Sport Vision unapređuje poslovne procese uz M&I Systems, Co. Group

Novi Sad, 24. april 2013. Vodeća domaća kompanija za informatički inženjering i menadžment konsalting M&I Systems, Co. Group upisala je na listu referenci još jedan značajan projekat u oblasti upravljanja poslovnim procesima – Business Process Management (BPM). Reč je o unapređenju poslovanja u kompaniji Sport Vision, koja je jedan od tržišnih lidera u trgovini sportskom obućom, odećom i opremom preko veleprodajne i maloprodajne mreže. Projekat će biti sproveden u dve faze, a obuhvatiće poslovanje na nivou cele kompanije.

 

“Tokom prve faze projekta biće izvršeno modelovanje i kvalitativna analiza svih poslovnih procesa Sport Vision-a. Na osnovu te analize, najbolje prakse i zahteva i potreba poslovanja biće izrađeni unapređeni modeli procesa, čija implementacija sledi u narednoj  fazi. Analiza procesa takođe će doprineti i izradi strukture budućeg Integrisanog informacionog sistema (IIS), kakav bi Sport Vision trebalo da implementira u cilju unapređenja poslovanja”, objašnjava Katarina Belić, menadžer projekata za BPM i SPI kompanije M&I Systems, Co. Group.

 

Prema planu, u drugoj fazi projekta, biće uvedeno Business Intelligence rešenje MARS, koje će pokriti procese u sektorima maloprodaje, prodaje, finansija i nabavke i zaliha.

 

Reč je o prestižnoj metodologiji, platformi i IT alatima kojima se efikasno upravlja svim procesima u višedimenzionalnom poslovnom kontekstu. Izvrsnost u modelovanju i upravljanju performansom poslovnih procesa osiguraće organizaciji konkurentnost, zadržavanje postojećih i sticanje novih kupaca, optimalno upravljanje i čuvanje raspoloživih i novih resursa, kao i održivi razvoj. Kruna svega je upravljanje procesnom perfomansom primenom najpouzdanijih metoda i tehnika procesne poslovne inteligencije.

 

“ U kompaniji Sport Vision rešenje će biti postavljeno nad postojećim informacionim sistemom da bi se što efikasnije došlo do kvalitetnih analitičkih podataka. Analitička aplikacija će rukovodstvu Sport Vision-a omogućiti pravovremeno donošenje odluka za upravljenje poslovanjem”, objašnjava Belić, podsećajući da je BPM jedan od veoma moćnih IT alata za ostvarenje strateških ciljeva, razvoj i povećanje svake efikasnosti.

Kompanija M&I Systems, Co. Group je jedna od vodećih domaćih kompanija u ERP, BPM i BI rešenjima, sa više od 20 godine iskustva i više od 250 klijenata u Srbiji, Makedoniji, Crnoj Gori, BiH, Hrvatskoj i Sloveniji. Novosadska kompanija je partner i drugih velikih svetskih softverskih kuća: SAP, IBM, Software AG, itd.

Kompanija Sport Vision, osnovana je 1996. godine u Bijeljini, danas ima uspešan tim sa više od 500 zaposlenih u Srbiji i više od 200 zaposlenih u Bosni i Hercegovini. Maloprodaja se obavlja u više od 100 prodavnica na teritoriji Srbije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Crne Gore i Makedonije, dok veleprodajnu mrežu čini više od 200 partnera u 35 gradova Srbije (oko 350 maloprodajnih objekata).

newsmaster