Telekom Srbija predstavio prvu sportsku društvenu mrežu

TELEKOM SRBIJA IZVEO SPORTSKE RIVALE NA „TEREN“

Beograd, 14. maj 2014 – Gledanje fudbalske ili košarkaške utakmice i teniskog meča od sada će biti još interesantnije ukoliko na svom pametnom telefonu imate instaliranu društvenu mrežu Teren koju je u Kući fudbala predstavio Telekom Srbija. Teren je prva sportska društvena mreža putem koje svi ljubitelji i poznavaoci sporta mogu međusobno da se takmiče, navijaju za omiljeni tim i komentarišu najnovija sportska dešavanja. Odgovarajući na pitanja postavljena u realnom vremenu odigravanja utakmice, takmičari na Terenu osvajaju poene, prvi dobijaju informacije o rezultatima i uživo prate utakmicu putem live bloga.

Mi u Telekomu Srbija smo, prateći dešavanja na polju telekomunikacija u svetu, ali i kod nas, uvideli da su on-line aplikacije i portali jedan od pravaca u kojem se naša industrija kreće. Upravo zbog toga, u poslednje vreme smo pokrenuli nekoliko zanimljivih i inovativnih projekata čiji konačni ishod predstavljaju iOS i Android aplikacije. Najnoviji je vezan za sport i zove se jednostavno – Teren. Ljudi u našoj zemlji vole i prate sport i upravo su sportski uspesi bili izvor mnogih radosti cele nacije, i to nas je dodatno motivisalo u želji da realizujemo ovaj vrlo zahtevan projekat, kakav Teren sigurno jeste, i samim tim pružimo svima priliku da testiraju svoje znanje a istovremeno se i zabave“, izjavio je Predrag Ćulibrk, generalni direktor Telekoma Srbija, i završio svoje obraćanje citirajući Stiva Džobsa, osnivača kompanije Apple: „Inovativnost je ono što razlikuje lidera od pratilaca“.

Teren su promovisali naši poznati bivši i sadašnji sportisti: Ljubinko Drulović, selektor fudbalske reprezentacije Srbije, Nemanja Kojić, fudbaler FK Partizan, Nenad Milijaš, kapiten FK Crvena Zvezda, Andrija Prlainović, najbolji svetski vaterpolista i proslavljeni košarkaški reprezentativci Dejan Tomašević, ujedno i potpredsednik KSS i Miroslav Berić.

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije, Ljubinko Drulović, koji je već imao priliku da se upozna sa mogućnostima nove društvene mreže Teren, preneo je prisutnima svoje iskustvo:

Poznato je da je tehnologija sve prisutnija u fudbalu poslednjih godina u pripremi utakmice, analizi igre rivala, ali ovo je svakako jedan novi način povezivanja sporta i tehnologije na našim prostorima. Drago mi je što će ljubitelji sporta imati priliku da se koristeći Teren takmiče u znanju i veštini, ali i prate sportske događaje na jedan novi, moderan i interaktivan način. Naša reprezentacija uskoro polazi na turneju po Americi gde će odigrati nekoliko prijateljskih mečeva, a ja sam ubeđen da će veliki broj naših navijača mečeve pratiti upravo na Terenu, i da će pokazati visok nivo znanja. Kompaniji Telekom Srbija i njenoj društvenoj mreži Teren želim mnogo uspeha i veliki broj korisnika, jer ovakav jedan projekat to i zaslužuje“, izjavio je Ljubinko Drulović.

Besplatna sportska društvena mreža Teren razvijena je za dva najzastupljenija operativna sistema u svetu smart telefona – Android i iOS. Može se preuzeti sa Google Play-a i App Store-a. 

newsmaster