Novim rešenjima za virtuelizaciju HP unapređuje ekonomičnost infrastrukture za skladištenje podataka

Novim rešenjima za virtuelizaciju HP unapređuje ekonomičnost infrastrukture za skladištenje podataka

Beograd, april 2009 – Kompanija HP predstavila je nova rešenja za virtuelizaciju skladištenja podataka koja, snižavanjem troškova i boljim iskorišćavanjem postojećih investicija u tehnologiju, menjaju ekonomičnost korisnikove infrastrukture.

Novi StorageWorks Enterprise Virtual Array 6400 i 8400 (EVA6400/8400) modeli, kao i unapređena SAN Virtualization Services platforma 2.1 (SVSP 2.1) proširuju HP-ovu ponudu za virtuelizaciju skladištenja podataka. Ta rešenja omogućavaju korisnicima da, smanjivanjem potrebe za nabavkom dodatnog skladišnog kapaciteta, dobiju više od svoje infrastrukture. Umesto toga, resurse mogu dodeliti ključnim oblastima koje će poboljšati poslovanje u izazovnim ekonomskim uslovima. Oni, takođe, pojednostavljuju upravljanje skladištenjem u virtuelnim i fizičkim okruženjima.

Niži troškovi skladištenja, jednostavnije upravljanje, neprimetna integracija

Današnji IT menadžeri moraju da naprave ravnotežu između eksplozivnog rasta količine podataka, povećane kompleksnosti računskih centara i zahteva za najnovijim aplikacijama, dok maksimizuju investicije u prostor za skladištenje podataka. Virtuelizacija skladištenja omogućava kompanijama da povećaju iskorišćenost upotrebom kompletnog dostupnog prostora bez obzira na fizičku lokaciju diskova.

Novi EVA6400/8400 je veoma pouzdano i isplativo rešenje za skladištenje, lako za rukovanje i namenjeno velikim kompanijama. Taj virtuelizovan sistem za skladištenje optimizovan je za performanse i za kapacitet i automatski se povećava ili smanjuje prema zahtevima aplikacija. Integrisan softver za zaštitu podataka obezbeđuje replikaciju u realnom vremenu, migraciju i brz oporavak između više nizova diskova bez prekida rada.

Sa preko 120.000 isporuka virtuelizovanih nizova diskova za skladištenje u protekloj deceniji, HP i dalje nudi rešenja koja pojednostavljuju upravljanje i zaštitu podataka. Naprednim softverom za upravljanje koji se lako koristi, novi HP EVA6400/8400 korisnicima štedi do 50 odsto administrativnih troškova skladištenja u odnosu na konkurentska rešenja.(1)

“HP EVA serija proizvoda omogućava našim doktorima, tehničkom i administrativnom osoblju da trenutno pristupa elektronskim kartonima pacijenata, informacijama o naplati i drugim podacima, omogućavajući im da pacijentima pruže negu najvišeg kvaliteta”, rekao je Ed Volkstorf, koordinator u medicinskom centru Augusta. “HP EVA na kraju godine donosi i uštedu troškova skraćivanjem vremena koje se troši na administrativne poslove vezane za skladištenje i poboljšanjem performansi našeg SAN okruženja. To omogućava mom osoblju da se fokusira na pružanje izuzetne usluge vezane za druga tehnička pitanja”.

Više informacija o HP EVA6400 i EVA8400 dostupno je na adresi www.hp.com/go/eva6484.

Centralizovano upravljanje virtuelizovanim SAN okruženjima

Novi SVSP 2.1 povećava prednosti virtuelizovanog skladištenja na SAN okruženju, sa modelima više proizvođača. To rešenje obezbeđuje pristup i upravljanje podacima koji se nalaze na različitim platformama za skladištenje, čime se snižavaju troškovi i povećava efikasnost. Sa arhitekturom visokih performansi, SVSP 2.1 pruža duplo bolje performanse, povećanu skalabilnost i veću fleksibilnost u odnosu na ranije verzije. U ostala unapređenja ubrajaju se podrška za sve važnije operativne sisteme i proširena lista podrške za nizove diskova drugih proizvođača i kompanije HP, uključujući i  EVA6400/8400 kao i novi HP StorageWorks Modular Smart Array 2000fc G2.

Mogućnost centralizovanog upravljanja koju ima SVSP objedinjuje skladišni kapacitet čime omogućava korisnicima da lako dodeljuju kapacitet virtuelnim serverima, mikriraju podatke između nizova i repliciraju ih na udaljene lokacije. Sve to obezbeđuje bolju zaštitu i povećanu produktivnost administratora. Nove performanse i poboljšanje upravljanja omogućava korisnicima da povećaju efikasnost, pojednostave način rada i snize ukupne troškove vlasništva nad virtuelnim okruženjima.

“U teškom ekonomskom okruženju, kompanije moraju da povećaju vrednost postojećih IT sredstava i da maksimizuju prednosti novih investicija. Kompanije koje upotrebe mrežni prostor za skladištenje i virtuelizaciju servera mogu postići oba cilja primenom rešenja za virtuelizaciju skladištenja. To rešenje može utrostručiti iskorišćenost, i do 50 odsto smanjiti troškove buduće nabavke skladišnog prostora”, rekao je Ričard Vilars, potpredsednik istraživanja sistema za skladištenje u kompaniji IDC. “Kroz više razgovora sa IT menadžerima otkrili smo da usvajanje rešenja poput HP SVSP-a može imati trenutni uticaj izražen kroz povećanje dostupnosti podataka i aplikacija uz skraćivanje vremena pravljenja kopije podataka za više od 80 odsto”.

Zajedno, HP EVA6400/8400 i SVSP 2.1 snižavaju troškove i pojednostavljuju upravljanje podacima u SAN okruženjima sa modelima raznih proizvođača. To korisnicima omogućava da vreme i resurse preusmere na održavanje kontinuiteta poslovanja.

HP je danas predstavio i značajno unapređenje HP Data Protector softvera. Obezbeđivanjem neprimetne integracije EVA, SVSP i Data Protector rešenja korisnici dobijaju prednost snage HP-ovih hardvera i softvera koji kreiraju kompletno rešenje za zaštitu podataka u VMware Infrastructure okruženju, kao i optimizovanog kreiranja rezervnih kopija podataka repliciranih u virtuelnom skladišnom prostoru, bez uticaja na njihovo radno okruženje.

Više informacija o HP SVSP 2.1 rešenju dostupno je na adresi www.hp.com/go/svsp

Cene i dostupnost(2)

HP StorageWorks EVA6400 i EVA8400 dostupni su na tržištu SAD po maloprodajnim cenama koje kreću od 24.240 i 61.456 dolara. HP StorageWorks SVSP2.1 dostupan je u SAD po maloprodajnoj ceni od 37.180 dolara.

Za isplativu, brzu i pouzdanu instalaciju, HP Factory Express može u potpunosti konfigurisati narudžbine i bezbedno učitati podatke pre isporuke.

HP Services nudi druge poboljšane nivoe usluga i opcione usluge instalacije.

O kompaniji HP

HP je najveća IT kompanija u svetu, sa ponudom koja sadrži rešenja za štampu, personalne računare, softvere, usluge i IT rešenja koja korisnicima, od pojedinaca do velikih preduzeća, pojednostavljuju iskustvo upotrebe tehnologija. Za više informacija o HP-u (indeks HPQ na Njujorškoj berzi), posetite adresu www.hp.com.

Napomena urednicima: Više vesti iz HP-a, uključujući i RSS feedove, dostupno je na adresi www.hp.com/hpinfo/newsroom/.

(1) “Edison HP Storage Administrator Workload Survey: HP, EMC, CLARiiON, and NetApp FAS storage arrays”, Craig Norris i Barry Cohen, The Edison Group, february 2009.

(2) Očekivane maloprodajene cene u SAD. Prave cene se mogu razlikovati.

newsmaster