TELEKOM SRBIJA DOBITNIK NAGRADE „DUNAVSKI CVET“

Prestižno priznanje za doprinos razvoju telekomunikacija u regionu

Beograd, 27. oktobar 2014 – Na svečanosti organizovanoj u okviru treće međunarodne konferencije „Dunavski biznis forum“ kompaniji Telekom Srbija dodeljeno je priznanje „Dunavski cvet“ za doprinos razvoju telekomunikacija u regionu. „Zahvaljujući partnerstvu sa više od 10 miliona svojih korisnika Telekom Srbija  postao je  najveći investitor u sektoru telekomunikacija u regionu. Prošle godine je u sve segmente poslovanja, mobilnu i fiksnu telefoniju, multimedijalne sadržaje i servise i poslovne procese unutar kompanije uloženo više od 14 milijardi dinara, a ove godine investicije će biti i veće“, istaknuto je prilikom dodele nagrada.

Značajno priznanje generalnom direktoru kompanije Telekom Srbija  Predragu Ćulibrku uručio je  šef Delegacije Evropske unije u Republici Srbiji Majkl Devenport.

Zahvaljujući se na nagradi, generalni direktor Telekoma Srbija podsetio je da kompanija pokazuje zavidnu društvenu odgovornost i brigu o lokalnoj zajednici, što pokazuju i brojna priznanja na nivou Srbije. „Na taj način afirmišemo društveno odgovorno poslovanje i pozitivno utičemo na druge. Telekom Srbija, kao i Dunavski biznis forum, deli istu misiju, a to je povezivanje ljudi i dobro razumevanje među ljudima“, rekao je Predrag Ćulibrk, dodajući da je ova nagrada pre svega veliki podstrek za kompaniju da nastavi istim putem kojim hoda već duži niz godina.

Priznanje „Dunavski cvet“  koje se dodeljuje istaknutim institucijama i pojedincima koji su svojim radom, zalaganjem i stvaralaštvom doprineli razvoju Dunavskog regiona, Dunavske strategije i promociji njenih vrednosti pripalo je, između ostalih i slavnom dirigentu Zubinu Mehti, ambasadoru Slovenije u Srbiji Francu Butu, Privrednoj komori Srbije.

Dunavski biznis forum usmeren je na stvaranje ambijenta pogodnog za biznis, unapređenje saradnje, konkurentnost i održivi razvoj, bolje korišćenje ekonomskih potencijala i afirmaciju prosperiteta Dunavske regije kao najznačajnijih vrednosti proisteklih iz zajedničkog znanja i veština. Na forumu, koji se održava u Beogradu i Novom Sadu učestvuje više od 130 govornika, zvaničnika i predstavnika biznisa iz više od 15 zemalja.

newsmaster