Prvi LG quad-core smartphone kompanije od juna i u Evropi

LG Optimus 4X HD poseduje novi korisnički interfejs Optimus UI 3.0

 

Beograd, 23. maj 2012.- Kompanija LG Electronics najavila je da će Optimus 4X HD, koji je prvi put predstavljen na Svetskom kongres mobilne telefonije (MWC) u Barseloni, biti dostupan sledećeg meseca na evropskom tržištu. Optimus 4X HD poseduje novi korisnički interfejs pod nazivom Optimus UI 3.0, koji je kompanija LG razvila za sve svoje modele koji koriste Android Ice Cream Sandwich operativni sistem.

Od sajma u Barseloni, Optimus 4X HD poboljšan je sa novom SiO+ baterijskom tehnologijom, Quick MemoTM  aplikacijom u cilju povećanja produktivnosti, kao i Media Plex TM paket radi boljeg multimedijalnog iskustva.

 

„Osim brzog procesora, izvanrednog ekrana i najizdržljivije baterije u svojoj klasi, model Optimus 4X HD poseduje i novi korisnički interfejs Optimus UI 3.0, koji dodatno proširuje mogućnosti ovog naprednog telefona“, izjavio je dr Jong-seok Park, predsednik i izvršni direktor kompanije LG Electronics Mobile Communications. „Obzirom da se tržište smart telefona neprestano razvija, postaje sve više očigledno da su i odličan softver i odličan hardver krucijalni kako bi se ostalo na vrhu. Kompanija LG namerava da bude jak konkurent u obe oblasti i Optimus 4X HD to dokazuje.“

 

Optimus 4X HD NVIDIA Tegra 3 procesor koristi peto jezgro za najefikasniju potrošnju električne energije. Za maksimalan rad, Tegra 3 koristi sva četiri jezgra, ali kada je u stand-by načinu rada, procesor se okreće ka petom jezgru, onom koji je bezbedniji za bateriju. Takođe, LG je najavio da će specijalno za Optimus 4X HD uvesti i  Eco-Mode, što će omogućiti korisnicima da ručno ugase bilo koje jezgro Tegra 3 procesora, sa još više kontrole nad potrošnjom baterije.

 

Pored brzog NVIDIA Tegra 3 procesora i naprednog True HD IPS ekrana dijagonale 4,7 inča, LG Optimus 4X HD može da se pohvali najizdržljivijom baterijom među quad-core smart telefonima. Napredna SiO+ tehnologija obezbeđuje više snage i duži vek trajanja baterije ujedno zadržavajući tanak oblik telefona.

 

Praktičnost i brzina su glavne karakteristike novog korisničkog interfejsa Optimus UI 3.0. Jedna od najzanimljivijih funkcija novog korisničkog intefejsa kompanije LG Electronics je Quick MemoTM aplikacija. Ova aplikacija je unapređena u odnosu na model Optimus Vu:, na kome se prvi put pojavila, i omogućava da se linkovi koji se nalaze u beleškama direktno i brzo povežu sa web stranicama. Aplikacija Quick MemoTM omogućava korisnicima da „dele“ svoje misli na društvenim mrežama i putem SMS i e-mail poruka brže nego ikada do sad.

 

Media Plex TM najnoviji je dodatak modelu Optimus 4X HD. Neke od inovacija koje nudi Media Plex TM uključuje i Fingertip Seek koji prikazuje pregled bilo kog video zapisa, samo dodirom na dugme za reprodukciju. Tu je i Live Zooming koji omogućava gledaocima da zumiraju tokom gledanja video zapisa, zatim, Video Speed Control za preciznu kontrolu brzine kojom se pušta video snimak i na kraju Thumbnail List Play pomoću kojeg korisnici mogu da posmatraju ikonice video zapisa koji se puštaju, dok gledaju drugi zapis preko celog ekrana.

 

Novi korisnički interfejs Optimus UI 3.0 će evropskim kupcima biti dostupan na modelu LG Optimus 4X HD u junu, dok će svoju svetsku premijeru imati ovog meseca prilikom predstavljanja LG Optimus LTE II na tržištu Južne Koreje.

 

 

 

# # #

 

 

Više o LG Electronics, Inc.

LG Electronics, Inc. (KSE: 066570.KS) je globalni lider i tehnološki inovator u potrošačkoj elektronici, mobilnim komunikacijama i kućnim uređajima. Zapošljava preko 93 hiljade ljudi, koji rade u preko 120 operativnih centara širom sveta. LG obuhvata četiri poslovne jedinice – Home Entertainment, Mobile Communications, Home Appliance, i Air Conditioning & Solutions, sa kojima je u 2010. godini ostvario ukupnu prodaju od od 55.8 triliona korejskih won-a (48.2 milijarde američkih dolara). LG Electronics je jedan od vodećih svetskih proizvođača flet panel televizora, mobilnih telefona, rashladnih uređaja, mašina za pranje veša, i frižidera. LG je potpisao dugoročni sporazum o partnerstvu, kojim je postao Globalni i Tehnološki partner Formule 1™, čime stiče ekskluzivnu poziciju i marketing prava kao zvanični dobavljač potrošačke elektronike, mobilnih telefona i sistema za obradu podataka za ovu globalnu sportsku manifestaciju. Za više informacija, posetite www.lge.rs

 

Više o LG Electronics Mobile Communications Company

LG Electronics Mobile Communications Company je vodeća kompanija za globalne mobilne komunikacije i informacije. Svojom vrhunskom tehnologijom i inovativnim dizajnerskim mogućnostima LG stvara mobilne telefone koji korisnicima širom sveta pružaju optimalno iskustvo. LG stremi razvoju spajanja tehnologija u mobilnim uređajima i nastavlja da učvršćuje svoju ulogu lidera u mobilnoj komunikaciji sa stilskim dizajnom i naprednom tehnologijom.

newsmaster