Novi Lenovo laptop računari za mala preduzeća

Beograd – 21. maj 2012: Kompanija Lenovo je danas najavila Intel® Small Business Advantage (Intel® SBA), prvi softverski alat na tržištu koji olakšava održavanje računara i njegove bezbednosti. Intelov softver će obogatiti paket Lenovo Solutions for Small Business (LSSB), koji je deo lansiranih ThinkPad Edge E430 i E530 laptop računara.

Napredno PC rešenje, LSSB podiže bezbednost i produktivnost na najviši nivo automatizacijom rutinskih zadataka koji se tiču bezbednosti i održavanja. Softverska funkcija za upravljanje u LSSB portfoliju aktivno pomaže u zaštiti od sajber napada nadgledanjem hardvera. Ona prati kada u postavkama dođe do promena i ukoliko je potrebno – šalje upozorenje.

„Nisu sva mala i srednja preduzeća u mogućnosti da obezbede IT usluge što može loše da utiče na njihove računare i da ugrozi njihovu bezbednost podataka,” rekao je direktor kancelarije Lenovo za SEA region, Jovan Glamocanin. „LSSB na novim ThinkPad Edge proizvodima lak je za upravljanje i održavanje i pri tom osigurava bezbednost.”

Takozvana. „after hour“ funkcija, „budi“ računar kako bi omogućila održavanje van normalnog radnog vremena. Na primer, pretpostavimo da je radno vreme od 8:00 do 17:00, uređaj će se „probuditi“ i krenuti sa održavanjem i podrškom dok vi spavate. USB Blocker dodeljuje lozinku za svaki uređaj pomoću koje se pristupa informacijama i kojom se one čuvaju, a Enhanced Backup i Restore sprečava gubljenje podataka putem računarskih grešaka, napada virusa ili krađe, tako što automatski pravi kopiju bitnih podataka.

ThinkPad Edge E430 od 14 inči i E530 od 15 inči, mogu biti nabavljeni pomoću poslovnih partnera, čime je data sloboda malim i srednjim preduzećima da sami izaberu nivo performansi sa mogućnošću izbora najnovijih Intel® Core™ procesora i integrisane ili izolovane grafičke karte. Laptopovi takođe imaju brzo podizanje sistema, mogućnost izbora prostora za skladištenje kapaciteta od 1 TB koji se može kombinovati sa „čvrstim“ diskom za skladištenje, USB 3.0 otvore i kameru visoke rezolucije.

Cene i dostupnost1

ThinkPad Edge E430 i E530 moguće je nabaviti preko poslovnih partnera po ceni od 400 do 900 evra.

 

Za najnovije informacije o kompaniji Lenovo, pretplatite se na Lenovo RSS feeds ili pratite Lenovo na  Twitter-u i Facebook-u.

 

O kompaniji Lenovo

Lenovo (HKSE:992)(ADR: LNVGY) jeste tehnološka kompanija vredna 21 milijardu američkih dolara, prisutna u 160 zemalja i drugi najveći proizvođač računara u svetu. Posvećena kreiranju najinovativnijih personalnih računara i uređaja za pristup mobilnom Internetu, kompanija zasniva model poslovanja na inovacijama, izvrsnoj operativnosti, zadovoljstvu kupaca, kao i fokusiranju na investiranje na nova tržišta. Nastala akvizicijom bivše IBM-ove PC divizije od strane kompanije Lenovo Group, kompanija razvija, proizvodi i nudi pouzdane, sigurne, visokokvalitetne i funkcionalne tehnologije, proizvode i usluge. Lenovo linija proizvoda uključuje legendarnu seriju Think i seriju računarskih proizvoda Idea, kao i servere, radne stanice i uređaje za pristup mobilnom internetu uključujući tablete i smart telefone. Lenovo ima velike istraživačke centre u Jamatu (Japan), Pekingu, Šangaju, Shenzhenu (Kina) i Raleighu (SAD). Više informacija potražite na www.lenovo.com.

newsmaster