30 odsto kompanija širom sveta ne koristi client management alatke

Prema rezultatima istraživanja kompanije B2B International i kompanije Kaspersky Lab iz novembra 2012. godine, 30 odsto kompanija širom sveta ne koristi savremene automatske alatke za client management. Drugim rečima, veliki broj kompanija još uvek kontroliše softvere i hardvere, upravlja licenciranim softverima i unapređuje operativne sisteme i aplikacije bez pomoći specijalizovanih rešenja koja mogu u značajnoj meri da pojednostave i ubrzaju ove operacije.

 

U velikom broju kompanija  ne javlja se potreba da se automatizuju određene operacije u sklopu IT infrastrukture, kao i potreba da se zaštite od sajber-pretnji. Ovo je možda odgovor na to zašto 30 odsto kompanija širom sveta ne koristi savremene client management alatke i 14 odsto njih  to ne planira ni u budućnosti. Međutim, od trenutka kada bivaju upotrebljene, ove alatke mogu značajno doprineti bezbednosti kompanije, kao i smanjivanju troškova i manjem opterećenju IT nfrastrukture.

Na primer, biti u stanju da instalirate operativni sistem u okviru lokalne mreže, ne zahteva da IT stručnjak fizički bude u svakoj kompaniji i time doprinosi većoj efikasnosti. Međutim, ovu pogodnost koristi samo 42 odsto kompanija koje već koriste client management alatke. Samo polovina kompanija koje koriste client management alatke, automatizovale su instalacione procese svojih softvera, dok je 51 odsto automatizovalo sistem za praćenje korporativnog hardvera, aplikacija i licenciranih softvera. Automatizovane instalacije novih verzija, koje koristi samo 35 odsto, znatno ojačavaju zaštitu radnih stanica protiv “exploit programa”– zlonamernih programa koje koriste ranjivosti operativnog sistema i drugih softvera, kako bi zarazili sistem.

 

Kaspersky Lab Systems Management

 

Visoko kvalitetno client management rešenje trebalo bi da pomogne IT  sektoru kompanija i eliminiše softverske ranjivosti, kontroliše korporativni hardver i softver, daljinski instalira aplikacije i operativni sistem i omogući pristup lokalnoj mreži onima koji na to imaju pravo. Kaspersky Systems Management, u sastavu Kaspersky Endpoint Security for Business ima sve ove funkcije, pružajući pouzdanu i fleksibilnu zaštitu IT infrastrukture kompanije. Ključne prednosti Kaspersky System Management alatke obuhvataju različite mogućnosti prilikom automatizacije procesa i centralizovane alatke za upravljanje koje omogućavaju kontrolisanje svih radnih stanica kompanija.

newsmaster