Kompanija Intel predstavlja mSATA SSD namenjen Ultrabook™ uređajima

SANTA KLARA, Kalifornija, 28. januar 2013 – Kompanija Intel predstavila je danas novu seriju SSD diskova, Intel SSD 525, u maloj formi mSATA, sa performansama od 6 Gb/s. Intelova SSD 525 serija pruža partnerima, prodavcima i zaljubljenicima u tehnologiju ultraprenosivo rešenje za skladištenje podataka male potrošnje u osmini tradicionalne veličine hard diska od 2,5 inča, namenjeno inovativnim aplikacijama koje koriste Ultrabook i tablet uređaji.

Intel SSD 525 je najnoviji dodatak seriji SSD 500 kompanije Intel, namenjen rešenjima visokih performansi. Uređaj mSATA sa PCI Express (PCIe) mini konektorom, dimenzija 3,7mm x 50,8mm x 29,85mm, i težine 10 grama, pruža performanse jednake performansama serije SSD 520. Ovo čini Intel SSD 525 pogodnim za nadogradnju AIO desktop, notebook, ultrabook računara i radnih stanica, kao i za rešenja namenjena automobilima, digitalnim potpisima, ugrađenim video i prodajnim rešenjima.

525_FRONT_STRAIGHT

Sa nasumičnim performansama čitanja od oko 50.000 ulazno/izlaznih operacija u sekundi (IOPS) i sekvencijalnim performansama čitanja od oko 550 megabajta u sekundi (MB/s), sistemi koji koriste Intel SSD seriju 525 dobiće pojačanje performansi za najzahtevnije aplikacije i zahtevne multitasking potrebe. Ovo je udruženo sa nasumičnim performansama pisanja od oko 80.000 IOPS i sekvencijalnim pisanjem od oko 520 MB/s sa ciljem isporučivanja najboljih performansi mSATA SSD.

„Intel SSD 525 serija je Intelov najnoviji 6 Gb/s mSATA proizvod, visokih performansi ultraprenosivih formi za Ultrabook uređaje i bezbroj dodatnih rešenja“, rekao je Džejms Slateri, proizvodni menadžer proizvodne linije Intel Non-Volatille Memory Solutions Grupe Client SSDs. „Intel SSD diskovi smanjuju rizik gubitka podataka usled potresa, vibracije ili udarca. Sa ovim novim performansama dostupnim u malom fabričkom pakovanju, podržanim Intelovim kvalitetom i pouzdanošću, Intel SSD 525 otvara vrata velikom broju kreativnih, dodatnih rešenja kao što su zabava u avionu, mobilne radne stanice, mikro serveri i IP telefonsko skladištenje. “

Intel SSD 525 serija će biti dostupna u veličini od 30 gigabajta (GB), 60 GB, 90 GB, 120 GB, 180GB i 240 GB. Kompanija je počela da isporučuje modele od 120 GB i 180 GB, dok će dodatni kapaciteti i veći nivo isporuke uslediti u ovom kvartalu.
525_FRONT_TILT_LEFTi

Intel SSD 525 serije poseduje opciju Advanced Encryption Standard (AES) sa mogućnostima enkripcije od 128 bita za dodatnu zaštitu podataka ukoliko dođe do krađe ili gubitka uređaja. Zasnovana je na Intelovoj 25 nm NAND fleš memoriji sa multi level ćelijom (MLC) koja ima 5 godina garanciju.

Za kupce Intel SSD diskova dostupna je i aplikacija Intel® SSD Toolbox sa Intel® SSD optimizerom, besplatnom uslugom koja Microsoft Windows* korisnicima pruža moćan skup upravljačkih, informatičkih i dijagnostičkih alata kako bi im pomogao da održe ispravnost i inovativne performanse uređaja. Dostupan na 11 jezika, Intel SSD Toolbox je takođe kompatibilan sa operativnim sistemom Windows* 8. Kako bi olakšali instalacioni proces, korisnici mogu besplatno preuzeti Intel® Data Migration Software kako bi im pomogao da kopiraju ceo sadržaj sa prethodnog diska (SSD ili HDD) na bilo koji Intel SSD disk.

Za više informacija o Intelovom SSD diskovima posetite www.intel.com/go/ssd ili pratite Intel SSD na Tviteru (@intelssd), Fejsbuku (www.intel.com/go/ssdfacebook ili na communities.intel.com)

O kompaniji Intel

Intel (NASDAQ: INTC), svetski lider u oblasti inovacija u računarskoj industriji, razvija tehnologije, proizvode i pokreće inicijative koje služe kao osnova računarskih uređaja. Dodatne informacije o kompaniji Intel dostupne su na adresi newsroom.intel.com i blogs.intel.com.

newsmaster