MasterCard teži sledećoj milijardi korisnika otkrivajući budućnost mobilnog plaćanja

Barselona, Španija – 1. mart 2012. godine – Kompanija MasterCard  zadržava vođstvo u mobilnom plaćanju i opisuje svoju viziju kako dostići sledećih milijardu korisnika, kroz mobilne inovacije i partnerstva.

Na konferenciji za medije, koja se održala u sklopu Svetskog kongresa mobilnih tehnologija (Mobile World Congress) u Barseloni, a pod vođstvom direktora za mobilne tehnologije na globalnom nivou Mung Ki Vuom, kompanija MasterCard i vodeći mobilni partneri Comviva, Intel, iZettle, Santander i Turkcell, otkrili su viziju budućnosti mobilnog plaćanja. Zajednički su izneli okosnicu njihove vizije prema kojoj se budućnost u dostizanju sledećih milijardu korisnika kroz mobilne kanale, postiže saradnjom i inovacijama, kao i zajedničkim trudom svih članova ekosistema uključujući kompanije koje pružaju tehnološke usluge, mobilne operatere i financijske institucije. Kompanija MasterCard je takođe iskoristila ovaj najveći događaj za mobilnu tehnologiju kako bi proslavila nova partnerstva i inicijative iz celog sveta koje uključuju sledeće projekte:

  • Wanda, otkrivanje zajedničkog projekta kompanija Telefónica i MasterCard nove korporativne i potrošačke robne marke napravljene u cilju osiguravanja rešenja mobilnog plaćanja za više od 87 miliona Movistar potrošača na tržištu Južne Amerike. Ove usluge mobilnog plaćanja biće povezane s mobilnim novčanicima ili prepaid računima koji će dopuštati prebacivanje novca, dopuna prepaid mobilnih računa, plaćanje računa, kao i kupovinu u trgovačkim lancima, uz ostale usluge. Mobilni novčanici i prepaid računi biće dostupni u svako vreme i svuda u svetu.

 

  • BOKU, Inc, partnerstvo koje će potrošačima poboljšati doživljaj kupovine pružajući im mogućnost plaćanja, dobijanje popusta i pažljivo osmišljenih ponuda i kontrolu potrošnje – sve putem njihovih mobilnih telefona, svuda gde je MasterCard prihvaćen. Ponuđen putem mreže pretplatnikovog mobilnog operatera, BOKU Accounts uz MasterCard prepaid nudi potrošačima pogodan način plaćanja u pokretu.

 

  • Novi program kompanije MasterCard – Mobile Money Partnership, lansiran uz inicijalne partnere: Comviva, Sybase 365 i Utiba, osmišljen je kako bi pomogao više od 2,5 milijardi potrošača širom sveta koji su nedovoljno pokriveni finansijskim uslugama i na taj način im omogućio pristup službenim finansijskim uslugama preko mobilnih telefona.

 

Takođe, uzbuđeni smo što možemo da proslavimo odlikovanje koje smo primili od strane GSMA:

  • Kompanije Etisalat, MasterCard i Oberthur Technologies osvojili su nagradu „Best Mobile Money Innovation Award“ na  17. godišnjoj dodeli nagrada Global Mobile Awards koje su objavljene tokom Svetskog kongresa mobilnih tehnologija. Ovo je značajno dostignuće u prepoznavanju našeg zajedničkog rada na lansiranju mogućnosti plaćanja pomoću Near Field Communication (NFC) tehnologije u Ujedinjenjim Arapskim Emiratima.

 

Zaključujući medijsko okupljanje, Mung Ki Vu istakao je: „Svetski kongres mobilnih tehnologija 2012. osigurao je za kompaniju MasterCard jedinstvenu priliku da stane rame uz rame sa nekim od vodećih igrača u mobilnoj industriji i da istakne našu zajedničku viziju budućnosti. Mobilnost predstavlja značajnu priliku za dovođenje trgovine i bankarstva u ruke potrošača širom sveta. Kroz inovativne pristupe mobilnoj trgovini, kompanija MasterCard i njeni partneri pomažu da se otključa potencijal mobilne trgovine i da se milijarde potrošača dovedu u svet izvabn gotovine“.

###

newsmaster