Intel i FK Barselona objavili potpisivanje sporazuma o partnerstvu

Najvažnije vesti:

  • Kao zvanični tehnološki partner FK Barselona, Intel će omogućiti klubu da bude jedan od tehnološki najnaprednijih fudbalskih klubova na svetu.

  • Intel Inside® logo će biti prvi partnerski logo koji se ikada našao na pod-dresu fudbalskog kluba Barselona.

  • Intel će na ovaj način približiti fudbalski klub Barselona njihovim fanovima širom sveta kroz tehnologiju i dodatne programe podrške koji će biti objavljeni sledeće godine.

BARSELONA, Španija, 12. decembar 2013 – Kompanija Intel i fudbalski klub Barselona danas su objavili vest o svojoj partnerskoj saradnji, koja će spojiti zajedničke vrednosti ova dva brenda koje se ogledaju kroz inovacije i performanse. Takođe, ova saradnja će podržati i poboljšati zajednice kojima oni služe širom sveta.

Za Intel ovo je mnogo više od samog sponzorstva”, rekla je Debra Konrad, direktorka marketinga kompanije Intel. „Tehnologija koju razvijamo i programi na kojima radimo zajedno dizajnirani su tako da fudbalski klub Barselona postane jedan od tehnološki najnaprednijih fudbalskih klubova na svetu i da tako započne jednu novu ambicioznu seriju obrazovnih inicijativa.”

U duhu ovog partnerstva je i simbolika koja se nalazi na Barseloninom dresu, koji će sada imati na sebi i Intelov logo. Ovo će biti prvi logo koji će se naći na pod-dresu ovog kluba. Novi pod-dres je predstavljen danas, u prostorijama fudbalskog kluba Barselona, u prisustvu Debore Konrad, direktorke marketinga u kompaniji Intel, predsednika budbalskog kluba Barselona, Sandra Rosela i igrača Žerarda Pikea i Karlosa Pujola. Nove pod-dresove će nositi na utakmici sa klubom Viljareal 14. decembra.

Veliko nam je zadovoljstvo što smo u prilici da ujedinimo snage i razmenimo inovativne vrednosti i timski rad sa kompanijom svetskog ranga, kao što je Intel”, rekao je Rosel. „Mi smo trendseteri u oblastima kojima se bavimo i ubeđen sam da će ova saradnja, koju započinjemo danas, biti od velike važnosti. Predstavljaće mnogo više od običnog finansijskog sponzorstva.”

Saradnja objavljena danas obuhvata:

  • Opremanje akademije La Masia najnovijom Intel tehnologijom sa ciljem da njeni studenti dobiju pristup i usvoje kulturu kreativnosti.

  • Snabdevanje igrača fudbalskog kluba Barselona i njihovih trenera najnovijim Intel 2u1 uređajima i saradnja sa klubom kako bi unapredili istraživanja, treniranje i samu igru i to kroz najsavremenije tehnologije.

  • Rad na poboljšanju samog iskustva koje imaju fanovi kroz novu tehnologiju na Camp Nou.

  • Obezbeđivanje najnovije tehnologije obrazovanim mrežama koje je fudbalski klub Barselona započeo širom sveta.

O FK Barselona

Fudbalski klub Barselona osnovan je 29. novembra 1899. godine, na inicijativu Švajcarca, Hansa Maksimilijana Gampera, poznatijeg kao Joan Gamper. On je sa malom grupom saradnika osnovao klub sa ciljem da podigne svest u javnosti o brižnoj i prijateljskoj naciji, Kataloncima. Od trenutka osnivanja, pa do danas, klub je imao 39 različitih predsednika. Od Valtera Vajlda do Sandra Rosela, Barsa je postala veliki socijalni fenomen koji se proteže van granica sporta. Klub je rastao zajedno sa gradom, i sada predstavlja Barselonu i Kataloniju širom sveta.

O kompaniji Intel

Intel (NASDAQ: INTC), svetski lider u oblasti inovacija u računarskoj industriji, razvija tehnologije, proizvode i pokreće inicijative koje služe kao osnova računarskih uređaja. Dodatne informacije o kompaniji Intel dostupne su na adresi newsroom.intel.com i blogs.intel.com.  

newsmaster