Toshiba Qosmio PX30t

Novi Toshiba Qosmio PX30t kombinuje PC, TV i igranje igara u modernom uređaju za kućnu zabavu

Činjenice i brojke (najvažnije)

Toshiba Qosmio PX30t – kombinovani All-In-One PC, LED TV i uređaj za zabavu

  • 58,4 cm (23 inča) Full HD dsplej sa podrškom za rad svih 10 prstiju i LED pozadinskim osvetljenjem
  • Intel® Core 3. i 4. Generacije uključujući Quad Core CPU podršku, Ultra HD podrška samo uz Core i7 CPU, sa Intel® HD 4000 grafikom ili NVIDIA® GeForce® GT 740M sa 2 GB VRAM) sa Optimus™ tehnologijom
  • Do 3 TB HDD, do 16 GB RAM: 2 ulaza x 8 GB
  • Blu-ray™ Disc sa BDXL drajvom i Super-Multi DVD-ROM drajvom
  • Gigabit LAN, Wireless LAN, Intel® WiDi i Miracast™ ready, 2x USB 2.0, 4x USB 3.0 (2 sa Toshiba USB Sleep-and-Charge), Sleep-and-Music, Ultra HD podrška preko HDMI®, HDMI®-in port – PC ne mora da bude uključen
  • Zvuk: 4 harman kardon® stereo zvučnika sa DTS Studio Sound™
  • HD veb kamera
  • Boje: sjajnocrna ili luksuzna bisernobela, srebrni detalji i postolje od aluminijuma u srebrnoj boji
  • Uključeno:moderna bežična Toshiba tastatura sa numeričkom podlogom sa 10 dugmića i bežični miš
  • OS: Windows 8 (64bit)

All-in-One PC sa velikim displejem osetljivim na dodir predstavlja kompletno rešenje za današnji digitalni način života

Nojs, Nemačka, 12. jun 2013 – Kompanija Toshiba Evropa GmbH je predstavila Qosmio PX30t, uređaj koji zadovoljava rastuće potrebe korisnika za tankim stonim računarom koji služi kao uređaj za kućnu zabavu. Ovo je najnoviji Toshibin PC, koji nudi TV i funkcije centralnog skladištenja podataka. Ovaj raznovrsni uređaj za zabavu od aluminijuma predstavlja izuzetno elegantan najnoviji LED TV, debljine samo 58,4cm (23 inča). Nudi izuzetan korisnički doživljaj i tehnologije za Full HD zabavu, TV, igranje igrica i PC funkciju u jednom uređaju. Evropska prodaja novog Qosmio PX30t počinje u trećem kvartalu 2013. godine.

 

Gledanje televizije kao impresivan stereo doživljaj

,,Ponosni smo što smo naš asortiman obogatili novim all-in-one PC-jem koji predstavlja raznovrstan uređaj za računarske zadatke i zabavu’’, kaže Adrijan Vazdar, biznis menadžer kompanije Toshiba Evropa GmbH. ,,Ovaj uređaj ima osobine supertankog računara, tanak HD TV ekran, kompletne multimedijalne funkcije i mrežu za centralno skladištenje podataka. Sa do 3TB prostora na hard disku, može da čuva bogatu biblioteku filmova, fotografija, muzike, igara i još mnogo toga. Svaki član domaćinstva može lako da pristupa sadržajima jednostavnim dodirom velikog ekrana.’’ Qosmio PX30t može da se koristi kao drugi TV ekran u kući. Nudi ugrađen TV tjuner, brzo vreme reakcije koje eliminiše zamućenja pri gledanju scena koje brzo smenjuju i veliki Full HD ekran od 58,4 cm (23 inča) sa LED pozadinskim osvetljenjem. Doživjalj upotpunjuju četiri impresivna harman kardon® stereo zvučnika jedinstvene snage od (5W+5W) x2 =20W sa DTS Studio Sound™ – vodećim paketom rešenja koji nudi bogat surround zvuk, impresivne basove, inteligentno određivanje jačine zvuka i poboljšanje dijaloga. Uz Qosmio PX30t kao multimedijalni uređaj, korisnici mogu maksimalno da uživaju u TV serijama, filmovima i prenosima koncerata.

 

TV i PC svet elegantnog i modernog dizajna

Qosmio PX30t može sa ponosom da zauzme svoje mesto u dnevnoj sobi, studentskom domu ili prodavnici. Odlikuje se novim jedinstvenim Toshiba dizajnom čiji glavni elementi su glatke zaobljene ivice, osvetljeno dugme za uključivanje i isključivanje i logotip smešten sa leve strane ispod displeja. Qosmio PX30t dolazi u sjajnocrnoj ili luksuznoj bisernobeloj boji sa srebrnim detaljima, dok postolje od aluminijuma u srebrnoj boji ističe njegovu TV funkciju. Tanak ekran i ram daju ovom uređaju izgled najmodernijeg LED TV-a. Qosmio PX30t ima premijum tastaturu i miša sa dugmićem sa Windows 8 logotipom na točkiću koji su u istoj boji kao uređaj. Navigacija može da se vrši korišćenjem bežične tastature i miša, jednostavnim dodirivanjem displeja ili upotrebom opcije Toshiba Gesture Controller koja omogućava kontrolu korisničkog interfejsa jednostavnim i prirodnim pokretima ruke bez dodirivanja ekrana.

 

Savremene mogućnosti konekcije

Opremljen najnovijom generacijom Intel® procesora, Qosmio PX30t zadovoljava sve uobičajene svakodnevne računarske potrebe i napredne zabavne i multimedijalne aplikacije. Zahvaljujući pogodnom displeju osetljivom na dodir, korisnici imaju trenutan pristup omiljenim sajtovima, društvenim mrežama i drugim elementima komunikacije kada god to zažele. Takođe može da se koristi kao centralni ekran kada je uređaj isključen preko HDMI®-in, što omogućava igranje PC igara i slušanje strimovane muzike uz savršenu reprodukciju zvuka zahvaljujući Toshibinoj opciji Sleep-and-Music. Kao dodatni TV, ovaj raznovrsni uređaj za zabavu prenosi TV program i snimljeni video sadržaj u Full HD kvalitetu do bilo koje prostorije u kući.

 

Pored toga, Qosmio PX30t ima najsavremenije opcije konekcije, kao što su Wireless LAN, Intel® WiDi i Miracast™ ready. Wi-Fi Certified Miracast™ je standardizovana tehnologija koja korisnicima omogućava da bežičnim putem prenose multimedijalne sadržaje uskladištene na ovom all-in-one PC-ju na kompatibilan TV uređaj, kako bi mogli da uživaju u sadržaju na još većem ekranu sa prijateljima i porodicom. Neke konfiguracije su opremljene i HDMI®-out portom koji podržava Ultra HD za konvertovanje i prenos Ultra HD video sadržaja na eksterni TV koji podržava Ultra HD. Zahvaljujući ovoj funkciji, korisnici sada mogu da uživaju na velikom ekranu u mnogim PC igrama, određenim sajtovima, fotografijama, filmovima i video materijalima koji su originalno napravljeni u rezoluciji koja je četiri puta veća od Full HD.

 

 

Svi zaštitni znaci navedeni u ovom dokumentu pripadaju svojim vlasnicima.

Precizne specifikacije proizvoda zavise od modela i lokalne dostupnosti.

 

O kompaniji Toshiba

Toshiba je svetski lider, proizvođač  i distributer raznovrsnih naprednih elektronskih i električnih proizvoda i sistema. Toshiba grupa nudi inovacije i maštovitost u oblastima kao što su digitalni proizvodi, uključujući LCD televizore, noutbuk računare, maloprodajna rešenja i multifunkcionalne uređaje, elektronski uređaji, uključujući poluprovodnike, proizvode za skladištenje i materijale, industrijski i sistemi društvene infrastrukture, uključujući elektro sisteme, pametna rešenja za zajednice, medicinske sisteme i eksalatore i liftove, i i kućni aparati.

Kompanija Toshiba je osnovana 1875, a danas posluje preko globalne mreže od preko 550 kompanija, sa 202.000 zaposlenih širom sveta i godišnjom prodajom koja premašuje 74 milijarde dolara. Posetite Toshibin vebsajt na adresi www.toshiba.co.jp/index.htm.

Toshiba Evropa GmbH sa sedištem u nemačkom gradu Nojsu je ogranak u punom vlasništvu kompanije Toshiba Corporation iz Tokija.

newsmaster