Kompanija M77 zakupljuje dodatni DTH kapacitet sa kompanijom SES

Luksemburg, 6. jul 2012.- Kompanija SES (oznaka na Euronext Pariz i luksembuškoj berzi: SESG) danas je objavila da je potpisala novi sporazum o kapacitetu transpondera sa kompanijom M77, sestrinskom kompanijom luksemburškog satelitskog provajdera M7 Group.

Kapacitet je na 23,5 stepeni istočne orbitalne pozicije i biće korišćen za direct-to-home (DTH) distribuciju grupe kanala kompanije M77 u Češkoj i Slovačkoj. Na ovim tržištima, kompanija M77 koristi DTH platforme pod nazivima SkyLink i CS Link i ima više od dva miliona pretplatnika. Kompanije M7 i M77 koriste ukupno 13 transpondera na satelitskom sistemu ASTRA (četiri na 19,2 stepena i devet na 23,5 stepeni istočne orbitale).

„Drago nam je što podržavamo kompanije M7 i M77 u njihovom uspešnom širenju sa domaćeg tržišta u Beneluksu na tržište Austrije i centralne i istočne Evrope“, kaže Ferdinand Kaјzer, komercijalni direktor kompanije SES. „Ovaj sporazum pokazuje da možemo da ponudimo odlične uslove za panevropskog igrača koji želi da razvije poslovanje u oblasti emitovanja. Radujemo se uspešnoj i dugoj saradnji sa ovim važnim klijentom.“

Kes Fаrber, član odbora kompanije M77, izjavio je: „Sa ovim kapacitetom pravimo još jedan korak ka uspešnom rastu u centralnoj Evropi i to će nam omogućiti da nudimo bolje usluge lokalnim emiterima i klijentima. Takođe, na ovaj način ističemo ulogu satelita ASTRA na 23,5 stepeni istočne orbitale kao najpopularniju DTH poziciju za naše tržište.”

Kompanije M7 i M77 pružaju DTH usluge u više od 3,5 miliona domova u Holandiji, Belgiji, Luksemburgu, Austriji, Češkoj i Slovačkoj pod nazivima CanalDigitaal, TV Vlaanderen, TéléSAT, AustriaSat, Skylink i CS Link.