Transformacija sa stilom uz novi ASUS Transformer Pad

Beograd, Srbija (21. maj 2012) — Predstavljen na Mobile World Congress-u u februaru ove godine, ASUS Transformer Pad je ovih dana stigao i u prodavnice. U pitanju je moćni, a ipak pristupačni, tablet sa brojnim naprednim mogućnostima. Dostupan u tri elegantne boje ASUS Transformer Pad je ime dobio po mobilnom doku koji ga transformiše iz tableta u laptop. Pomenuti mobilni dok omogućava da autonomija rada na bateriji naraste na čak 15 sati, a produktivnost značajno povećavaju puna QWERTY tastatura, tačped i USB/SD card portovi. U osnovi ASUS Transformer Pad-a je moćni NVIDIA® Tegra® 3 procesor sa četiri jezgra, dok se za odlični zvuk brine ASUS SonicMaster tehnologija. Ljubitelje fotografije i videa će oduševiti kamera rezolucije 8 MP sa auto fokusom. Transformer Pad pokreće Android™ 4.0 operativni sistem (Ice Cream Sandwich), obogaćen ekskluzivnim softverom za povećanje produktivnosti.

Dopadljiv dizajn

Transformer Pad je dostupan u tri elegantne boje: kraljevska plava, ledeno bela i vatreno crvena. Odlikuje se i teksturom u obliku koncentričnih krugova, koja simbolizuje ASUS Zen filozofiju, primenjenu i kod ZENBOOK™ i Transformer Pad Prime uređaja. Težak samo 635 g i debeo 9,9 mm, Transformer Pad možete bez problema nositi ceo dan, a u kombinaciji sa mobilnim dokom pretvara se u pokretnu radnu stanicu. QWERTY tastatura i multitač tačped nude obezbeđuju laptop iskustvo u radu, dok USB port i čitač SD kartica obezbeđuju pristup dodatnom prostoru za skladištenje podataka.

 

Odlične performanse

Za odlične performanse koje ima Transformer Pad zaslužna je NVIDIA Tegra 3 4-PLUS-1™ koja ima procesor sa četiri jezgra i GeForce® GPU sa 12 jezgara. Obavljanje više zadataka istovremeno, glatka reprodukcija Full HD 1080p video fajlova i zahtevne video igre ne predstavljaju problem za ovaj tablet. “PLUS-1” je oznaka za dodatno jezgro u procesoru, optimizovano za rad sa malom potrošnjom energije. Ovo jezgro na sebe preuzima nezahtevne poslove, kao što su muzika i video. Zahvaljujući svemu tome Transformer Pad ima idealan odnos performansi i potrošnje, što omogućava autonomiju do deset sati, ako je samo Pad u pitanju i čak 15 sati ako je povezan na mobilni dok.

 

Vrhunski zvuk

Pored modernog dizajna, Transformer Pad odlikuje i odličan zvuk za koji je zaslužna ekskluzivna ASUS SonicMaster tehnologija. Stvorena od ASUS Golden Ear tima, SonicMaster tehnologija predstavlja kombinaciju naprednog hardvera i softvera, dizajniranog da pruži impresivno audio iskustvo.

 

Nenadmašna slika

Zahvaljujući IPS ekranu uglova vidljivosti od čak 178° slika je jasna i oštra, bez obzira na vaš položaj. Prednja kamera rezolucije 1,2 MP omogućava kvalitetan video konferensing, dok zadnja kamera sa auto fokusom i rezolucijom 8 MP snima fotografije i video  odličnog kvaliteta, zahvaljujući velikom otvoru blende, objektivu od 5 elemenata i redukciji šuma pri slabijem osvetljenju. Transformer Pad može snimati i video u punoj HD 1080p rezoluciji.

 

Produktivnost bez granica

Transformer Pad pokreće najnovija verzija Google operativnog sistema, Android 4.0 (Ice Cream Sandwich), koji se odlikuje brojnim naprednim mogućnostima. Pored aplikacija koje su sastavni deo operativnog sistema, ASUS je uređaj obogatio korisnim softverskim dodacima, kao što su SuperNote za hvatanje beleški i Polaris™ Office paket za kreiranje i menjanje Word, Excel i Power Point fajlova. Uz 32 GB interne memorije, mikro SD slot i 8 GB prostora na ASUS WebStorage, korisnici mogu da skladište i dele svoje uspomene, bilo kad i bilo gde.

 

Dodatna oprema za Transformer Pad

Dodatna oprema kreirana za ASUS Transformer Pad pomaže korisnicima da izvuku maksimum iz svog tableta. Dodaci nisu samo elegantni već pružaju i veću udobnost u radu. Jedan od takvih dodataka je i TranSleeve Dual. U pitanju je izdržljiva futrola koja se može podesiti u više položaja i koristiti kao nosač prilikom gledanja filmova ili za poboljšanje ergonomije prilikom kucanja. Korisnicima su dostupni i mikro HDMI-u-VGA ili HDMI konvertori, eksterni čitači SD kartica, eksterni USB adapteri, kao i USB-u-Ethernet adapteri.

 

ASUS Transformer Pad specifikacija

Model TF300T
Operativni sistem Android™ 4.0 OS (Ice Cream Sandwich)
CPU NVIDIA® Tegra® 3 T30L Quad-Core @1.2Ghz
GPU GeForce® 12-core, 3D stereo)
Memorija/ skladište RAM: 1GB / ROM: 32GB*1
Bežični adapteri 802.11 b/g/n, Bluetooth v3.0
Ekran 10.1″ WXGA (1280 X 800) LED IPS, 350nits
Kamera 8MP auto-focus (zadnja), 1.2MP (prednja)
Konektori Pad: 2-u-1 3.5mm Audio konektor; 1x micro-D HDMI 1.4a port; 1x čitač microSD kartica; mikrofon; zvučnici

Dock: 1 x SD Card slot/ 1 x USB 2.0 Port

Baterija 10 h*2; 22Wh Li-polymer;

15 h sa mobilnim dokom*2; Dock: 16.5Wh Li-polymer

Tastatura Mobilni dok sa punom QWERTY tastaturom (Opciono)
Senzori G-Senzor, Senzor osvetljenja, Žiroskop, E-kompas, GPS
Dimenzije/težina 263 x 180.8 x 9.9 mm/ 635 g
Boje kraljevska plava, ledeno bela i vatreno crvena

*1 Specifikacije zavise od regiona i mogu biti promenjene bez prethodne najave.

*2 Autonomija rada varira u zavisnosti od načina korišćenja.

###

O kompaniji ASUS

ASUS, jedan od tri najveća svetska proizvođača laptopova namenjenih najširem krugu korisnika i tvorac najprodavanijih i najviše nagrađivanih matičnih ploča, vodeća je kompanija u novoj, digitalnoj eri. ASUS projektuje i izrađuje proizvode koji savršeno zadovoljavaju potrebe savremenog digitalnog doma, ali i moderne kancelarije, uz širok portfolio proizvoda koji uključuje notebook računare, netbookove, tablet uređaje, matične ploče, grafičke karte, medija plejere, monitore, desktop računare, servere, mobilne telefone i mrežne uređaje. Vođen inovacijama i posvećen kvalitetu, ASUS je u 2011. godini osvojio 3.886 nagrada i smatraju ga zaslužnim za revoluciju PC industrije sa Eee PC™ linijom proizvoda. Sa više od 11.000 zaposlenih širom sveta i vrhunskim razvojnim timom koji broji 3.100 inženjera, kompanija je u 2010. godini ostvarila prihod od 10,1 milijardi dolara.

b

newsmaster