Pop the Fuzzy najbolja iOS igrica u Istočnoj Evropi

Posle tačno godinu dana od pokretanja međunarodnog konkursa “iOS Free to play”, u prostorijama kompanije Ringier Axel Springer u Beogradu, zvanično je proglašen pobednik. Tim “Level Bit” iz Beograda dobio je ček na 20.000 evra za igricu “Pop the Fuzzy . Igrica se može naći na Apple store i do nje se može doći preko linka: https://itunes.apple.com/us/app/pop-the-fuzzy/id805554030?ls=1&mt=8

Nagradu je uručio Mark Dekan, CEO kompanije Ringier Axel Springer Media AG koji nije krio oduševljenje igricom, ali i uspešnosti konkursa.

“Uspeo sam da isprobam igru i veoma mi se svidela. Pored toga, broj prijavljenih timova i pristigli radovi su premašili očekivanja svih u kompaniji. To nam je jasan pokazatelj da smo na dobrom putu i da uspešno ulazimo na tržište mobilnih video igara.” rekao je Mark Dekan
_EMA7868 _EMA7936 01 02 03 04 05 06

Igra je namenjena korisnicima uređaja sa iOS operativnim sistemom. Donosi zanimljiv i šarenolik gejmplej sa odličnom grafikom koja će se dopasti igračima svih generacija. Pored dobre zabave, Pop the Fuzzy omogućava korisnicima da napreduju dokazujući svoju brzinu u lovu na različita čudovišta u začaranoj šumi. Igra će od danas biti dostupna za iOS korisnike, a u planu je da i korisnici Android uređaja dobiju svoju verziju.

Jovan Protić, direktor izdavaštva grupacije Ringier Axel Springer zahvalio se svim učesnicima.

“Broj prijava nas je obradovao, ali i obavezao da nastavimo da se razvijamo i u ovom segmentu naše kompanije. Želja nam je da postanemo relevantni i na polju mobilnog gejminga.” objasnio je Protić.

CEO kompanije “Level Bit”, Miloš Živanović istakao je da su se na konkurs prijavili sa željom da promovišu svoj rad i kompaniju.

“Na izradi video igre radio je tim od šestoro ljudi i veoma smo zadovoljni načinom na koji je urađena kao i mogućnostima za dalji napredak.” rekao je Živanović.

Više od 300 pojedinaca i timova iz 15 država centralne i istočne Evrope konkurisalo je sa svojim apilacijama i time se kvalifikovalo za takmičenje „iOS Free to play”. Pored novčane nagrade, osiguran je i oglasni prostor u svim onlajn izdanjima Ringier Axel Springera grupacije, u vrednosti od 500.000 evra, za promociju aplikacije u Poljskoj, Slovačkoj i Srbiji. Međunarodni žiri sačinjen od relevantnih stručnjaka iz oblasti digitalnih medija i gejming tržiša testirao je i ocenio svaku od pristiglih igara.

O Ringier Axel Springeru Srbija:

Ringier Axel Springer d.o.o. je vodeća izdavačka kuća u Srbiji. Njen portfolio čine jaki brendovi kao što su Blic, Alo, 24 sata, Blic žena, Puls, NIN i Auto Bild.

Kompanija je osnovana 1996, a deo je Ringier Axel Springer Media AG od 2010.

Ringier Axel Springer Media AG je preduzeće sa zajedničkim ulaganjem švajcarskog Ringiera AG i nemačkog Axel Springer SE i združuje aktivnosti dva akcionara u centralnoj i istočnoj Evropi. Kompanija posluje na tri tržišta : u Srbiji , Poljskoj i Slovačkoj sa bogatim medijskim portfoliom – od preko 130 onlajn i štampanih proizvoda.

Sedište kompanije, koja ima oko 2.300 zaposlenih, je u Cirihu.

newsmaster