ASUS predstavlja unapređenu K seriju laptopova

ASUS predstavlja unapređenu K seriju laptopova

Bolje korisničko iskustvo zahvaljujući Intel® Core™ procesorima treće generacije, ekskluzivna SonicMaster Lite audio tehnologija i do tri puta duži životni vek baterije

Beograd, Srbija (27. jun 2012) ― Nova ASUS K serija laptopova donosi širok spektar naprednih mogućnosti u pristupačni segment tržišta, čineći atraktivne laptopove i najnovije tehnologije dostupnim najvećem broju korisnika. Korišćenjem aluminijuma tamo gde je najpotrebniji, na osloncu za dlanove, ASUS je učinio da kućište bude istovremeno i dopadljivo i izdržljivo. Treća generacija Intel® Core™ procesora i NVIDIA® GeForce® 600 serija grafičkih karti omogućavaju efikasan rad bez čekanja, ali i igranje. Ekskluzivne ASUS tehnologije kao što su Super Hybrid Engine II instant on, IceCool i SuperBatt doprinose da korisničko iskustvo bude podignuto na viši nivo. Novi laptopovi odražavaju ASUS DNA posvećenost dopadljivom dizajnu, superiornom zvuku i kompletnoj usluzi „u oblaku“, a sve sa fokusom na zadovoljstvo korisnika.

Prefinjena lepota

Zadržavajući prepoznatljivu stilsku notu, nova K serija je doživela dizajnerska unapređenja koja olakšavaju korišćenje, a odabrani luksuzni materijali obezbeđuju dugovečnost laptopa. Kupci mogu izraziti svoju jedinstvenost zahvaljujući širokom izboru boja: crvena, plava, ružičasta, bela, crna i indigo. Svi modeli iz nove K serije imaju delove izrađene od čvrstog ali lakog aluminijuma, čime su im unapređeni i prenosivost i izdržljivost. Rezultat je atraktivan dizajn koji će učiniti da se ponosite svojim novim laptopom.

 

Neverovatan zvuk

Po prvi put se K serija isporučuje sa ekskluzivnom ASUS SonicMaster Lite audio tehnologijom. Korišćenjem većih zvučnika i jačih materijala koji smanjuju vibracije i distorziju zvuka, kao i unapređenim procesiranjem signala, SonicMaster Lite tehnologija donosi profesionalni kvalitet zvuka. Osim pri slušanju muzike i gledanju filmova, prednosti novog rešenja će se osetiti i u jasnijim glasovima tokom audio i video komunikacije.

 

Moćne performanse sa najnovijim Intel® i NVIDIA® mobilnim platformama

ASUS je u K seriju integrisao treću generaciju Intel® Core™ procesora, uključujući i Core™ i7. Koristeći novu tehnologiju, redizajnirana K serija pruža unapređene grafičke performanse i ubrzava intenzivan rad sa više zahtevnih programa istovremeno. Zahvaljujući snazi NVIDIA® GeForce® 600 serije grafičkih karti, sa lakoćom nadmašuje svoje prethodnike u igrama i multimediji. ASUS Super Hybrid Engine II tehnologija čini korišćenje laptopova bliskim iskustvu u radu sa pametnim telefonima. Samo dve sekunde su dovoljne da laptop iz sleep moda pređe u radni režim, eliminišući dugo čekanje na pokretanje računara. Uz sve to, u standby režimu nova K serija može ostati čak do dve nedelje.

 

Ekskluzivne mogućnosti kao dokaz brige o korisnicima

Nastavljajući ASUS-ovu tradiciju pravljenja bogato opremljenih laptopova, nova K serija stiže sa punim spektrom ASUS tehnologija. Najzanimljivije su svakako IceCool, koja obezbeđuje da oslonac za dlanove bude prijatno hladan i nakon dugotrajne upotrebe, i SuperBatt koja utrostručuje broj mogućih ciklusa punjenja i pražnjenja baterije, u odnosu na standardne laptopove. Tačped je značajno uvećan, što omogućava precizniju kontrolu i olakšava upotrebu gestova sa više prstiju. Čiklet tastatura je dodatno ojačana, pa je sada osećaj pri kucanju još bolji. Sve ovo doprinosi vrhunskom korisničkom iskustvu, do sada nedostupnom u ovom tržišnom segmentu.

 

 

Specifikacija

Model K45/K55/K75/K95
Procesor Intel® Core™ treće generacije ili
AMD Trinity APU
Operativni sistem Windows® 7 Ultimate/Professional/Home Premium/Home Basic
Čipset Mobile Intel® HM76 Express čipset ili
AMD A70M
Memorija DDR3 1600MHz, do 16GB
Ekran 18.4″ full HD LED
17.3″ HD+ LED
14″/15″ HD LED
Grafička karta NVIDIA® GeForce® 600 serija sa 2GB video memorije
AMD Radeon™ HD 7660G/7670M (A10)
Hard disk SATA 6Gb/s do 1TB 5400rpm, ili do 1TB 7200rpm
Dva hard diska do 2TB (K75/K95)

Specifikacije su podložne promenama bez prethodne najave. Posetite www.asus.rs za više informacija.

 

###

O kompaniji ASUS

ASUS, jedan od tri najveća svetska proizvođača laptopova namenjenih najširem krugu korisnika i tvorac najprodavanijih i najviše nagrađivanih matičnih ploča, vodeća je kompanija u novoj, digitalnoj eri. ASUS projektuje i izrađuje proizvode koji savršeno zadovoljavaju potrebe savremenog digitalnog doma, ali i moderne kancelarije, uz širok portfolio proizvoda koji uključuje notebook računare, netbookove, tablet uređaje, matične ploče, grafičke karte, medija plejere, monitore, desktop računare, servere, mobilne telefone i mrežne uređaje. Vođen inovacijama i posvećen kvalitetu, ASUS je u 2011. godini osvojio 3.886 nagrada i smatraju ga zaslužnim za revoluciju PC industrije sa Eee PC™ linijom proizvoda. Sa više od 11.000 zaposlenih širom sveta i vrhunskim razvojnim timom koji broji 3.100 inženjera, kompanija je u 2011. godini ostvarila prihod od oko 11,9 milijardi dolara.

newsmaster