Nova verzija programa Kaspersky Mobile Security štiti od štetnih softvera i opasnih veb sajtova

Kompanija Kaspersky Lab predstavlja novu verziju programa Kaspersky Mobile Security koji pruža integrisanu zaštitu za Android smart telefone. Ažurirana verzija programa blokira zaražene i „fišing” veb sajtova koje sajber kriminalci koriste za krađu podataka.

Smart telefoni već odavno nisu korišćeni samo za telefonske pozive i poruke. Prema istraživanju kompanije Harris Interactive, urađenom u februaru i martu 2012. godine, 16 odsto korisnika čuva lična dokumenta na mobilnim uređajima, 53 odsto korisnika koristi svoje uređaje kako bi pristupili i-mejlu, a 47 odsto njih koristi mobilne uređaje za pristup društvenim mrežama. Ukupno 62 odsto korisnika smart telefona širom sveta redovno koristi mobilne uređaje za pristup Internetu.

Pomoću programa Kaspersky Mobile Security, korisnici smart telefona mogu biti sigurni da su njihovi uređaji i podaci bezbedni. Ovo ažurirano rešenje kompanije Kaspersky Lab, koristi tradicionalne metode zaštite protiv virusa zajedno sa istraživačkim i cloud tehnologijama. Tehnologija Cloud znači brži odgovor na nove štetne softvere i brzo ažuriranje informacija koje su u vezi sa zaraženim veb sajtovima. Filter za neželjene pozive i poruke i novi veb antivirusni modul, pružaju dodatnu bezbednost. Sve ovo garantuje maksimlanu zaštitu što je i dokazano u nekoliko nezavisnih testova. Na primer, antivirus program Kaspersky Mobile Security bio je među samo tri aplikacije koje su registrovale sve štetne softvere korišćene u nezavisnom testu koji je, ranije ove godine, uradila kompanija AV-test.org.

Kaspersky Mobile Security ima mogućnost kreiranja crne i bele liste i korisnici su zaštićeni od neželjenih kontakata. Istovremeno, aplikacija čini lične podatke bezbednim tako što sakriva istoriju o dolaznim i odlaznim pozivima, porukama i kontaktima od onih koji to ne treba da vide. Ukoliko je neophodno, postoji i opcija za automatsko zaključavanje ovih podataka nakon prethodno definisanog vremenskog perioda. Takođe, korisnik može daljinski da sakrije podatke tako što će poslati poruku sa ovom komandom na smart telefon. Program može selektivno izbrisati podatke na uređaju ili ukoliko je to potrebno, pobrisati ih sve.

Kaspersky Mobile Security ne samo da štiti važne podatke od neovlašćenog pristupa već i povećava šanse da vlasnik povrati izgubljeni ili ukradeni uređaj. Nakon što primi poruku sa komandom, program može da odredi gde se smart telefon nalazi pomoću GSM-a, bazne stanice mobilne telefonije ili obližnje Wi-Fi mreže. Ukoliko onaj ko je ukrao uređaj, zameni SIM karticu, opcija SIM Watch automatski će blokirati telefon i i-mejlom obavestiti vlasnika o novom broju telefona.

„Postoji sve više pretnji po mobilne uređaje, što znači da postoji sve veći rizik da vaš uređaj bude zaražen, a bitni podaci izgubljeni. Nova verzija programa Kaspersky Mobile Security štiti od štetnih softvera i opasnih veb sajtova, uključujući i one koji se koriste za krađu bankarskih akreditiva. Bez obzira na to sa kojim problemom ste suočeni, Kaspersky Mobile Security će vam uvek pomoći da

 

zaštitite podatke od krađe i svoj smart telefon od virusa,” rekao je Viktor Dronov, viši menadžer za razvoj mobilnih proizvoda u kompaniji Kaspersky Lab.

 

Cene i dostupnost

Besplatnu probnu verziju programa Kaspersky Mobile Security možete preuzeti sa veb sajta kompanije Kaspersky Lab. Program košta 29.95 američkih dolara. Korisnici koji su već kupili Kaspersky Mobile Security, mogu besplatno instalirati ažuriranu verziju.

 

 

 

O kompaniji Kaspersky Lab

Kaspersky Lab je najveća kompanija koja se bavi proizvodnjom antivirus programa u Evropi. Pruža neka od, u svetu, najpoznatijih, momentalnih zaštita od IT bezbedonosnih pretnji koje obuhvataju viruse, spyware, crimeware, haking, fišing, i spamovanje. Kompanija je rangirana među četiri najbolja svetska proizvođača bezbedonosnih rešenja za krajnje korisnike. Proizvodi kompanije Kaspersky Lab pružaju superiorne rezultate u otkrivanju infestacije, kao i jedan od najbržih rokova odziva na nove izazove bilo da je reč o kućnim potrebama, MSP, velikim kompanijama ili mobilnom računarskom okruženju. Kaspersky® tehnologija je takođe korišćena širom sveta u prozvodima i uslugama vodećih industrijskih IT provajdera bezbedonosnih rešenja. Saznajte više na www.kaspersky.com . Za najnovije informacije o antivirusima, anti-spyware, anti-spam i drugim IT bezbedonosnim pitanjima i trendovima, posetite www.securelist.com.

newsmaster