Kompanija Toshiba osvojila je pet red dot nagrada za izuzetan dizajn TV, laptop i HDD uređaja

Nojs, Nemačka, 7. Maj 2012. – Kompanija Toshiba dobila je pet prestižnih red dot priznanja za 2012. godinu za svoje uređaje. Nagrađeni su:
– 3D Smart televizori 55/46WL863 i 55/46YL863
– Tecra R840/R850 prenosivi računari
– Portégé Z830 UltrabookTM
– STOR.E EDITION eksterni hard disk

STOR.E EDITION osvojio je red dot nagradu “najbolji među najboljima u 2012” – najprestižnije priznanje na jednom od najvećih takmičenja za dizajn na svetu.

Pred sudijama koje dodeljuju red dot nagradu bio je težak zadatak, jer se na ovogodišnjem takmičenju našlo 4.515 proizvoda u borbi za svetski priznat pečat kojim se potvrđuje kvalitet. Pošto samo mali broj proizvoda može da osvoji ovu nagradu, sudije podvrgavaju proizvode rigoroznim testovima i ocenjivanju u kategorijama kao što su inovativnost, funkcionalnost, kvalitet i ekološka efikasnost. Kompanija Toshiba poštuje proces ocenjivanja performansi koji sprovodi tim koji dodeljuje red dot nagradu i počastvovana je što su njeni proizvodi akreditovani kroz taj process i dodelu nagrada.

STOR.E EDITION: red dot “najbolji među najboljima u 2012”
STOR.E EDITION eksterni hard disk dobio je najveće priznanje na red dot takmičenju – “najbolji među najboljima u 2012”. Pored toga što njegova tekstura sa žljebovima i žive boje savršeno odgovaraju prenosivim računarima serija Toshiba Satellite, Satellite Pro i Tecra. STOR.E EDITION eksterni drajv je lagan i dolazi sa USB 3.0 vezom za brz prenos podataka.

Portégé Z830: red dot
Elegantni Portégé Z830 Ultrabook™, sa ekranom dijagonale 33,8 cm (13,3 inča), dobio je red dot nagradu. Mase manje od 1,12 kg2 i zapakovan u kućište od magnezijuma, Portégé Z830 je lak za nošenje, a izdržljiv, i nudi veliki broj osnovnih funkcija.

Tecra R840 i R850: red dot
Tanki i lagani, dobitnici red dot nagrad, Tecra R840 i R850 poslovni laptopovi su efikasne alatke za rad. Zahvaljujući vrhunskim karakteristikama, ovi laptopovi predstavljaju spoj inovativnih tehnologija, uključujući najnovije opcije za povezivanje, prošli su detaljne testove izdržljivosti, i dolaze u velikom broju različitih konfiguracija.

Toshiba 55/46WL863 i 55/46YL863: red dot
Kao rezultat saradnje sa danskom kompanijom JACOB JENSEN DESIGN, dobitnike nagrade, televizore 55/46WL863 sa ekranom u crnoj boji i 55/46YL863 sa ekranom u srebrnoj boji karakteriše, prepoznatljiv fini okvir i upotreba vrhunskih materijala, kao što je brušeni aluminijum. Zahvaljujući multiprocesorskoj platformi kompanije Toshiba, CEVO ENGINE, televizori WL863 i YL863 nude odličan kvalitet slike i brilijantan 3D prikaz. Oba modela nude i Smart TV funkcije, kao što je kompatibilnost sa Toshiba Places (internet portal kompanije Toshiba koji nudi pristup velikom broju sadržaja3) i mogućnost snimanja televizijskog programa na eksterni hard disk4.

Ultrabook je zaštitni znak korporacije Intel u Sjedinjenim Državama i/ili drugim zemljama.
Svaki zaštitni znak pomenut u ovom tekstu pripada njihovim vlasnicima.
Sve specifikacije proizvoda mogu se razlikovati u zavisnosti od modela i lokalne dostupnosti.

(1) Od aprila 2012, za platformu od 33,8cm (13,3”). (Izvor: Toshiba).
(2) Najmanja masa je 1,12 kg i zavisi od konfiguracije i lokalne dostupnosti.
(3) Sadržaj se razlikuje u zavisnosti od zemlje.
(4) Dostupnost zavisi od zemlje.

O kompaniji Toshiba

Toshiba je svetski lider i inovator u pionirskoj visokoj tehnologiji, proizvođač i distributer raznovrsnih naprednih elektronskih i električnih proizvoda među kojima su digitalni proizvodi široke potrošnje, elektronski uređaji i komponente, energetski sistemi, uključujući nuklearnu energiju, industrijski i sistemi društvene infrastrukture i kućni aparati.

Kompanija Toshiba je osnovana 1875, a danas posluje preko globalne mreže od preko 490 kompanija, sa 203.000 zaposlenih širom sveta i godišnjom prodajom koja premašuje 77 milijardi dolara. Posetite Toshibin vebsajt na adresi www.toshiba.co.jp/index.htm.

Toshiba Evropa GmbH sa sedištem u nemačkom gradu Nojsu je ogranak u punom vlasništvu kompanije Toshiba Corporation iz Tokija.

newsmaster