„Berkeley & Belgrade: Build the Future”

 

„Berkeley & Belgrade: Build the Future” je timsko takmičenje u programiranju na temu socijalnog preduzetništva, koje organizuju “Tau Beta Pi” u ime Univerziteta “Berkeley” i “EESTEC LC Belgrade” u ime Univerziteta u Beogradu.
Tokom 2 nedelje, timovi od po 3 člana će osmišljavati i implementirati platformu koja za cilj ima umrežavanje bilo kakvih grupacija ljudi.
Kod ocenjivanja projekata, posmatraće se ideja, tehnička izvodljivost, realizacija, kao i sama prezentacija rešenja. Ne postoji ograničenje u izboru tehnologije uz pomoć koje će se realizovati ova mreža. Krajnji proizvod može da bude web, ili mobilna aplikacija.
Timovi se prijavljuju do 2. aprila koristeći socijalnu mrežu Scuddle.
Kako bi prijava bila kompletna, potrebno je ispratiti sledeće korake:
•Potrebno je da svaki član tima napravi profil na Scuddle-u, i popuni ga sa 10
dostignuća za koje smatra da ga najbolje predstavljaju
• Svaki član tima na svom profilu treba da postavi imena druga dva člana sa kojima
želi da bude u timu
• Kako biste verifikovali prijavu vašeg tima, potrebno je da svaki član tima izabere
opciju “follow” na stranici www.scuddle.me/buildthefuture
Nakon ove procedure, prijava vašeg tima je kompletna i možete početi sa kreiranjem i realizacijom vaše ideje. Do 19.aprila u 23:59h je potrebno okačiti završene aplikacije na stranicu www.scuddle.me/buildthefuture i poslati originalni kod žiriju koji će ga pregledati. Žiri će se sastojati od profesora/asistenata sa Elektrotehničkog fakulteta, kao i
predstavnika kompanija.
 
Poslednjeg dana takmičenja, 21. aprila će se održati prezentacija rešenja napravljenih od strane prijavljenih timova, i proglasiti pobednički tim. Pobednički timovi sa oba univerziteta će kao nagradu dobiti putovanje u grad suprotnog univerziteta, gde će imati priliku da se upoznaju sa kolegama i da posete kompanije koje su podržale ovaj doga aj.
Tim sa Univerziteta u Beogradu, čija ideja bude proglašena za najbolju će dobiti plaćeno putovanje* na Univerzitet “Berkeley”, i mogućnost da upozna kolege sa tog Univerziteta, kao i da poseti kompanije koje tamo imaju sedišta.
Generalni pokrovitelj ovog doga aja je kompanija youngculture, a podršku imamo i odbkompanije Asseco.
Za više informacija o takmičenju posetite internet stranicu eestec.etf.rs/bvsb, ili pošaljite
* Putovanje uključuje plaćen prevoz, smeštaj i ishranu za sva 3 člana tima.