Snažne performance Kaspersky Lab proizvoda u svim uslovima: Pregled testova za Q3 2014.

Kaspersky Lab obajvljuje rezultate testova svojih proizvoda za zaštitu, koje su sprovele nezavisne istraživačke kompanije u trećem kvartalu 2014. godine. U 11 različitih testova proizvodi Kaspersky Lab-a su dobili potvrde kvaliteta od strane stručnjaka kao pouzdan i efikasan alat za zaštitu privatnih i poslovnih korisnika protiv modernih sajber pretnji.

AV-Test

Jedna od bitnih nagrada ovog kvartala – Najbolja Popravka (Best Repair) 2014 od nemačke kompanije AV-Test – je uručena Kaspersky Virus Removal Tool-u. Rigorozni režim jednogodišnjeg testiranja omogućio je zaštitnim rešenjima da demonstriraju koliko efikasno mogu da odstrane maliciozan softver i negativan uticaj koji je on imao na rad uređaja. Kaspersky Virus Removal Tool pokazao je vrhunske performance ukljanjanjem svih tragova opasnih uticaja iz operativnog sistema i postigao visoke ocene na testu.

U julu, AV-Test je objavio rezultate svog generalnog ispitivanja zaštitnih proivoda koje rade na Windows XP. Ovaj test je sproveden tokom maja i juna. Kaspersky Internet Security 2014 je zauzeo prvo mesto u konkurenciji od 23 rešenja za privatne korisnike, osvojivši maksimum poena u kategorijama “Zaštita (Protection)”, “Performanse (Performance)” i “Upotrebljivost (Usability)”. Kaspersky Endpoint Security for Business je osvojio drugo mesto u kategoriji proizvoda za poslovne korisnike: blokirao je sve pretnje, ali je usporio operativni sistem malo više nego prvoplasirani proizvod.

AV-Comparatives

AV-Comparatives je prezentovao rezultate četiri testa koja su vršena prema po različitim metodologijama.

Glavni cilj Performance Testa (testa performansi) (AV proizvoda) je bio da analizira performanse antivirus rešenja kada su korišćeni od strane različitih korisnika. To podrazumeva kako kopiranje ili arhiviranje dokumenata, tako i instaliranje ili pokretanje aplikacija. Ispitivači su obratili posebnu pažnju na to kako antivirusi utiču na performanse samog sistema. Kaspersky Anti-Virus 2014 je osvojio 188.8 od 190 mogućih poena – najviši rezultat koji je zabeležen tokom testa.

Drugi test, Whole Product Dynamic Real-World Protection Test, je procenjivao efektivnost zaštitnih rešenja u oviru Internet Security klase. Tokom četiri meseca testiranja, Kaspersky Internet Security se susreo sa preko 4.000 pretnji i pokazao stopu detekcije od 99.6% bez lažnih uzbuna.

Retrospective/Proactive Test (Retrospektivan/Proaktivan test) je sproveden radi procene heuristike i ponašanja zaštitnog mehanizma protiv novih malvera. Kaspersky Internet Security 2014 su pokazali visok nivo detekcije posle blokiranja 97% novih nepoznatih pretnji.

Rezultati ova tri testa su potvrdili pouzdanost i delotvornost Kaspersky Lab rešenja i omogućili da upravo ona osvoje top Advanced+ nagradu.

Cilj četvrtog AV-Comparatives testa, Mac Security Test & Review, je bio da verifikuje rešenja za Mac OS X, pre nego da uporedi efikasnost različitih proizvoda za ovaj operativni sistem. Proizvodi različitih proizvođača su testirani na OS X i imali su zadatak da detektuju maliciozan softver napisan i za Apple i za Windows. Performanse pokazane na testu su obezbedile Kaspersky Lab Security za Mac, ‘Approved Security Product’, odnosno sertifikat odobrenog bezbednosnog proizvoda. Istraživači su posebno ukazali na “kombinaciju odličnih nivoa zaštite i prijateljski interfejs” rešenja iz Kaspersky Lab-a.

Virus Bulletin

Nakon kratkog zakašnjenja Virus Bulletin je objavio rezultate svog testa koji je sproveden na platformi koja je imala Windows 7 i proizvodima za vođenje poslova u okviru Windows Server 2012. Testiranje je obavljeno tokom aprila i juna. Ovi testovi su ocenjivali koliko efikasno su se rešenja borila sa, kako dobro poznatim, tako i novim pretnjama, uz to analizirajući stabilnost proizvoda i njegovu sposobnost da pravilno detektuje bezopasne objekte. Rezultati aprilskog testa su doneli Kaspersky Internet Security VB100 sertifikat. Dva poslovna proizvoda Kaspersky Lab-a su učestvovala u testu koji se odnosio na rešenja za poslovne korisnike – Kaspersky Endpoint Security for Business and Kaspersky Anti-Virus for Windows Servers Enterprise Edition. Oba su uspešno prošla sve faze testiranja i takođe osvojila VB100 sertifikate.

Pored toga, posle dobijanja VB sertifikata za anti-spam rešenja u julu, Kaspersky Security For Mail Server je nagrađen Spam+Verified sertifikatom treći put za redom.

Dennis Technology Labs

U trećem kvartalu 2014. godine, Dennis Technology Labs je takođe predstavio rezultate kvartalnog testa koji je sproveo tokom aprila i juna. Rešenja Kaspersky Lab-a su osvojili najbolje “AAA” ocene u sve tri kategorije – Home Anti-Virus Protection (Anti-Virus zaštita kod kuće), Small Business Anti-Virus Protection (Anti-Virus zaštita za mala preduzeća) and Enterprise Anti-Virus Protection (Anit-Virus zaštita za velike kompanije).

Proizvodi Kaspersky Lab-a redovno postižu izuzetne rezultate na nezavisnim testiranjima. U 2013. godini Kaspersky Lab rešenja su učestvovala u mnogim testovima i osvojila više nagrada nego bilo koji drugi proizvođač. Više detalja dostupno ovde. Kratak pregled informacija o najinteresantnijim nagradama Kaspersky Lab-a se mogu pronaći na odeljku za Nagrade i Sertifikate.

O kompaniji Kaspersky Lab

Kaspersky Lab je najveći svetski privatni prodavac bezbednosnih rešenja za krajnje korisnike. Kompanija je rangirana među četiri najbolja svetska proizvođača bezbedonosnih rešenja za krajnje korisnike. Tokom svoje sedamnaestogodišnje istorije kompanija Kaspersky Lab je ostala inovator u oblasti IT bezbednosti i pruža efektivna digitalna bezbednosna rešenja za potrošače, mala i srednja preduzeća i velike kompanije. Kaspersky Lab, sa holding kompanijom registrovanom u Ujedinjenom Kraljevstvu,  trenutno posluje u skoro 200 zemalja i teritorija širom sveta, pružajući zaštitu za više od 300 miliona korisnika širom sveta. Saznajte više na veb sajtu: www.kaspersky.com.

newsmaster