SES, SMARDTV I SAMSUNG PRVI NA SVETU DEMONSTRIRAJU ULTRA HD CAS SISTEM EMITOVANJA

SES, SMARDTV I SAMSUNG PRVI NA SVETU DEMONSTRIRAJU ULTRA HD CAS SISTEM EMITOVANJA KORISTEĆI DVB STANDARD

  • CAS sistem emitovanja Ultra HD (UHD) sadržaja, poslatog preko satelita, Samsung UHD TV prima direktno, koristeći SmarDTV CI Plus CAM za zaštitu sadržaja

  • Direktan Ultra HD prenos u novom HEVC standardu sa SES satelita na 19,2 stepena istočno koristeći specifikacije DVB UHD Phase 1

  • Provajderi pay-TV usluga sada mogu direktno da dostave Ultra HD sadržaj na Samsungove Ultra HD televizore bez STB uređaja

Luksemburg, Švajcarska i Koreja – 16. septembar 2014 – Kompanije SES (kotirana na berzama Euronext Paris i Luxembourg Stock Exchange pod oznakom SESG), SmarDTV, članica Kudelski Group (SIX:KUD.S) i Samsung Electronics Co. Ltd u okviru sajma IBC 2014 u Amsterdamu demonstrirale su prvi šifrovani Ultra HD sadržaj – preko SES satelita do Samsung Ultra HD televizora, koristeći SmarDTV CI Plus CAM modul.

Ova demonstracija je velika prekretnica za Ultra HD lanac emitovanja, s obzirom da će to biti prvi put da se svih 3840×2160 piksela CAS Ultra HD signala u HEVC formatu dešifruju pomoću standardnog SmarDTV CI Plus modula i renderuju na Samsungovim Ultra HD modelima televizora. Ovo daje priliku provajderima pay-TV usluga da direktno pristupe novim UHD televizorima koje korisnici širom sveta sve više prihvataju. Ultra HD sadržaj će biti direktno emitovan sa SES satelita na orbitalnoj poziciji od 19,2 stepena istočno, koristeći DVB UHD Phase 1 signalne specifikacije.

Mnogi od naših korisnika pay-TV usluga i veliki broj provajdera širom sveta zainteresovani su za uvođenje Ultra HD-a koji će im pružiti mogućnost da otpočnu svoje aktivnosti uz minimum investicija,” rekao je Konor Rajan, potpredsednik odeljenja za marketing u kompaniji SmarDTV. „Mogućnost korišćenja standardnih CI Plus CAM modula sa Ultra HD televizorima najnovije generacije, otvara vrata ka brzim i isplativim Ultra HD uslugama.”

Tomas Vrede, potpredsednik odeljenja Reception Systems u kompaniji SES, izjavio je: „Ekosistem Ultra HD emitovanja se veoma brzo razvija u poslednjih 18 meseci gde globalni satelitski operateri, kao što je SES, igraju glavnu ulogu u pripremanju satelitske i zemaljske infrastrukture za isporuku Ultra HD-a u okviru pay-TV događaja i usluga našim korisnicima. Ultra HD će dodatno iskoristiti visok kvalitet slike dobijene preko satelita.“

Još jednom možemo videti DVB skup specifikacija kako omogućava tržištu da pređe u novu generaciju digitalnog emitovanja. Smatram da je ova krajnja demonstracija do sada najjasnija indikacija da su se stekli svi uslovi za otpočinjanje nove ere u Ultra HD emitovanju,” bio je komentar Džona Adama, šefa odeljenja razvoja poslovanja i industrijskih pitanja u Samsung Electronics Istraživačkom Institutu (UK).

Direktna demonstracija je organizovana u okviru sajma IBC na SmarDTV/NAGRA štandu 1C81, u hali 1 i na SES štandu B51, takođe u hali 1.

O kompaniji SES

SES je vodeći svetski satelitski operater sa flotom od 50 geostacionarnih satelita. Kompanija obezbeđuje satelitske komunikacijske usluge emiterima, sadržaj i internet usluge provajderima, operaterima mobilne i fiksne mreže i poslovnim i vladinim organizacijama širom sveta.

SES predstavlja dugoročne poslovne odnose, visoko kvalitetne usluge i iskustvo iz oblasti satelitskih usluga. Različiti regionalni timovi kompanije SES smešteni su širom sveta i rade sa korisnicima kako bi obezbedili specifične satelitske protoke i zahteve.

SES (kotirana na berzama Euronext Paris i Luxembourg pod oznakom SESG) poseduje strateški udeo u Ciel u Kanadi i Quetzsat u Meksiku kao i strateški udeo u infrastrukturi start-up O3b Networks. Za dodatne informacije posetite www.ses.com.

O SmarDTV-u:

SmarDTV, član kompanije Kudelski Group, internacionalni je lider u oblasti tehnologije pay-TV usluga. SmarDTV dizajnira i proizvodi širok spektar set-top box rešenja i CI/CI Plus priključnih modula koji omogućavaju pristup premijum digitalnoj pretplatničkoj televiziji bilo da se ona isporučuje putem emitovanja ili širokopojansog IP-ja. Osnivač CI Plus Foruma, SmarDTV ima sedište u Švajcarskoj sa razvojnim i prodajnim centrima u Francuskoj, Nemačkoj, SAD-u, Kini i Singapuru. Molimo Vas, posetite www.smardtv.com za više informacija.

O Samsung Electronics Co., Ltd.

Samsung Electronics Co., Ltd je globalni lider u tehnologiji i otvara nove mogućnosti za ljude širom sveta. Kroz neverovatne inovacija i otkrića, transformišemo svet televizora, pametnih telefona, tableta, kompjutera, kamera, kućnih uređaja, štampača, LTE sistema, medicinskih uređaja, poluprovodnika i LED rešenja. Zapošljavamo 286.000 ljudi u 80 zemalja, sa godišnjim prihodom od prodaje u iznosu od 216.7 milijardi dolara. Za više informacija, molimo Vas, posetite www.samsung.com.

newsmaster