Ericsson i Facebook unapređuju performanse mobilnih mreža

Kao deo projekta Internet.org, koji bi trebalo da obezbedi pristup internetu trećini svetske populacije koja trenutno nije povezana na svetsku mrežu, kompanije Ericsson i Facebook kreirale su novu metodologiju praćenja i unapređivanja performansi mobilnih mreža korišćenjem Facebook aplikacije.

Ovaj projekat pokazao je kako se optimizacijom kompletne mreže mogu dobiti povećanja performansi za 70 odsto. Broj konekcija ostvarenih za tri sekunde povećan je za 70 odsto, a isti procenat povećanja primećen je i u dostavljanju sadržaja korisniku. Takođe, ova optimizacija pokazala je da je moguće povećati brzinu uploada podataka za 50 odsto.

Kompanije Ericsson i Facebook su jedni od osnivača projekta Internet.org. Takođe, ove kompanije najavile su pokretanje zajedničke laboratorije za inovacije koja će pomoći razvoju Internet.org projekta.

Kompanija Ericsson je pokretačka snaga za umreženo društvo – globalni lider u tehnološkim komunikacijama i uslugama. Dugoročna saradnja sa svim većim telekomunikacionim operaterima na svetu, omogućuje ljudima, kompanijama i organizacijama da ispune svoj potencijal i stvore održivu budućnost.

Naši servisi, softverska rešenja i infrastruktura, posebno u mobilnim, širokopojasnim, kao i cloud rešenjima, pružaju mogućnost za industriju telekomunikacija, kao i druge sektore, da obezbedi bolje poslovanje, poveća efikasnost, unapredi korisničko iskustvo i iskoristi nove mogućnosti.

Sa više od 110.000 profesionalaca i klijenata u 180 zemalja, povezujemo naše globalno prisustvo  i lidersku poyiciju u  tehnologijama i servisima. Kompanija Ericsson održava mreže koja povezuje više od 2.5 milijardi pretplatnika. Četrdeset procenata mobilnog saobraćaja u svetu odvija se putem mreža kompanije Ericsson. Naše investicije u istraživanja i razvoj, govore u prilog tome, da su naša rešenja, kao i naši klijente, za nas uvek na prvom mestu.

Kompanija Ericsson je osnovana 1876, sa sedištem u Stokholmu. Neto prodaja u 2013. iznosila je 34.9 milijardi američkih dolara. Kompanija je registrovana je na berzama NASDAQ OMX Stockholm i NASDAQ New York.

www.ericsson.com
www.twitter.com/ericssonpress
www.facebook.com/technologyforgood
www.youtube.com/ericsson

newsmaster