Canon predstavio mali i jednostavan EOS M

Canon predstavio mali i jednostavan EOS M: DSLR  kvalitet fotografija na dohvat ruke

Beograd,  26. jul 2012 – Kompanija Canon proširila je svoj nagrađivani EOS asortiman lansiranjem novog EOS M modela. Prva Canon kompaktna sistemska kamera (CSC – compact system camera), EOS M, je dizajnirana za sve koji koriste fotografiju kako bi delili svoje svakodnevne strasti – od hrane preko mode i kulture, do muzike i umetnosti. EOS M donosi DSLR kvalitet fotografije, kreativne karakteristike i Full HD mogućnost kreiranja filma u kompaktnom i modelu koji je jednostavan za upotrebu. Savršen je „ponesi-bilo-gde“ partner za sve entuzijaste koji dokumentuju svoje živote kroz fotografije, ali bez preke potrebe da sebe smatraju fotografima.

EOS M je dostupan u glatko-crnoj, sjajno-beloj, elegantno-srebrnoj ili jarko- crvenoj boji i sažima renomirano nasleđe Canon EOS sistema u otmen, kompaktan dizajn. Uz ovaj model Canon je predstavio i dva nova objektiva, EF-M 22mm f/2 STM pancake model i model EF-M 18-55mm f/3.5-5.6 IS STM sa standardnim  zumom, kao i novi kompaktni EX Speedlite – Speedlite 90EX – obezbeđujući tako sve što vam je potrebno kako biste svakoga dana pravili očaravajuće fotografije. Svi koji žele da idu korak dalje u fotografisanju, uz model EOS M mogu da koriste i širok asortiman EF Canon objektiva pomoću novog modela adaptera Mount Adapter EF-EOS M.

Canon DSLR kvalitet

Odštampajte svoje omiljene trenutke u veličini postera ili „kropujte“  svoju fotografiju kako biste postigli maksimalan efekat – bilo da snimate atmosferu svog omiljenog kluba ili isprepletani štep najnovije ručne torbe koju morate imati – zahvaljujući visokoj rezoluciji i APS-C hybrid CMOS senzoru od 18 megapiksela modela EOS M. Veliki senzor, takođe omogućava da umetnički zamutite pozadinu kako biste dobili prelepe portrete ili detaljne fotografije koje ostavljaju izuzetan utisak.

Uključivanjem Canon DIGIC 5 procesora, boje „iskaču“, a  tonovi su prirodniji, dok vam super-brza blenda omogućava da zabeležite akciju u deliću sekunde. Atmosfera večernjih snimanja i izazovne scene tokom noći se, takođe, mogu lako snimiti sa svim detaljima zahvaljujući osetljivom, izvornom ISO opsegu modela EOS M od 100 – 12.800 (koji se može proširiti do 25.600).

Za oštre snimke i zapise profesionalnog izgleda, ovaj novi dizajn poseduje Hybrid AF System koji podržava super brz, precizan AF kada se beleže fotografije i filmovi – čime se omogućava verno snimanje bilo kog momenta.

Snimite ono što vidite i lako izrazite svoju kreativnu viziju

Svaki aspekt modela EOS M je dizajniran tako da učini jednostavnim snimanje prelepih, kreativnih slika visokog kvaliteta. Od prvog prevlačenja preko svetlog, 7,7cm (3.0”) Clear View LCD II ekrana osetljivog na dodir sa visokom rezolucijom, EOS M vam daje, po izboru, mnogo ili malo kontrole nad fotografijama koje pravite. Sve što treba da uradite jeste da odaberete različite režime snimanja i podešavanja preko ikona na ekranu ili pustite režim Scene Intelligent Auto da prilagodi podešavanja kamere prema predmetu i uslovima snimanja, čime se ostavlja sloboda fokusiranja na kompoziciju i odabira idealnog momenta za pritiskanje dugmeta okidača.

EOS M model zadržava karakteristike svetskog najsveobuhvatnijeg fotografskog sistema. Bilo da želite da zabeležite svaki detalj fotografije snimljene izbliza ili da zumirate predmet koji je na velikoj udaljenosti, bilo koji od širokog opsega Canon EF objektiva može biti priključen preko novog modela adaptera Mount Adapter EF-EOS M kako bi se postigla fotografska fleksibilnost.

Sa jednim od Canon Speedlite bliceva, možete istraživati tehnike osvetljenja kako bi snimci bili što interesantniji. Naizmenično  možete kreirati jedinstvene slike sa raznim kreativnim filterima kao što su Toy Camera effect filter, Grainy B&W filter ili čak sa filterom koji oponaša iskrivljenje objektiva „riblje oko“. Filteri se mogu primeniti pre nego što je snimak zabeležen, pri čemu je snimak moguće prethodno videti i u Live View režimu, čime vam je omogućeno da eksperimentišete različitim efektima pre nego što izaberete savršen izgled finalne slike.

Prebaci se na opciju snimanja filma sa EOS Movie i Video Snapshot – om

Kada momenat iziskuje više od pravljenja fotografije, EOS M vam omogućava da se lako prebacite na Full HD video sa stereo zvukom pri čemu se postižu izvanredni rezultati. Video Snapshot režim, takođe, omogućava porodici i prijateljima da izbegnu sesije dugog gledanja kućnih filmova, pri čemu vas navodi da na kameri kreirate uzbudljive filmove koji ostavljaju utisak profesionalno obrađenog snimka.

Proširivanje EOS sistema sa pripadajućom dodatnom premom

Pored toga što je kompatibilan sa postojećim Canon EF objektivima, dodatnom opremom i Speedlite-ovima, EOS M lansira svoj dogovoreni opseg kompaktne dodatne opreme. Dva nova EF–M objektiva pružaju mogućnost prenošenja i visoke performanse kada se koristi novi model –  model EF-M 18-55mm f/3.5-5.6 IS STM sa standardnim zumom i EF-M 22mm f/2 STM pancake model objektiva. Oba karakteriše nova Stepper Motor tehnologija koja omogućava izuzetno glatke AF performanse, kao i preciznu Canon optiku, dok njihovi kompaktni dizajni pružaju savršenu formu koja odgovara kućištu kamere koje je veličine džepa.

 

Pored toga, EOS M dolazi sa novim Speedlite 90EX blicem kao standard. Lagan i visoko kompaktan, pruža maksimalan vodeći broj devet i podržava širokougaone objektive, čineći ga idealnim blicem opšte svrhe za svakodnevnu upotrebu.  Bežična  glavna funkcija, takođe, omogućava kontrolu višestrukih bliceva bežično, pružajući naprednijim korisnicima da eksperimentišu sa raznim kreativnim svetlosnim efektima.

EOS M – osnovne karakteristike

  • Kvalitet digitalnog SLR –a u kompaktnom kućištu
  • Scene Intelligent Auto režim
  • Budite svestrani uz pomoć izmenljivih objektiva
  • Kreirajte pozadinu van fokusa za odlične efekte
  • Lak za upotrebu ekran osetljiv na dodir
  • Fotografisanje atmosfere pri slabom osvetljenju
  • Full-HD video sa Video Snapshot režimom

 

Preko Mount Adaptor EF-EOS M

 

 

O Canon korporaciji

 

Korporacija Canon (NYSE: CAJ), sa sedištem u Tokiju, Japan, je lider na polju profesionalne i potrošačke opreme za sliku i informacionih sistema. Canon široki spektar proizvoda obuhvata mašine za kopiranje, inkdžet i laserske štampače, aparate, video opremu, medicinsku opremu i poluprovodnu-proizvodnu opremu. Prvobitno osnovan 1937. kao  Precision Optical Industry d.o.o., proizvođač  aparata, Canon se uspešno proširio i globalizovao da bi postao svetski industrijski lider u profesionalnom i potrošačkim sistemima i rešenjima slike. Sa više od 195 000 zaposlnih širom sveta, Canon ima ogranke za proizvodnju i marketing u Japanu, na američkom kontinentu, u vropi, Aziji i Okeaniji; i globalnu R&D (istraživanje i razvoj) mrežu sa kompanijama smeštenim u SAD, Evropi, Aziji i Australiji. Canon je konsolidovato neto zarade za fiskalnu 2010. (završno sa 31. decembrom 2010.) na ukupno 45,8 milijardi dolara (po kursu od ¥81 = US$1). Posetite sajt korporacije Canon na: www.canon.com

 

 

Informacije o Canon Europe

 

Canon Europe obuhvata regionalne poslove prodaje i marketinga za korporaciju Canon, sa predstavništvima u 116 zemalja i preko 11 000 zaposlenih u Evropi, na Bliskom Istoku i Africi (EMEA).

Osnovan je 1937. sa jasnim ciljem da aparat vrhunskog kvaliteta učini dostupnim potrošačima, a Canon neumorna pasija za Power of Image (moć slike) od tada je raširila Canon tehnologiju na brojna tržišta i dovela Canon na mesto vodećeg u svetu po pitanju kako potrošačkih tako i poslovnih rešenja na polju fotografije. Njegova rešenja obuhvataju proizvode od digitalnih kompaktnih i SLR kamera, preko objektiva za profesionalno snimanje i prenosivih X-ray (rentgenski zraci) mašina do multifunkcionalnih i štampača za produkciju,   a sve to upotpunjeno nizom usluga sa dodatnom vrednošću.

 

Canon mnogo ulaže u istraživanje i razvoj, ne bi li došao do najpotpunijih i najinovativnijih proizvoda i usluga koje bi zadovoljile kreativne potrebe potrošača. Od fotografa-amatera, do štamparskih preduzeća, Canon čini da svaki potrošač razume njihovu spostvenu strast za fotografijom.

Canon veruje da je razumevanje potreba društva i okoline sastavni deo dobre poslovne prakse. Ovo je i deo njihove korporativne filozofije Kyosei ‘Živeti i raditi zajedno za opšte dobro’.

 

Opširnije infrormacije o Canon Europe, dostupne su na:

www.canon-europe.com

Informacije o Canon CEE GmbH predstavništvu u Republici Srbiji:

Canon CEE GmbH, predstavništvo u Republici Srbiji nalazi se u Beogradu i u vlasništvu je kompanije Canon CEE (Canon Central and East Europe). Delatnost Canonovog predstavništva je promocija Canonovih inovativnih proizvoda i rešenja, koji pojedincima i profesionalnim korisnicima omogućavaju ostvarenje postavljenih poslovnih ciljeva. Uloga predstavništva je i pružanje potpune podrške partnerima i distributerima, kao i savetovanje prilikom traženja novih poslovnih prilika i uvođenja novih poslovnih strategija kako bi se poslovna ulaganja što bolje iskoristila.

Dodatne informacije potražite na stranici www.canon.si

newsmaster