Microsoft proslavlja predstavljanje Windows 10 novom globalnom inicijativom – Upgrade Your World

REDMOND, Vašington 13. jul 2015. – Microsoft je danas objavio planove za predstavljanje Windows 10 koje će biti upriličeno organizovanjem događaja za fanove širom sveta 29. jula, kao i pokretanjem #UpgradeYourWorld inicijative koja će trajati godinu dana i za cilj imati da slavi rad pojedinaca i organizacija koji menjaju svet na bolje.

Inovativan na više nivoa, Windows 10 je prvi put u istoriji Windows-a dostupan kao besplatna nadogradnja*, pružajući poznata iskustva na sigurniji način i uvek ažurirana. Nove karakteristike i aplikacije kao što su Cortana**, Microsoft Edge i Xbox integracija, čine Windows 10 najboljim i najpersonalizovanijim Windows iskustvom ikada.

Stvoren kako bi pružio brže i veće performativne mogućnosti, ali na ličniji, humaniji, način – Windows 10 je nadogradnja koja će izmeniti princip po kojem se do sada prelazilo na nove operativne sisteme.

U želji da na najbolji način proslavi ovaj značajan korak u svojoj istoriji, Microsoft je odlučio da obeleži predstavljanje Windows 10 pokretanjem globalne inicijative Upgrade Your World. Reč je o inicijativi koja će tokom godinu dana podržavati i slaviti pojedince i organizacije širom sveta, a čije aktivnosti inspirišu i osnažuju ljude u njihovom okruženju i šire, podstičući ih na taj način da menjaju svet na bolje. Upgrade Your World inicijativa rođena je iz Microsoft vizije da pomaže ljudima uz pomoć tehnoloških inovacija i dostignuća i u želji da se na najbolji način proslavi predstavljanje Windows 10.

Kroz Upgrade Your World inicijativu Microsoft će ostvariti partnerstvo sa ukupno 110 nevladinih organizacija, na globalnom i lokalnom nivou, i različitim vidovima investiranja pružiti podršku i podići svest o značaju njihovih aktivnosti.

Počev od 29. jula Microsoft će pozvati ljude širom sveta da se pridruže inicijativi, i putem društvenih mreža uz korišćenje #UpgradeYourWorld podele svoja mala i velika iskustva u unapređivanju sveta oko njih.  Više informacija na http://windows.com/upgradeyourworld.

# # #

Osnovana 1975. godine, kompanija Microsoft (Nasdaq “MSFT”) je svetski lider u pružanju računarskih tehnologija uključujući softver, usluge i rešenja koja korisnicima i kompanijama pomažu da ostvare svoj puni potencijal. Microsoft se odnosi na Microsoft Corp. i njene podružnice, uključujući Microsoft Mobile Oy, koja razvija, proizvodi i distribuira Lumia, Asha i Nokia X mobilne telefone i druge uređaje.

Microsoft u Srbiji počeo je sa radom 2002. godine. Te godine su predstavnici Vlade Republike Srbije potpisali sporazum o strateškoj saradnji u oblasti IT-ja sa Bilom Gejtsom. Od svog osnivanja do danas, Microsoft u Srbiji ostvario je zavidne rezultate, definišući tako značajne pomake u razvoju lokalnog IT tržišta. Svesni da je smanjenje stope piraterije jedan od preduslova ulaska Srbije u Evropsku Uniju, lokalna kancelarija posvetila se kontinuiranom radu na legalizaciji softvera u Srbiji i borbi protiv piraterije. U septembru 2005. Godine, Microsoft je otvorio svoj razvojni centar u Beogradu. Danas, razvojni centar zapošljava više od 150 IT stručnjaka iz čitave Srbije, od kojih su svi obrazovani u Srbiji. Prosečna starost tima je 28 godina. Zahvaljujući kompaniji Microsoft, svi oni su ostali u Srbiji.  Svi Microsoft projekti razvijeni u Srbiji su priznati od strane kompanije Microsoft i miliona korisnika na globalnom nivou, što dodatno promoviše Srbiju i ucrtava je kao stratešku tačku na tehnološkoj mapi sveta.

*Vremenski ograničena besplatna nadogradnja za kvalifikovane uređaje sa operativnim sistemom Windows 7 i 8/8.1. Primenjuju se hardverski i softverski zahtevi; Za više informacija pogledajte http://www.windows.com/windows10upgrade

** Kortana dostupna na odabranim tržištima u vreme početka kampanje; iskustvo može da se razlikuje u zavisnosti od regiona i uređaja.

newsmaster