PROGLAŠENI POBEDNICI TAKMIČENJA ZA NAJBOLJU ANDROID APLIKACIJU

Tvorcima najboljih aplikacija uručeni vredni Samsung uređaji – Smart TV, pametni telefon, tablet računar

 

telenor_logo17. septembar 2013 – U drugom krugu takmičenja za najbolju Android aplikaciju zadatak je bio napraviti najbolje aplikacije za događaj, mesto i turističku destinaciju. Aplikacija „Nišvil“ Nikole Jankovića osvojila je nagradu u konkurenciji za temu događaj; aplikacija „Etno selo Stanišić“, Gorana Živanovića, je bila najbolja u konkurenciji za mesto, dok je aplikacija „Poseti Loznicu“ Vukašina Manojlovića pobedila u konkurenciji destinacija.

Pobednike sa najboljim rešenjima žiri je nagradio najnovijim Samsung uređajima: Smart televizorom, telefonom Galaxy S4 i tabletom Galaxy Note 8.

Za one koji su imali dobre ideje, Telenor je pripremio nagrade iz svog portfolija usluga, a najbolja je bila ideja „Quick help“ Saše Brdara koja predstavlja priručnik za prvu pomoć. Ova ideja biće realizovana u aplikaciju.

Sve aplikacije se mogu naći u okviru App Buildera na portalu Dobre Stvari.

Svi kreativni i inovativni ljubitelji Android aplikacija imali su priliku tokom prethodna tri meseca da učestvuju na konkursu Dobre Stvari za najbolje Android aplikacije. Učesnicima nije bilo neophodno tehničko znanje već samo želja i dobre ideje, zahvajujući jednostavnoj platformi uz pomoć koje takmičari prave aplikacije.

Platforma za kreiranje aplikacija dostupna je samo na portalu Dobre stvari (www.dobrestvari.rs), mogu se takmičiti i oni koji već imaju iskustva u pravljenju aplikacija, kao i oni koji ne poseduju posebne veštine u ovoj oblasti. Jedini uslov je da takmičar bude registrovan na portalu, ali ne mora biti Telenorov korisnik. Sve odobrene aplikacije automatski su uključene u konkurs, objavljene i dostupne za preuzimanje i ocenjivanje.

Takmičari će se i u trećem krugu nadmetati u novim kategorijama, a oni koji nemaju afiniteta za pravljanje aplikacija, ali imaju dobre ideje ponovo će moći da šalju svoje ideje za aplikacije u tekstualnoj formi. Deset najboljih ideja će biti nagrađeno šestomesečnom pretplatom za Telenorovu uslugu Deezer, a najbolja među njima biće pretvorena u aplikaciju. Treći krug počinje polovinom oktobra i trajaće do sredine januara 2014.

Više informacija o samom takmičenju naći ćete na internet strani www.dobrestvari.rs.

O Telenoru

Telenor Srbija (www.telenor.rs) deo je Telenor grupe, šestog mobilnog operatora po veličini na svetu, koji ima 148 miliona korisnika na 11 tržišta. Ova kompanija, sa početnim ulaganjem od 1,53 milijarde evra, najveći je pojedinačni investitor u Srbiji. Sa 3,2 miliona korisnika u Srbiji, Telenor pomaže ljudima da budu povezani na jednostavan i predvidiv način. Telenor Srbija ima 120 prodavnica u 85 gradova i 1,150 zaposlenih.

O Samsungu

Samsung Electronics Co, Ltd stvara veći izbor mogućnosti, za više ljudi i u više zemalja nego bilo koja druga kompanija u oblasti tehnologije. Samsung je postao globalni lider na polju potrošačke elektronike i komponenti, neumorno donoseći inovacije u portfolio proizvoda koji obuhvata televizore, pametne telefone, personalne računare, štampače, kamere, frižidere i memorijske čipove. Da saznate više posetite www.samsung.rs

 

newsmaster