Otvoren četvrti Ericsson Application Awards nagradni konkurs za Android programere

Četvrti Ericsson Application Awards međunarodni konkurs otvoren je za sve zainteresovane pojedince i kompanije od oktobra i trajaće sve do 28. februara 2013. godine. Svečano proglašenje pobednika održaće se tokom maja 2013.

Pravo učešća na “Ericsson Application Awards 2013” imaju studenti, kao i male i srednje kompanije (do 100 zaposlenih) koji će se takmičiti u zasebnim kategorijama. Tema ovogodišnjeg takmičenja su „Aplikacije za gradski život“ koje prate Ericssonovu viziju Umreženog društva u kojem je posredstvom mobilnosti, brodbenda, cloud-a, aplikacija i usluga sve povezano.

Prijavljeni pojedinci i timovi razvijaće aplikaciju na zadatu temu na Android platformi. Prošlogodišnji pobednik takmičenja bila je aplikacija na temu zdravstvene zaštite razvijena u Keniji. U studentskoj kategoriji, prvu nagradu je dobio tim iz Kine sa svojom aplikacijom za slikanje i dopisivanje. Medicinsko-društvena platforma koja pruža pristup informacijama na polja medicine, razvijena u Egiptu, dobila je nagradu „Tehnologija za dobrobit društva“. Na prošlogodišnjem konkursu učestvovala su 143 tima iz više od 50 zemalja i prijavljena su 242 projekta.

Ovo godine će se dodeliti nekoliko nagrada u obe kategorije (studentskoj i za kompanije). Nagrade su:

• 25,000 evra za prva mesta

• 10,000 evra za druga mesta

• 5,000 evra za treća mesta

• Sertifikati za četvrta i peta mesta

 

Više informacija dostupno je na sledećoj adresi: www.ericssonapplicationawards.com.

 

Ericsson je vodeći svetski dobavljač telekomunikacionih usluga i tehnologija. Mi stvaramo „Umreženo društvo“ sa efikasnim real-time rešenjima koja nam omogućavaju da učimo, radimo i živimo slobodnije u održivim zajednicama širom sveta.

Mi obezbeđujemo servise, softver i infrastrukturu u IKT sektoru za mobilne operatore i druge industrije. Danas se više od 40% svetskog protoka mobilnih podataka obavlja putem Ericssonovih mreža i mi pružamo podršku operatorima koje imaju više od dve i po milijarde pretplatnika.

Poslujemo u 180 zemalja i zapošljavamo više od 100.000 ljudi. Kompanija je osnovana 1876. godine sa sedištem u Stokholmu u Švedskoj i registrovana je na berzama NASDAQ OMX Stockholm i NASDAQ New York. Prihod u 2011. godini je bio 226,9 milijarde SEK (35 milijardi dolara).

www.ericsson.com
www.twitter.com/ericssonpress
www.facebook.com/technologyforgood
www.youtube.com/ericssonpress

newsmaster