikacijama

 • Cisco Cius je podržan od strane Cisco Unified Communications Manager rešenja i jednostavno se integrše u postojeća Cisco korisnička okruženja
 • Cisco Cius pomaže da se obezbedi sigurnije iskustvo mobilne kolaboracije korišćenjem Cisco AnyConnect VPN Security rešenja koje je deo Cisco Borderless Networks arhitekture.
 • Virtuelna desktop integracija daje IT organizacijama mogućnost sigurnog smeštanja softverskih aplikacija u data centru, kao i korišćenje Cisco mreže kako bi osigurali dostupnost aplikacijama kao usluzi bilo kada i bilo gde. Cisco Cius stoga podržava konsolidaciju data centra i smanjene troškove licenciranja softvera.

 

Bolja podrška sa Cisco Apps HQ

Cisco AppHQ je veoma siguran korisnički interfejs koji krajnjim korisnicima i IT menadžerima daje mogućnosti koje se u današnje vreme ne mogu naći u drugim on-line prodavnicama aplikacija. Neke od tih mogućnosti su sledeće:

 • Testiranje i validacija: IT menadžeri žele da znaju da su aplikacije koje se koriste u njihovim okruženjima sigurne, testirane i službeno odobrene od upave preduzeća. Cisco AppHQ pruža IT menadžerima i korisnicima poverljiv izvor aplikacija, osiguravajući da svaka aplikacija u okviru AppHQ ekosistema prođe kroz testiranje i validaciju, bilo da je razvijena od strane kompanije Cisco, nezavisnih developera i partnera Androida ili korinsika unutar kompanije korisnika.
 • Store within-a-Store: Kompanije će imati visoko osiguranu, privatnu on-line prodavnicu aplikacija unutar AppHQ ekosistema koja će se nalaziti na Cisco serverima. Kompanije mogu prilagoditi interfejs u skladu sa politikom brendiranja, uključujući korišćenje logoa, ikona i palete boja. Pored prilagođavanja, store-within-a-store je platfroma koju korisnici mogu da efikasno iskoriste za implementaciju aplikacija unutar organizacije.
 • Podrška IT menadžerima: sa AppHQ Manager ™ ekosistemom, IT administratori će imati mogućnost da dozvole (ili odbiju) pristup aplikacijama prema ulozi korisnika ili uređaja ili da dopuste (ili odbiju) pristup aplikacijama zavisno o vrsti, izvoru ili kategoriji. Ova jedinstvena mogućnost omogućava IT organizacijama da balansiraju individulanu slobodu korisnika s politikom poslovanja kompanije po pitanju sigurnosti i troškova.
 • AppHQ ekosistem uključuje ​​vodeće poslovne i korisničke aplikacije na tržištu koje je izabrao Cisco i koje duboko integrišu Ciscove kolaboracione mogućnosti, kao i verifikovane ‘business-to-business’ i ‘business-to-consumer’ aplikacije razvijene od strane partnera.
 • Cisco AppHQ nudi intuitivan interfejs u kojem korisnik pronalazi i instalira aplikacije. Cisco AppHQ je ujedno i platforma za prikupljanje povratnih informacija o aplikacijama koje daju sami korisnici. Krajnji korisnici mogu pronaći informacije o programu, kao što su informacije o izdavaču i datumu predstavljanja, mogu instalirati i ažurirati aplikacije, ali i sortirati ih prema kategorijama kao što su na primer ‘najpopularnije’ i ‘novo’.
 • Cisco Cius nudi integrisan pristup opsežnom paketu Cisco ® Collaboration aplikacija, uključujući Cisco WebEx ® aplikaciju za sastanke, Cisco Quad ™ društveni softver, Cisco Jabber ® za poruke i Cisco TelePresence ™.

 

Prateći linkovi:

Cisco Cius

Cisco AppHQ

Cisco Telepresence

2011 Cisco Connected World Technology Report

 

* Cisco Connected svetski tehnološki izveštaj obuhvatio je više od 2,800 studenata i mladih profesionalaca iz 14 zemalja naručen je radi procene izazova sa ​​kojima se kompanije suočavaju u nastojanju da uravnoteže potrebe poslovanja i zaposlenih u okviru sve većih potreba za umrežavanjem, mobilnošću i sigurnošću.

O kompaniji Cisco Systems

Cisco (NASDAQ: CSCO) je vodeća svetska kompanija u oblasti računarskih mreža koja menja način na koji se ljudi povezuju, komuniciraju i sarađuju. Informacije o kompaniji Cisco mogu se pronaći na adresi http://www.cisco.com. Aktuelne vesti nalaze se na adresi http://newsroom.cisco.com

 

 

#   #   #

 

Cisco i Cisco logo su robne marke ili registrovane robne marke kompanije Cisco i / ili pridruženih kompanija u SAD i drugim državama. Listu Cisco robnih marki možete pronaći na www.cisco.com/go/trademarks . Sve druge robne marke spomenute u ovom dokumentu su vlasništvo njihovih vlasnika. Upotreba reči partner ne implicira partnerstvo između kompanije Cisco i bilo koje druge kompanije.