Pet godina .RS domena

Nacionalni internet domen .RS počeo je sa radom 10. marta 2008. godine, tako da slavi svoj peti rođendan kao jedan od najmlađih nacionalnih domena u svetu. Registar nacionalnog internet domena Srbije (RNIDS) podseća da je pre 2008. postojalo oko 40.000 .YU naziva domena, a danas je registrovano dvostruko više – oko 80.000 .RS.

U međuvremenu je .RS domen dobio i mlađeg brata, ćirilički .СРБ domen, koji je počeo je sa radom 2012. U početku je registraciju .RS domena za krajnje korisnike obavljalo 27 firmi, a danas postoji 37 ovlašćenih registara širom Srbije.

Skoro svi najveći svetski brendovi koji posluju u Srbiji, već su registrovali svoje nazive.RS domena. Registrovanjem svih potrebnih naziva .RS domena potpuno štitite svoj identitet, naziv svoje firme ili svojih brendova, proizvoda ili usluga na srpskom internet prostoru. Nemojte da oklevate, jer neko drugi može da zauzme naziv domena koji vam je jako bitan.

Na internet sajtu www.nadjimelako.rs (dostupnom i na ćiriličkoj adresi нађимелако.срб), objašnjeno je zašto je dobro da imate svoje nazive .RS i .СРБ domena, kako da ih pravilno odaberete i gde i kako da ih registrujete.

RNIDS povodom petog rođendana .RS domena promoviše i svoj novi korporativni slogan “Dom domaćih domena”.

newsmaster