Predstavljen novi LG Optimus LTE Tag smart telefon

LG Tag+ funkcija omogućava automatsku promenu podešavanja telefona dodirom posebne nalepnice

 

Beograd, 22. februar 2012. – Kompanija LG Electronics predstavila je novi LTE smart telefon – Optimus LTE Tag. Posle velikog globalnog uspeha modela Optimus LTE, prvog HD LTE smart telefona na svetu, LG nastavlja sa unapređivanjem svojih modela koji koriste ovu naprednu tehnologiju i to kroz uvođenje inovativnih karakteristika, poput LG Tag+ opcije.

 

„Naš cilj je da nastavimo sa razvojem LTE smart telefona i u 2012. godini”, izjavio je dr Jong-seok Park, predsednik i izvršni direktor kompanije LG Mobile Communications. „Optimus LTE Tag nije samo estetski unapređena verzija Optimus LTE smart telefona, već nudi i inovativnu funkciju koja mobilne telefone zaista čini pametnim.“

 

Optimus LTE Tag je dobio svoj naziv po jedinstvenoj LG Tag+ funkciji, koja koristi NFC (Near Field Communication) tehnologiju. Uz pomoć ove tehnologije, dovoljno je da smart telefonom samo dodirnete specijalnu nalepnicu, odnosno „tag“, i na taj način izvršite automatsku promenu podešavanja. Korisnicima je omogućeno da sami kreiraju poseševanja telefona koja im najviše odgovaraju u datoj situaciji. Tako na primer, pri ulasku u kancelariju možete automatski aktivirati nečujni profil ili, dodirom specijalne nalepnice na tabli automobila, možete uključuti bluetooth i GPS opcije i povećati jačinu zvuka na telefonu.

 

Optimus LTE Tag model poseduje dual-core procesor brzine 1.2 GHz i IPS ekran dijagonale 4,3 inča. Ovaj model koristi Android 2.3 Gingerbread operativni sistem, dok će u narednom periodu biti dostupna i verzija Android 4.0 Ice Cream Sandwich operativnog sistema za ovaj model.

 

Glavne karakteristike:

 

  • Procesor: 1.2GHz dual-core procesor
  • Ekran: (800×480) IPS ekran dijagonale 4,3 inča
  • Memorija: 16GB eMMC
  • Kamera: 5,0MP sa AF-LED Flash tehnologijom (pozadinska) i 1.3MP (prednja)
  • Operativni sistem: Android 2.3 Gingerbread
  • Baterija: 1,700mAh
  • Ostalo: LG Tag+ opcija, MHL(Mobile High Definition Link), DLNA(Digital Living Network Alliance)

***

 

Više o LG Electronics, Inc.

LG Electronics, Inc. (KSE: 066570.KS) je globalni lider i tehnološki inovator u potrošačkoj elektronici, mobilnim komunikacijama i kućnim uređajima. Zapošljava preko 93 hiljade ljudi, koji rade u preko 120 operativnih centara širom sveta. LG obuhvata četiri poslovne jedinice – Home Entertainment, Mobile Communications, Home Appliance, i Air Conditioning & Solutions, sa kojima je u 2010. godini ostvario ukupnu prodaju od od 55.8 triliona korejskih won-a (48.2 milijarde američkih dolara). LG Electronics je jedan od vodećih svetskih proizvođača flet panel televizora, mobilnih telefona, rashladnih uređaja, mašina za pranje veša, i frižidera. LG je potpisao dugoročni sporazum o partnerstvu, kojim je postao Globalni i Tehnološki partner Formule 1™, čime stiče ekskluzivnu poziciju i marketing prava kao zvanični dobavljač potrošačke elektronike, mobilnih telefona i sistema za obradu podataka za ovu globalnu sportsku manifestaciju. Za više informacija, posetite www.lge.rs

 

Više o LG Electronics Home Entertainment Company

LG Electronics Home Entertainment Company je vrhunski globalni proizvođač na tržištu flat panel ekrana, audio plejera i video proizvoda za kuću i profesionalnu upotrebu. Tipovi LG proizvoda su LCD i plazma televizori, sistemi kućnih bioskopa, Blu-ray disk plejeri, audio komponente i video plejeri, kao i paneli plazma ekrana, kao i drugi proizvodi. Fokusirana na proizvodnju uređaja bogatih funkcijama, kompanija LG takođe posvećuje veliku pažnju estetski modernom dizajnu i pomeranju granica tehnologije u cilju boljeg iskustva svojih kupaca pri upotrebi svakog LG proizvoda.

newsmaster