ASUS predstavio Eee PC 1025 Flare seriju sa Instant On tehnologijom

Dostupan u više boja, opremljen najnovijim Intel® Atom™ Cedar Trail procesorom

sa dva jezgra

Beograd, Srbija (22. februar 2012) — ASUS je predstavio Eee PC 1025 Flare seriju netbookova, sa Intel® Atom™ Cedar Trail procesorom i potpuno novim dizajnom. Najnoviji Intel® Atom™ procesor sa dva jezgra nudi četiri puta bolje grafičke performanse u odnosu na prethodnu generaciju, uz manju potrošnju energije. Eee PC 1025 ima ekskluzivni ASUS Super Hybrid Engine II sa Instant On tehnologijom koja mu omogućava da iz sleep moda u radni režim pređe za samo dve sekunde*. Uz to, u standby modu može ostati čak do tri nedelje. Reprodukcija video materijala na HDTV-u u punoj HD 1080p rezoluciji je moguća zahvaljujući HDMI konektoru, a Eee PC 1025 podržava i Blu-ray 2.0. Brojne opcije za povezivanje uključuju USB 3.0**, DLNA i Wi-Fi Direct.

Potpuno nov, spolja i iznutra

Eee PC 1025 Flare serija dolazi u čak 11 boja, uključujući Addict Pink, Mysterious Blue i Plucky Purple.ASUS je unapredio dizajn dodajući diskretne hromirane detalje sa strane uređaja. Tehnološka unapređenja oličena u Instant On tehnologiji omogućavaju udobniji rad u pokretu. Uz samo dve sekunde koje su potrebne da Eee PC 1025 pređe iz standby u radni režim, možete štedeti i bateriju i vreme. Novost nije samo kratko vreme buđenja već i izuzetno dugo vreme koje ovaj netbook može provesti u standby modu – čak do tri nedelje. Lepa stvar je što ne morate brinuti o gubitku korišćenih podataka, jer će oni biti automatski snimljeni na hard disk onog trenutka kad baterija padne ispod 5%.

Dobre performanse uz dugo trajanje baterije

Eee PC 1025 Flare serija je opremljena najnovijim Intel® Atom™ Cedar Trail procesorom sa dva jezgra koja rade na 1,8 GHz. Podržava do 2 GB DDR3 radne memorije i hard diskove kapaciteta do 500 GB. Vlasnici ovog netbooka mogu koristiti i ASUS WebStorage za čuvanje podataka, a na raspolaganju im je 3 GB prostora. Najnoviji Intel® Atom™ procesor ne samo da ima četiri puta bolje grafičke performanse od prethodnika, već nudi i punu podršku za video Blu-ray kvaliteta. Zahvaljujući optimizaciji u potrošnji koju sprovodi Super Hybrid Engine II, baterija omogućava rad i do 12 sati, sa samo jednim punjenjem.

Multimedija i deljenje podataka

Uz Eee PC 1025 Flare netbook možete uživati u filmovima pune HD 1080p rezolucije, a ugrađeni 802.11b/g/n Wi-Fi i Bluetooth 3.0 adapteri omogućavaju da budete stalno povezani sa drugim uređajima.

Zahvaljujući DLNA podršci moguće je lako deljenje muzike, slika i filmova sa drugim DLNA kompatibilnim uređajima u kući, kao što je na primer LCD TV. Wi-Fi Direct omogućava direktan bežični prenos podataka između Eee PC 1025 i drugih uređaja, bez potrebe za priključenjem na mrežu.

Pomoću USB Charge** tehnologije možete puniti druge uređaje, kao što su pametni telefoni i tableti, preko USB porta, čak i kada je Eee PC 1025 isključen.

Smart kamera

Smart kamera poseduje četvorostruki zum koji omogućava korisniku brzo fokusiranje slike, u zavisnosti od toga koliko je udaljen. Na kameri se nalazi i klizni poklopac, za dodatnu zaštitu privatnosti.

* Tačno vreme zavisi od načina korišćenja

** Dostupno samo na Eee PC 1025CE

###

O kompaniji ASUS

ASUS, jedan od tri najveća svetska proizvođača laptopova namenjenih najširem krugu korisnika i tvorac najprodavanijih i najviše nagrađivanih matičnih ploča, vodeća je kompanija u novoj, digitalnoj eri. ASUS projektuje i izrađuje proizvode koji savršeno zadovoljavaju potrebe savremenog digitalnog doma, ali i moderne kancelarije, uz širok portfolio proizvoda koji uključuje notebook računare, netbookove, tablet uređaje, matične ploče, grafičke karte, medija plejere, monitore, desktop računare, servere, mobilne telefone i mrežne uređaje. Vođen inovacijama i posvećen kvalitetu, ASUSje u 2011. godini osvojio 3.886 nagrada i smatraju ga zaslužnim za revoluciju PC industrije sa Eee PC™ linijom proizvoda. Sa više od 11.000 zaposlenih širom sveta i vrhunskim razvojnim timom koji broji 3.100 inženjera, kompanija je u 2010. godini ostvarila prihod od 10,1 milijardi dolara.