T-Mobile USA odabrao Ericsson za posao rekonstrukcije mreže i implementaciju LTE

T-Mobile USA odabrao je kompaniju Ericsson za posao rekonstrukcije mreže vredan četiri milijarde dolara koji obuhvata i pripremu za pokretanje LTE mreže 2013. godine.

Kompanija T-Mobile USA biće prvi operator u Severnoj Americi koji će koristiti Ericssonovu AIR tehnologiju koja omogućava operatoru da poveća postojeće područje pokrivenosti i brzo pokretanje LTE mreže. T-Mobile USA odabrao je AIR rešenje zbog njegovih naprednih radio performansi i lakoće implementacije. Kompanija Ericsson će uraditi instalaciju radio, antenske i svič opreme, pružanje konsultantskih usluga kao i integraciju sistema.

„T-Mobile nastavlja da bude u vrhu kada je reč o 4G inovacijama i veoma smo zadovoljni što ćemo nastaviti dugogodišnje partnerstvo sa Ericssonom na modernizaciji naše mreže i pokretanju LTE u 2013,“ rekao je Nevil Raj, tehnički direktor kompanije T-Mobile USA. „Ovaj ugovor označava veoma važan datum za Ericsson u Severnoj Americi i dodatno potvrđuje našu lidersku poziciju u regionu,“ istakao je Anhel Ruis, direktor kompanije Ericsson za Severnu Ameriku.

Ericssonovo AIR rešenje je tako dizajnirano da se u potpunosti uklapa u okolinu i podseća na tradicionalne antene iako poseduje integrisane aktivne radio jedinice. Glavna prednost ovog sistema je ušteda energije za 40-45% pri standardnom opterećenju u poređenju sa alternativnim rešenjima koja koriste standardne bazne stanice u kombinaciji sa pasivnim antenama.

Do sada, kompanija Ericsson je potpisala 46 LTE/EPC ugovora u 23 zemlje na pet kontinenata. Globalna pokrivenost LTE-om je 325 miliona korisnika od kojih 215 miliona pokrivaju Ericssonove mreže.

Ericsson je vodeći svetski dobavljač telekomunikacionih usluga i tehnologija. Mi stvaramo „Umreženo društvo“ sa efikasnim real-time rešenjima koja nam omogućavaju da učimo, radimo i živimo slobodnije u održivim zajednicama širom sveta.

Mi obezbeđujemo servise, softver i infrastrukturu u IKT sektoru za mobilne operatore i druge industrije. Danas se više od 40% svetskog protoka mobilnih podataka obavlja putem Ericssonovih mreža i mi pružamo podršku operatorima koje imaju više od dve milijarde pretplatnika.

Poslujemo u 180 zemalja i zapošljavamo više od 100.000 ljudi. Kompanija je osnovana 1876. godine sa sedištem u Stokholmu u Švedskoj i registrovana je na berzama NASDAQ OMX Stockholm i NASDAQ New York. Prihod u 2011. godini je bio 226,9 milijarde SEK (35 milijardi dolara).