Ericssonove inicijative za održivi razvoj

Na Dan planete Zemlje, kompanija Ericsson predstavila je svoj 20-ti godišnji izveštaj o Korporativnoj odgovornosti i održivom razvoju. Ovaj izveštaj sumira sve napore i dostignuća globalnih inicijativa u domenu održivog razvoja koje koriste konektivnosti kao sredstvo dostizanja socio-ekonomskih ciljeva, kao i pozitivnog uticaja na životnu sredinu.

Na predstavljanju izveštaja Hans Vestberg, predsednik i CEO kompanije Ericsson istakao je da mnogi izazovi u svetu kao što su urbanizacija, klimatske promene i siromaštvo mogu imati benefite od rešenja koja se zasnivaju na mobilnim komunikacijama. Dugi niz godina Ericsson je uključen u IKT globalne inicijative u domenu održivog razvoja, a upravo je Hans Vestberg jedan od vodećih članova Broadband komisije za digitalni razvoj u kojoj direktno vodi grupu koja se bavim klimatskim promenama.

Elejn Vajdman Grunevald, direktorka sektora za Korporativnu odgovornost i održivi razvoj rekla je: “Naš cilj je da učinimo mobilne komunikacije pristupačnijim kao i da dajemo pozivitne primere kako tehnologija može da smanji emisije štetnih gasova, omogući bolju edukaciju i pomogne u različitim humanitarnim izazovima.”

Kompanija Ericsson je 2009. godine postavila petogodišnji plan na osnovu kojeg bi trebalo da smanji ekološki otisak za 40 odsto. Ovaj cilj je ispunjen već u četvrtoj godini, pre svega zahvaljujući sistematskim unapređenjima kompletnog portfolija kompanije kao i povećanjem energetske efikasnosti uređaja.

U izveštaju se takođe nalaze rezultati Ericssonovog Technology for Good projekta kroz koji kompanija radi na reševanju humanitarnih problema. Kroz Connect to Learn inicijativu do sada je pokrenuto više od 30 škola u ruralnim krajevima Brazila i Gane, dok je 185.000 izbeglica je registrovano na Refugees United mobilonoj platformi.

Kompletan izveštaj dostupan je na adresi www.ericsson.com/sustainability.

 

O Eriksonu

Erikson je vodeći svetski dobavljač telekomunikacionih usluga i tehnologija. Mi stvaramo „Umreženo društvo“ sa efikasnim real-time rešenjima koja nam omogućavaju da učimo, radimo i živimo slobodnije u održivim zajednicama širom sveta.

Mi obezbeđujemo servise, softver i infrastrukturu u IKT sektoru za mobilne operatore i druge industrije. Danas se više od 40% svetskog protoka mobilnih podataka obavlja putem Eriksonovih mreža i mi pružamo podršku operatorima koje imaju više od dve i po milijarde pretplatnika.

Poslujemo u 180 zemalja i zapošljavamo više od 110.000 ljudi. Kompanija je osnovana 1876. godine sa sedištem u Stokholmu u Švedskoj i registrovana je na berzama NASDAQ OMX Stockholm i NASDAQ New York. Prihod u 2012. godini je bio 227,8 milijarde SEK (33.8 milijardi dolara).

 

www.ericsson.com
www.twitter.com/ericssonpress
www.facebook.com/technologyforgood
www.youtube.com/ericssonpress

 

newsmaster