Ericsson lider u LTE-u prema izveštaju Gartnera

Kompanija Ericsson nalazi se u kvadrantu “Lideri” prema najnovijem Gartnerovom Magic Quadrant izveštaju koji prati LTE tržište. Gartner, vodeća svetska IT istraživačka i konsultantska kuća, sprovela je evaluaciju end-to-end proizvođača LTE opreme na osnovu njihove sposobnosti da realizuju, kao i na osnovu kompletnosti svoje vizije LTE tržišta.

Kvalitet mreže i performanse postaju glavni aduti u borbi sa konkurencijom. Porast korišćenja pametnih mobilnih telefona prouzrokovaće povećanja mobilnog saobraćaja 15 puta do 2017. godine. Operatori pred sobom imaju izazov da uspešno i konstantno isporučuju kvalitetne usluge i servise na pametne telefone, tablete i druge mobilne uređaje. Ovo povećanje fokusa na mrežne performanse dolazi sa tržišta kao što su SAD i Južna Koreja, koja su među prvima implementirale LTE, kao i drugih tržišta sa visokom penetracijom pametnih telefona. Danas, oko 50 odsto pametnih telefona širom sveta povezano je na Ericssonovu mrežu.

Do sada, sedam od top 10 svetskih operatora, rangiranih po prihodu iz 2010, odabralo je  dobavljače za svoje LTE mreže. Ericsson je potpisao komercijalne ugovore sa šest od ovih sedam operatora.

Takođe, procenjeno je da će kompanija Ericsson u svom vlasništvu imati oko 25 odsto svih patenata na polju LTE, čineći je najvećim nosiocem patenata u industriji.

 

Ericsson je vodeći svetski dobavljač telekomunikacionih usluga i tehnologija. Mi stvaramo „Umreženo društvo“ sa efikasnim real-time rešenjima koja nam omogućavaju da učimo, radimo i živimo slobodnije u održivim zajednicama širom sveta.

Mi obezbeđujemo servise, softver i infrastrukturu u IKT sektoru za mobilne operatore i druge industrije. Danas se više od 40% svetskog protoka mobilnih podataka obavlja putem Ericssonovih mreža i mi pružamo podršku operatorima koje imaju više od dve i po milijarde pretplatnika.

Poslujemo u 180 zemalja i zapošljavamo više od 100.000 ljudi. Kompanija je osnovana 1876. godine sa sedištem u Stokholmu u Švedskoj i registrovana je na berzama NASDAQ OMX Stockholm i NASDAQ New York. Prihod u 2011. godini je bio 226,9 milijarde SEK (35 milijardi dolara).
www.ericsson.com
www.twitter.com/ericssonpress
www.facebook.com/technologyforgood
www.youtube.com/ericssonpress

 

newsmaster