Ericsson testira 5G mrežu

Iako se postavljanje komercijalnih 5G mreža očekuje tek 2020, kompanija Ericsson je već počela sa testiranjem na kojem je dostignuta brzina prenosa podataka od 5 Gb/s. Upravo ove performanse biće ključ za rešavanje izazova, poput sve većeg prenosa podataka i naprednih M2M aplikacija. Ericsson je prva testiranja održao u prostorijama Ericsson lab-a u Štokholmu u prisustvu menadžmenta mobilnih operatora NTT DOCOMO i SK Telecom.

Nova studija „Ericsson Mobility Report“ pokazala je da će, čak, 85% mobilnih pretplatničkih ugovora u Severnoj Americi biti LTE do 2019. godine. Upravo ta visoka penetracija LTE tehnologije pokazuje da će ovaj kontinent biti među prvima koji će postaviti 5G mreže. Takođe, brza implementacija očekuje se i u Japanu i Južnoj Koreji, jer su svoje 5G testove već najavili NTT DOCOMO i SK Telecom.

Ericssonov razvoj 5G mreža uključuje nove antene sa širim opsegom, višim frekvencijama i kraćim vremenskim intervalima tokom prenosa informacija. Iako su 5G standardi i dalje u ranoj fazi razvoja, Ericssonova testiranja pokazuju lidersku poziciju koju kompanija ima na polju razvoja mobilnih i telekomunikacionih tehnologija i servisa.

Mi obezbeđujemo servise, softver i infrastrukturu u IKT sektoru za mobilne operatore i druge industrije. Danas se više od 40% svetskog protoka mobilnih podataka obavlja putem Ericssonovih mreža i mi pružamo podršku operatorima koje imaju više od dve i po milijarde pretplatnika.
Poslujemo u 180 zemalja i zapošljavamo više od 110.000 ljudi. Kompanija je osnovana 1876. godine sa sedištem u Stokholmu u Švedskoj i registrovana je na berzama NASDAQ OMX Stockholm i NASDAQ New York. Prihod u 2013. godini je bio 227,4 milijarde SEK (34.9 milijardi dolara).

www.ericsson.com
www.twitter.com/ericssonpress
www.facebook.com/technologyforgood
www.youtube.com/ericsson

newsmaster