Philips monitor dobio 2014 COMPUTEX d&i Gold Award

Philips monitor dobio
2014 COMPUTEX d&i Gold Award

Beograd, 25. jul, 2014: Prvi Philipsov dva-u-jedan monitor dobio je 2014 Computex IRI Gold Award za izuzetnu tehnološku inovaciju. Philips dva-u-jedan monitor oznake 19DP6QJNS kombinuje dva 19-inčna (48,3 cm) monitora omogućavajući gotovo neprimetni 38-inčni (96,52 cm) ekran s ukupnom dijagonalom od 32 inča kako bi se povećala produktivnost i bolja perspektiva gledanja. Uz minimalističku granicu okvira od 3,5 mm i panoramskim IPS monitorom, slike živopisnih boja jednakog su kvaliteta bez obzira na ugao gledanja.

Uz postolje dizajnirano kako bi se uštedelo na prostoru i doprinelo udobnosti korišćenja, oba ekrana omogućavaju nagib prema napred i nazad do 22,5 stepena kako bi se prilagodili željenim uglovima gledanja.

Elegantni Philipsov dva-u-jedan monitor pruža višestruke mogućnosti povezivanja uključujući jedan DisplayPort i VGA ulaz na prvom monitoru i drugi VGA ulaz s MHL-omogućenim HDMI ulazom na drugom monitoru uz dva USB ulaza koji se nalaze na svakom monitoru. S obzirom da ovaj monitor poseduje i MHL tehnologiju, svi korisnici mogu “oživeti” svoje  mobilne uređaje na velikom ekranu gledajući sadržaj direktno s kompatibilnih pametnih telefona ili tableta i istovremeno ih puniti na Philipsov monitor.

Tako je Philipsov dva-u-jedan monitor optimalan uređaj za bilo koje okruženje budući da proširuje radni prostor i pruža više mogućnosti za pregledavanje dokumenata čime doprinosi većoj produktivnosti. Uzimajući u obzir da priključeni ekrani omogućavaju više prostora za stvaranje i korišćenje višestrukih alata u dizajnu, idealan je uređaj za dizajnere koji rade s 3D grafikom ili zahtevaju izuzetno detaljne informacije za CAD-CAM rešenja. Takođe ljubitelji kompjuterskih igara mogu “uroniti” u akciju uz pomoć uporednog dvostrukog ekrana koji pogoduje nadmetanjima s dva igrača.

Philipsov 19-inčni dva-u-jedan monitor trenutno nije dostupan u Evropi.

O MMD-u

MMD (Multimedia Displays) u potpunom je vlasništvu kompanije TPV, osnovane 2009. godine ugovorom o licenci s Philipsom. Kao jedan od vodećih brendova na tržištu LCD monitora i ekrana, prisutan je širom sveta. Kombinujući snagu Philipsovog brenda s TPV-ovom stručnom proizvodnjom i dizajnom desktop monitora, komercijalnih ekrana i LCD televizora, MMD se ponosi svojim inovativnim proizvodima i bržim i kvalitetnijim delovanjem na tržištu. MMD deluje na međunarodnom nivou sa evropskim sedištem u Amsterdamu i lokalnom kancelarijom za istočnoevropsko tržište u Pragu. Kroz mrežu lokalnih prodajnih agenata MMD radi sa svim većim evropskim IT distributerima i preprodavcima. MMD-ov centar za dizajn i razvoj nalazi se na Tajvanu. Za više informacija o korporaciji MMD i njenim proizvodima posetite internet stranicu www.mmd-p.com