LG Optimus Pad postavio nove standarde tablet računara

LG Tablet sa Android 3.0 platfromom, Dual Core procesorom i 3D kamerom, zahvaljujući dimenzijama od samo 8,9 inča staje na dlan jedne ruke, a dizajniran je da zadovolji potrebe poslovnih korisnika i onih kojima je zabava na prvom mestu

Beograd, 01. mart 2011. LG Optimus Pad koji je kompanija LG Electronics (LG) premijerno predstavila na ovogodišnjem Mobile World kongresu (MWC) u Barseloni, uz najraznovrsnije multimedijalne funkcije nudi i jedinstven 8,9 inčni displej pogodan za jednoručno korišćenje. Zahvaljujući beskompromisnoj preglednosti, ovaj uređaj predstavlja korak napred u odnosu na tablete sa 7-inčnim i 10-inčnim ekranima.

LG Optimus Pad poseduje Google Android 3.0 platformu i NVIDIA Tegra 2 procesor. To je i prvi tablet na svetu sa 3D kamerom koji korisnicima pruža impresivno multimedijalno iskustvo u HD rezoluciji.

“Pored mnoštva tableta koji su preplavili tržište, čvrsto verujemo da LG Optimus Pad postavlja nove standarde u ovoj kategoriji”, kaže Dr. Jong-Seok Park, predsednik i izvršni direktor kompanije LG Mobile Communications. “Smatramo da LG Optimus Pad na pravi način kombinuje prenosivost i preglednost sa beskompromisnim performansama.”

LG Optimus Pad nastao je kao rezultat partnertstva kompanija LG i NVIDIA, koja je lider među proizvođačima grafičkih čipova. “Svet računara se menja pred našim očima”, istakao je Phil Carmack, potpredsednik kompanije NVIDIA. “Tableti veoma brzo zauzimaju svoje mesto u svakodnevnom životu korisnika omogućavajući im najviši stepen personalizacije računara i pružajući im do sada nezamislive mogućnosti i potpunu mobilnost. Novi LG Optimus Pad koristi NVIDIA Tegra 2 procesor kako bi pružio svojim korisnicima izuzetne mogućnosti i brzinu.“

Izuzetna prenosivost, idealna preglednost

Sa dijagonalom od 8,9 inča (22.6cm) i visinom od 149,4 mm, LG Optimus Pad je senzacionalno rešenje u odnosu na druge tablete koji su dostupni na tržištu, koji su ili suviše veliki da bi ih korisnik bez problema nosio sa sobom ili suviše mali da bi omogućili preglednost. LG Optimus Pad se zahvaljujući svojim dimenzijama bez problema može smestiti u dlan jedne ruke i staje u bilo koju tašnu ili tanku poslovnu torbu. Sa formatom ekrana od 15:9, LG Optimus Pad omogućava korisnicima pristup svim aplikacijama na Android Market-u, a njegova rezolucija od 1280 x 768 (WXGA) prikazuje multimedijalne sadržaje u punoj širini ekrana.

Moćna, brza i svestrana platforma

LG Optimus Pad baziran je na najnovijoj Google Android 3.0 platformi prilagođenoj za tablete koji podržavaju veće rezolucije i aplikacije koje su specijalno dizajnirane za tablet računare kao što su Google eBooks, Google Maps 5 i Google Talk. Zahvaljujući Android 3.0 platformi i interfejsu koji je sličan računarskim operativnim sistemima, LG Optimus Pad je izuzetno lak za korišćenje. LG Optimus Pad u potpunosti koristi Dual Core NVIDIA Tegra 2 procesor brzine 1 GHz kako bi omogućio jednostavno pretraživanje interneta i brzo pokretanje aplikacija. Zahvaljujući NVIDIA Tegra 2 procesoru koga odlikuje superiorna grafika i mogućnost obavljanja više funkcija u isto vreme, LG Optimus Pad sa izuzetnom lakoćom simultano pokreće više aplikacija.

Raj za ljubitelje multimedije

LG Optimus Pad je prvi tablet na svetu sa 3D kamerom, zahvaljujući kojoj korisnici mogu da zabeleže živopisne slike i video snimke u 3D tehnologiji koje putem HDMI konekcije mogu gledati na 3D televizoru ili na internetu preko 3D YouTube-a. Poslovne korisnike će posebno obradovati fabrički instalirana mogućnost održavanja video konferencija putem interneta. Sa 1080p Full HD reprodukcijom ljubitelji filmova mogu da prikazuju sadržaje na televizoru bez gubitka kvaliteta slike. Ljubitelji video igrica biće oduševljeni velikom kolekcijom igara koja je dostupna na Tegra Zone aplikaciji koja besprekorno funkcioniše na LG Optimus Pad-u.

LG Optimus Pad biće dostupan korisnicima u Srbiji već početkom maja.

Više o LG Electronics, Inc.

LG Electronics, Inc. je globalni lider i tehnološki inovator u potrošačkoj elektronici, kućnim uređajima i mobilnim komunikacijama. Zapošljava preko 84 hiljade ljudi, koji rade u preko 115 operativnih centara uključujući i 84 predstavništva širom sveta. LGE čine pet poslovnih jedinica – Home Entertainment, Home Appliances, Air Conditioning, Business Solutions i Mobile Communications, sa kojima je u 2009. godini ostvario ukupnu prodaju od 43.4 milijardi američkih dolara. LG Electronics je jedan od vodećih svetskih proizvođača flet panel televizora, audio i video uređaja, mobilnih telefona, rashladnih uređaja i mašina za pranje veša. LG je potpisao dugoročni sporazum o partnerstvu, kojim je postao Globalni i Tehnološki partner Formule 1™, čime stiče ekskluzivnu poziciju i marketing prava kao zvanični dobavljač potrošačke elektronike, mobilnih telefona, sistema za obradu podataka i flet panel televizora za ovu globalnu sportsku manifestaciju. Za više informacija, posetite www.lge.com.

Više o LG Electronics Mobile Communications Company

LG Electronics Mobile Communications Company je vodeća kompanija za globalne mobilne komunikacije i informacije. Svojom vrhunskom tehnologijom i inovativnim dizajnerskim mogućnostima LG stvara mobilne telefone koji korisnicima širom sveta pružaju optimalno iskustvo. LG stremi razvoju spajanja tehnologija u mobilnim uređajima i nastavlja da učvršćuje svoju ulogu lidera u mobilnoj komunikaciji sa stilskim dizajnom i naprednom tehnologijom.

newsmaster