Srpske kompanije i ove godine na CeBIT-u

Agencija za strana ulaganja i promociju izvoza (SIEPA) i ove godine je, šesti put, organizovala zajednički nastup srpskih kompanija na najvećem sajmu informatičko telekomunikacionih tehnologija CeBIT u Nemačkoj.

CeBIT 2009 održava se u Hanoveru od 3. do 8. marta, a na zajedničkom nacionalnom štandu biće predstavljene srpske kompanije PSTech, E-Smart Sistems, Belit, Kod Sistem, Akordija Grup, M&I Sistems, BioIRC, Srpski softverski klaster i Sivus.

SIEPA je zajednički nastup srpskih kompanija organizovala uz podršku Ministarstva za telekomunikacije i informatičko društvo, nemačke organizacije za tehničku saradnju GTZ i Projekta za povećanje konkurentnosti Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).

Iznajmljivanje sajamskog prostora i izgradnja, prevoz i instalacija kompletnog štanda su finansirali SIEPA i Ministarstvo za telekomunikacije i informatičko društvo. Agencija SIEPA dodatno će promovisati nacionalni štand i sve kompanije izlagače na njemu preko bilborda na sajmu, banera na zvaničnoj lokaciji CeBIT-a i preko reklamnog materijala koji će biti deljen tokom sajma. SIEPA je za ovu priliku pripremila i katalog izlagača u kojem se nalaze detalji o svim kompanijama.

U okviru nacionalnog štanda, na prostoru od oko 120 kvadratnih metara, domaće ICT kompanije imaće priliku da kroz organizovane individualne prezentacije i predavanja, ponude svoje proizvode i usluge, kao i da na srpskom štandu organizuju sastanke sa partnerima i klijentima.

Cilj organizacije i postavljanja nacionalnog štanda na sajmu CeBIT jeste promocija domaćeg ICT sektora, predstavljanje devet domaćih kompanija izlagača i Republike Srbije kao izuzetno atraktivne investicione lokacije. (A.S.)