ASUS postavlja nove standarde sa Transformer Pad Infinity tabletom

Beograd, Srbija (24. jul 2012) — Prvi put predstavljen na CES-u u januaru ove godine, ASUS Transformer Pad Infinity je prvi Full HD Android™ tablet na svetu i postavlja novi standard za mobilnu zabavu. Zahvaljujući Super IPS+ ekranu pune HD 1920×1200 rezolucije sa Corning® Gorilla® Glass 2 zaštitom, ASUS SonicMaster tehnologiji, Android™ 4.0 Ice Cream Sandwich operativnom sistemu i neverovatno tankom kućištu od brušenog metala, ASUS Transformer Pad Infinity je savršen saputnik. On je mnogo više od sredstva za zabavu jer se zahvaljujući mobilnoj priključnoj stanici u tren oka pretvara u notebook. Tako povezanom autonomija mu narasta na čak 14 sati, a produktivnost se povećava uz punu QWERTY tastaturu, multitač tačped, USB port i čitač SD kartica.

 

Neverovatna zabava

U srcu ASUS Transformer Pad Infinity tableta nalazi se NVIDIA® Tegra® 3 T33 4-PLUS-1™ procesor sa četiri jezgra, čiji je sastavni deo i GeForce® grafička karta sa 12 jezgara. Dodatno jezgro je energetski štedljivo, pa manje zahtevne zadatke kao što su slušanje muzike i gledanje filmova Infinity obavlja uz minimalnu potrošnju, što mu osigurava fantastičnu autonomiju. Za moćni četvorojezgarni procesor koji radi na 1,6 GHz reprodukcija videa u punoj HD rezoluciji ne predstavlja problem, a fenomenalni ekran sa uglovima vidljivosti od 178 stepeni i rezolucije čak 1920×1200 je savršen za gledanje Full HD filmova, igranje HD video igara i pretraživanje interneta. U svemu ovome možete uživati kod svoje kuće, ali i napolju, zahvaljujući Super IPS+ ekranu sa veoma jakim pozadinskim osvetljenjem.

Spisak naprednih mogućnosti koje poseduje Transformer Pad Infinity ne bi bio kompletan bez ASUS SonicMaster audio tehnologije. Kreirana od strane ASUS Golden Ear tima, SonicMaster tehnologija predstavlja kombinaciju naprednog hardvera i softvera koja pruža impresivan zvuk.

 

Dizajn koji osvaja

Transformer Pad Infinity je izrađen od brušenog metala, a koncentrični krugovi simbolizuju ASUS ZEN filozofiju, prvi put primenjenu kod ZENBOOK™ i Transformer Pad Prime uređaja. Zahvaljujući kućištu od aluminijuma Infinity je debeo samo 8,5 mm i težak 598 g, pa ga možete sa lakoćom nositi, a dostupan je u dve boje: Amethyst Gray i Champagne Gold. U kombinaciji sa ekskluzivnom mobilnom priključnom stanicom Infinity drastično povećava ne samo produktivnost nego i autonomiju rada čak do 14 sati. Puna QWERTY tastatura i tačped ga pretvaraju u punokrvni laptop, a USB port i čitač SD kartica pružaju dodatne mogućnosti za skladištenje podataka, neophodne poslovnim korisnicima.

 

Nezaboravne uspomene

Izvanredna zadnja kamera rezolucije 8 MP sa auto-fokusom, velikim otvorom blende, objektivom sa 5 elemenata i LED blicom omogućava pravljenje oštrih i detaljnih fotografija živopisnih boja. Dobijanju vrhunskih fotografija doprinose i redukcija šuma u uslovima slabijeg osvetljenja i definisanje tačke fokusa jednostavnim dodirom ekrana. Zadnja kamera može snimati video u punoj HD 1080p rezoluciji sa 30 fps, dok je prednja kamera rezolucije 2 MP idealna za video konferensing. Sa 32GB ili 64GB interne memorije, 8GB besplatnog prostora na ASUS WebStorage i brojnim opcijama za eksterno skladištenje podataka, vlasnici Transformer Pad Infinity tableta će biti u mogućnosti da čuvaju i dele svoje uspomene bilo kad i bilo gde.

 

Neprikosnovene mogućnosti

Pokretan Android™ 4.0 Ice Cream Sandwich operativnim sistemom ASUS Transformer Pad Infinity nudi nenadmašne performanse i fleksibilnost. Napredni OS u kombinaciji sa neverovatno brzim NVIDIA Tegra 3 procesorom, Super IPS+ ekranom pune HD rezolucije i ultra-tankim metalnim kućištem čini Transformer Pad Infinity savršenim multimedijalnim saputnikom.

Specifikacija

  ASUS Transformer Pad Infinity
Operativni sistem Android™ 4.0 Ice Cream Sandwich (ICS)
CPU NVIDIA® Tegra® 3 sa četiri jezgra T33 (1.6GHz)
GPU GeForce® ULP sa dvanaest jezgara
Dimenzije / Težina

Boja

263 x 180.8 x 8.5mm, 598g,

Amethyst Gray, Champagne Gold

Memorija / skladište podataka Memorija: DDR3L 1GB / Skladište: 64GB

8GB ASUS WebStorage

Povezivanje 802.11 b/g/n, Bluetooth v3.0, A2DP
Ekran 10.1″ WUXGA Full HD (1920 X 1200) LED, Super IPS+, 600 nits osvetljenje
Kamera Zadnja 8MP Auto-fokus, LED blic, F/2.2 otvor blende, snimanje 1080p videa

Prednja 2MP za video konferensing

Konektori 2-u-1 Audio konektor (Slušalice / Mikrofon) /

1x Micro-D HDMI 1.4a / 1 x čitač microSD kartica /

Dual mikrofon / 1 x Stereo zvučnik

Baterija Pad: 25Wh – 9.5 h*

Pad + Dock: 25Wh+ 19.5Wh – 14 h*

* Baterija je testirana pod sledećim uslovima: Reprodukcija video fajla rezolucije 720p + Osvetljenje 100 nita + eksterni mikrofon + uključen Wi-Fi i korisnik logovan na Gmail

* Transformer Pad Infinity mobilni dok je kompatibilan sa Eee Pad Transformer Prime. (Eee Pad Transformer Prime mobilni dok NIJE kompatibilan sa Transformer Pad Infinity)

 

###

O kompaniji ASUS

ASUS, jedan od tri najveća svetska proizvođača laptopova namenjenih najširem krugu korisnika i tvorac najprodavanijih i najviše nagrađivanih matičnih ploča, vodeća je kompanija u novoj, digitalnoj eri. ASUS projektuje i izrađuje proizvode koji savršeno zadovoljavaju potrebe savremenog digitalnog doma, ali i moderne kancelarije, uz širok portfolio proizvoda koji uključuje notebook računare, netbookove, tablet uređaje, matične ploče, grafičke karte, medija plejere, monitore, desktop računare, servere, mobilne telefone i mrežne uređaje. Vođen inovacijama i posvećen kvalitetu, ASUS je u 2011. godini osvojio 3.886 nagrada i smatraju ga zaslužnim za revoluciju PC industrije sa Eee PC™ linijom proizvoda. Sa više od 11.000 zaposlenih širom sveta i vrhunskim razvojnim timom koji broji 3.100 inženjera, kompanija je u 2011. godini ostvarila prihod od oko 11,9 milijardi dolara.

newsmaster