ASUS AGW 2013 je za nama

13. i 14. Decembra 2013. održan je niz gaming turnira pod pokroviteljstvom kompanije ASUS i Monitor Systems zajedno sa ART011 igraonicom na lokaciji Turgenjeva 5 Beograd. „ASUS GAMING WEEKEND“ je nastao sa idejom da se podrži gejmerska scena u Srbiji i da se na kraju svaki posetilac zabavi, i bilo je tako.

Dok su gejmeri bili “obojeni ratničkim bojama“, i takmičili se na 40 umreženih ASUS računara baziranih na ASUS komponentama u igrama Dota 2, PES 2014, Tekken, Mortal Kombat, World of Tanks i stonom fudbalu.

Na štandu Monitor Systema je bilo takođe “vruće”. Naime, posetioci su bili u prilici da isprobaju nove članove ASUS Echelon serije proizvoda – Echelon tastatura, Echelon miš i Echelon U7 USB audio karta. Reč je o proizvodima koji će se dobro uklopiti u “vgejmerski fazon” koji je donela TUF serija matičnih ploča, jer ovaj segment je upravo namenjen onoj igračkoj populaciji. Pored toga, održana je i hardverska aukcija, a po svemu sudeći neki proizvodi, kao što je npr ASUS R9 270X, 280X, 290X grafičke karte, su otišle u ruke “rudara”, čija se odlučnost na aukciji nije dovodila u pitanje niti jednog momenta.

—————-

Sasvim očekivano najveća napetost je bila na turnirima Tekken-a i Mortal Kombat-a, gde je bilo i suza i osmeha, kao i gromoglasnih aplauza i povika. Iako je bilo najavljeno da će se igrati PES 2014, takmičari su se na licu mesta dogovorili da će se ipak takmičiti u PES 2013 igri. S obzirom da se svi još uvek privikavamo na novi PES, možda je i bilo bolje tako, jer je veština u “trinaestici” ipak bila na višem nivou, a samim tim i mečevi. Neretko se dešavalo da se mečevi završe nerešeno, pa da se odlazi u produžetke, odnosno penal završnicu. Za to vreme, igrao se još jedan fudbal – stoni. Ispostavilo se da je i ovaj turnir bio pun pogodak jer smo mogli da vidimo na delu prave umetnike u ovom stonom sportu.

U Dota 2 igri nije bilo previše iznenađenja, favoriti su opravdali očekivanja. Sa druge strane, svaki od 40 umreženih računara baziranih na ASUS komponentama nije imao tehničkih problema, što je još jedan dokaz kvaliteta ASUS komponenata.

Bilo je zanimljivih anegdota, ali smo mi izdvojili jednu. Naime, davali smo igračima da probaju ROG i Echelon slušalice, a onda smo došli do dva, po svemu sudeći, najbolja druga. Jednom smo dali ROG, a drugom Echelon slušalice. Prvi je videvši dopadljive Echelon slušalice na glavi drugara uzviknuo: HOĆU JA TE! Te su maskirne, slažu mi se uz jaknu! Mi smo mu naravno, odmah rekli da su kod njega ROG slušalice sa ANC tehnologijom (aktivno uklanjanje spoljne buke) tj. da su te bolje, mada se po izrazu lica tog igrača videlo da zna šta je ANC. Onda je drugi rekao “Evo, uzmi Eche…”, nije ni završio rečenicu, dobio je odgovor “NE DAM!”, što su sa smehom ispratili gejmeri koji su stajali iza njih, priznaćemo i mi .

ASUS AGW 2013 je opravdao očekivanja, najbolji su pobedili, posetioci bili u prilici da po najnižim mogućim cenama kupe neki od dobro poznatih ASUS uređaja, a sve je prošlo u vedrom duhu. Vidimo se na nekom sledećem ASUS Gaming druženju, do tada uživajte u video materijalima i fotografijama.