Toshiba otvara novi kol centar za korisnike u Srbiji

Kol centrom će upravljati Sellbytel, vodeća kompanija u oblasti modernih korisničkih usluga

Beograd – Srbija, 8. mart 2012 – Kompanija Toshiba Evropa GmbH najavila je otvaranje novog kol centra koji će pružati telefonsku podršku za 6 zemalja jugoistočne Evrope: Češku Republiku, Slovačku, Srbiju, Hrvatsku, Rumuniju i Bugarsku, nakon što je prvi takav kol centar otvoren 6. februara u Istanbulu. Ovaj kol centar trenutno opslužuje korisnike u Grčkoj, a onaj u Pragu pokriva sve zemlje regiona. Imajući na umu posvećenost korisnicima, Toshiba primenjuje ovo jedinstveno rešenje kako bi ponudila najbolji mogući servis za korisnike u svim zemljama regiona. Specijalizovani operateri će odgovarati na pitanja u vezi sa laptopovima i televizorima, kao i nuditi savete i rešenja za eventuale probleme sa ovim tipovima proizvoda.

Korisnici u Srbiji će moći da dobiju najbolju profesionalnu podršku koju nudi Toshiba pozivom na lokalni fiksni broj 0800/26-26-26, po standardnoj ceni poziva. Pozivi će preko VOIP-a biti preusmeravani u Prag, gde će srpski operater biti na raspolaganju za postprodajnu podršku ili za rešavanje mogućih problema. Kol centar se može dobiti telefonskim pozivom od ponedeljka do petka, od 9:00h do 18:00h.

Markus Kopold, direktor za usluge i brigu o korisnicima, za digitalne proizvode i usluge za centralnu i jugoistočnu Evropu, Tursku i Izrael, ovim povodom izjavio je sledeće: „Drago nam je što smo otvorili drugi Toshiba kol centar za naš region. Na ovaj način se trudimo da pokažemo svoju posvećenost korisnicima. Konstantno uvodimo inovacije i pokušavamo da pronađemo najbolja rešenja kako bi svojim korisnicima ponudili najbolje usluge pre kupovine i tokom korišćenja računara ili televizora, kao i rešenja nakon kupovine.“

Operater kol centra ima dva glavna zaduženja: prvo je da proceni da li je problem korisnika vezan za hardver, a ako jeste, onda da mu preporuči najbližeg partnera za servisiranje kako bi klijentu ponudio najbolje rešenje. Ostali problemi se mogu rešiti telefonom, u skladu sa savetima stručnih operatera kompanije Toshiba: u takve probleme spadaju nedostajući ili neispravan drajver, različita podešavanja i ažuriranje. Osim toga, operateri kol centra nude savete u slučaju da korisnik ima problem sa registracijom ili obezbeđivanjem dodatne garancije.

O kompaniji Toshiba Evropa GmbH

Toshiba Evropa GmbH (TEG) je ogranak u punom vlasništvu kompanije Toshiba Corporation iz Tokija, globalne korporacije sa istorijom dugom više od 130 godina. Toshiba je jedan od svetskih lidera i inovatora u pionirskoj visokoj tehnologiji, proizvođač i distributer raznovrsnih naprednih elektronskih i električnih proizvoda među kojima su digitalni proizvodi široke potrošnje, elektronski uređaji i komponente, energetski sistemi, uključujući nuklearnu energiju, industrijski i sistemi društvene infrastrukture i kućni aparati.

Sa sedištem u nemačkom gradu Nojsu, TEG se sastoji od sledeće četiri poslovne divizije: Kompjuterski sistemi, Proizvodi za skladištenje podataka, Proizvodi široke potrošnje i Elektronski sistemi. Ove divizije zajedno nude proizvode među kojima su prenosivi računari i drugi mobilni uređaji i rešenja, HDD, DVD, LCD, televizori i elektronska oprema za kancelarije. Kao centrala za region Evrope, Bliskog istoka i Afrike, TEG pruža podršku i pomoć svojim lokalnim ograncima. Za više informacija o Toshiba laptopima i dodatnoj opremi, posetitite Toshiba Press Lounge: www.toshiba.eu/presslounge.

Kompanija Toshiba je osnovana 1875, a danas posluje preko globalne mreže od preko 740 kompanija, sa 204.000 zaposlenih širom sveta i godišnjom prodajom koja premašuje 68 milijardi dolara. Posetite Toshibin vebsajt na adresi www.toshiba.co.jp/index.htm.

newsmaster