Microsoft će podeliti Windows 8 developerima i proizvođačima hardvera test računare koje pokreće NVIDIA Tegra 3 mobilni procesor

BARSELONA, Španija—01. 03. 2012. — NVIDIA je potvrdila danas da radi sa kompanijom Microsoft na programu distribucije Windows 8 test računara pokretanih od strane Tegra® 3 quad core mobilnog procesora sa 4-Plus-1™ arhitekturom, softverskim developerima i proizvođačima hardvera.

Program će omogućiti svim svim developerima da kreiraju bogat ekosistem aplikacija i uređaja za Windows 8 na ARM baziranim procesorima.

“NVIDIA poseduje dugu tradiciju podrške softverskih developera koji rade na krajnjoj ivici inovacije”, izjavio je Tony Tamasi, SVP sadržaja i tehnologije u kompaniji NVIDIA. “Nastavljamo ovu tradiciju pomažući u realizaciji ogromnog potencijala Windowsa na ARM procesorima, kao što je Tegra 3”.

“Microsoft je oduševljen partnerstvom sa kompanijom NVIDIA kako bi pružili developerima vrhunsku tehnologiju kada je u pitanju Windows na ARM test računarima kako bi podržali kreiranje odličnih aplikacija u Metro stilu za Windows 8”, izjavio je Aidan Marcuss, direktor poslovnog planiranja u kompaniji Microsoft.

# # #